vloerbedekking Leiden

Vloerbedekking Leiden

Door de vele nieuwe vloersoorten die tegenwoordig verkrijgbaar zijn bij menig vloerspecialist in Leiden, is de aandacht voor vloerbedekking een beetje verdwenen. Mensen kiezen eerder voor producten als laminaat, pvc of parket als basislaag, dan een (hoogpolig) tapijt. Ondanks de verminderde aandacht is tapijt traditioneel gezien nog steeds één van de meest geplaatste soorten vloerbedekking. Met name in de slaapkamer zijn tapijttegels of een hoogpolig vloerkleed vaak geplaatst vanwege het hoge wooncomfort dat deze met zich mee brengen. Onze specialisten kunnen u van dienst zijn bij zowel het reinigen, verwijderen als leggen van de tapijttegels. Vraag vrijblijvend offertes aan via het offerteformulier en kom in contact met meerdere specialisten.

Onze service: de voordelen

  • Gratis offertes;
  • Specialisten uit uw regio;
  • Vergelijken is besparen!
Meer weten over de mogelijkheden en prijzen omtrent laminaat- en pvc leggen? Vraag dan nu vrijblijvend offertes aan!

Gratis offertes aanvragen
Type opdracht:

Gewenst materiaal:Uitvoermoment:
ondervloer plaatsen Leiden

Belang van een goede ondervloer

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Leiden de vraag of het echt nodig is dat zij een ondervloer laten plaatsen bij hun vloerbedekking. Hoewel het niet verplicht is, is het ten zeerste aan te raden om wel te investeren in de ondervloer. Onder andere de geluidsisolatie en warmte-isolatie zullen hierdoor verbeteren. Dit betekent dat u de kosten voor een ondervloer al snel terugverdiend hebt dankzij de besparing op de stookkosten. Voor welk soort ondervloer u het beste kunt kiezen is afhankelijk van het soort tapijt. Onder andere rubber, vilt en naaldvilt zijn geschikte materialen als basis van de ondervloer. Wilt u graag een overzicht ontvangen van de verscheidene mogelijkheden en de prijzen die daarvoor gelden? Onze specialisten zijn u met alle plezier van dienst, en helpen u graag verder.

hoogpoligtapijt leggen Leiden

Tapijttegels of hoogpolig tapijt?

Tapijt is bij menig vloerspecialist uit Leiden niet alleen verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, maar ook in diverse varianten. Zo kunt u een hoogpolig vloerkleed bestellen, maar ook diverse soorten tapijttegels. Voor welk model en welke stijl u kiest is afhankelijk van uw wensen voor de vloerbedekking. Wilt u de vloer van uw slaapkamer makkelijk kunnen schoonmaken? Dan raden wij tapijttegels aan met korte garens. Andere voordelen van tapijttegels zijn dat deze gemakkelijk te leggen zijn en goedkoper zijn in de aanschaf. Is het doel om zoveel mogelijk comfort te creëren in de woonkamer? Dan is een hoogpolig vloerkleed een goede optie voor u. Een hoogpolig model geeft namelijk meer warmte en comfort maar is lastig te reinigen vanwege de lange garens.

kurk vloerbedekking Leiden

Natuurlijke vloerbedekking

Wist u dat het mogelijk is om uw tapijt van een natuurlijk materiaal te laten maken? Bij onze specialisten bent u onder andere aan het juiste adres voor tapijten van kokos, jute en Sisal. Sisal is een product dat gewonnen wordt in de Agave, en dat daarna tot een tapijt geweven zal worden. De voordelen van dit materiaal zijn de goede vochtregulering en de toepasbaarheid in veel verschillende ruimtes. Een ander voordeel is dat het materiaal op een natuurlijke manier af te breken is. Nadeel van Sisal is de gevoeligheid voor vocht en zonlicht. Vlekken dien u zo snel mogelijk te verwijderen.

pvc vloerbedekking Leiden

Verschillen met laminaat en PVC

Er zitten diverse verschillen tussen de plaatsing van laminaat en PVC of de plaatsing van tapijt. Wij hebben de drie grootste verschillen voor u op een rijtje gezet. Het eerste verschil is er één van prijs. Laminaat is over het algemeen goedkoper dan tapijt. Een tweede verschil heeft betrekking op de hygiëne. PVC is een stuk eenvoudiger te reinigen dan vloerbedekking, wat zeker bij jonge gezinnen een aanrader is. Het derde verschil gaat over wooncomfort. Houdt u graag warme voeten? Kies dan voor tapijt. Tapijt is bovendien een veiligere oplossing voor het bekleden van trappen. Glijpartijen worden op deze wijze voorkomen.

vloerbedekking leggen Leiden

Het leggen van vloerbedekking

Voor het leggen van vloerbedekking kunt u het beste de hulp van een expert uit Leiden inroepen. U weet dan zeker dat er in het vloerkleed geen bobbels komen. Bent u toch van plan om zelf de vloerbedekking te leggen? Kies dan het liefst voor tapijttegels. Deze zijn gemakkelijk te plaatsen en vereisen minder handigheid. Voor het leggen van alle soorten tapijt hebben onze professionals bovendien de volgende tips opgesteld:

  • Tip 1. Het schoonmaken van de dekvloer. Zorg er altijd voor dat de dekvloer op de juiste wijze is geprepareerd. Maak deze vlak, gelijkmatig, vuil- en vochtvrij voordat u het tapijt of een hoogpolig vloerkleed gaat plaatsen.
  • Tip 2. Garens in dezelfde richting. Voor een egaal resultaat moet het garen van alle banen of tapijttegels in dezelfde richting wijzen.
  • Tip 3. Genoeg materiaal. Koop minimaal 10 procent meer tapijt dan het oppervlak van uw vloer.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vergelijk vrijblijvend offertes van experts uit Leiden! Wij leggen vloerbedekking voor zowel particulieren als bedrijven!

Vloerbedekking prijs
tapijt schoonmaken

Vloerbedekking reinigen

Het schoonmaken van de vloerbedekking is een klus die u regelmatig moet uitvoeren om een optimale levensduur te kunnen garanderen. Het schoonmaken van de vloerbekleding gebeurt over het algemeen door deze te zuigen. Daarnaast adviseren wij om bij het reinigen periodiek gebruik te maken van een tapijtspray. Deze zal eventuele stank uit het kleed verwijderen, en zorgt er bovendien voor dat de vuilafstotende laag weer geoptimaliseerd wordt. Door het regelmatig reinigen blijft de kwaliteit van de vloerbedekking behouden. Onze specialisten uit Leiden helpen u desgewenst met alle plezier bij het periodieke onderhoud voor een optimaal resultaat.

vloerbedekking verwijderen Leiden

Het verwijderen van tapijt

Voordat de vloerbedekking gelegd kan worden is het noodzakelijk dat u de oude bekleding verwijdert. Het verwijderen van tapijt kan heel eenvoudig, maar ook zeer lastig zijn. De eenvoudigste oplossing is om met een schroevendraaier een hoe los te maken, en dan het geheel verder los te trekken. Wil het niet lukken om de tapijttegels te verwijderen of ziet u bruine lijmranden? Dan is het wellicht noodzakelijk om een afbijtmiddel aan te schaffen. Het verwijderen en schoonmaken van lijmresten wordt zo veel makkelijker. Het afbijtmiddel zal de lijm verwijderen en zo de vloerbedekking losweken. Het afbijtmiddel is bij menig bouwmarkt in Leidenverkrijgbaar.

tapijt voor bedrijf Leiden

Projecttapijt

Een speciale tapijtsoort waar wij u graag meer informatie over geven is het projecttapijt. Projecttapijt wordt gemaakt van polyamide vezels, waardoor het zeer slijtvast en vuilwerend is. Het is sterker en strakker dan standaard tapijten voor particulieren. Dit maakt projecttapijt uitermate geschikt voor gebruik in winkels, hotels en andere bedrijven. Omdat het gebruik van tapijt in openbare ruimtes aan een groot aantal eisen moet voldoen, heeft projecttapijt onder andere een brandvertragende werking. Hiermee voldoet het onder andere aan de brandveiligheidseisen. Bij onze specialisten in Leiden is projecttapijt in een groot aantal soorten en maten verkrijgbaar.

tapijt Leiden

Scherpe prijzen

Het leggen van tapijt kan zowel veel als weinig geld kosten. Dit is volledig afhankelijk van het soort vloerbedekking waar u voor kiest, en de kosten per vierkante meter van dit materiaal. Voor het leggen zelf rekenen de meest professionals ongeveer een uurloon van €30,-. Bent u benieuwd hoeveel het u gaat kosten om uw vloerkleed professioneel te laten schoonmaken, of hebt u vragen over de mogelijkheden voor het verwijderen van tapijt? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen. Wij sturen u spoedig een geheel vrijblijvend offertes toe van specialisten uit Leiden. Deze kunt u vergelijken op prijs en zo kiezen voor het bedrijf dat u het beste aanbod doet.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u weten wat de beste keus is op het gebied van tapijttegels of een hoogpolig vloerkleed? Hebt u een vraag over het schoonmaken van de vloerbedekking of laminaat? Wij helpen u graag met uw hulpvraag. Hebt u behoefte aan een prijsindicatie voor het verwijderen van uw huidig tapijt? Wij bieden u graag vrijblijvend offertes aan die u zelf kunt vergelijken op basis van prijs en aanbod. Voor welke professional uit Leiden u ook kiest, wij garanderen een snelle en vakkundige hulp. U ontvangt de offertes binnen enkele dagen.

tapijttegels Leiden