vloerbedekking Noord-Holland

Vloerbedekking Noord-Holland

Wist u dat tapijt leggen als vloerbedekking in Noord-Holland nog altijd veel voordelen biedt? Vlekken en andere viezigheden vallen veel minder op, het voelt warm en comfortabel aan en het is verkrijgbaar in veel verschillende patronen, designs en kleuren. Bovendien zijn tapijttegels, in tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, juist erg geschikt voor mensen met allergieën.

Meer weten over tapijt als vloerbedekking?

Op deze pagina krijgt u meer informatie over de toepassingen van tapijttegels en u leest welke ruimtes geschikt zijn om te stofferen. U vindt ook meer informatie over het reinigen van de tapijten en u leest hoe u gemakkelijk kunt besparen op goedkope vloerbedekking.

Onze service: de voordelen

 • Gratis offertes;
 • Specialisten uit uw regio;
 • Vergelijken is besparen!
Meer weten over de mogelijkheden en prijzen omtrent laminaat- en pvc leggen? Vraag dan nu vrijblijvend offertes aan!

  Gratis offertes vergelijken
  Type opdracht:

  Gewenst materiaal:

  Particulier of zakelijk? (*)

  Verbouwing of nieuwbouw? (*)

  Vloerverwarming aanwezig in de vloer (*)  Uitvoermoment:
  De voordelen van tapijt

  Een tapijten vloer heeft een aantal belangrijke voordelen. Zo is het enorm comfortabel en oogt het warm en sfeervol. Hieronder staan vier belangrijke voordelen.

  • Tapijten voelen zacht en comfortabel aan.
  • Vloerbedekking is een goedkope keuze vergeleken met andere vloeren.
  • U heeft volop de keuze uit verschillende kleuren, patronen en designs.
  • Vloeren met tapijt zijn van nature isolerend, schok dempend en stroef van structuur, waardoor het een veilige keuze is.

  De nadelen van tapijt

  Natuurlijk zitten er ook enkele nadelen aan het plaatsen van tapijttegels. Zo vereist het meer onderhoud en voelt het stofzuigen een stuk zwaarder en intensiever aan. Hieronder staan vier veelgehoorde nadelen van het plaatsen van tapijttegels.

  • Vloerbedekking vereist meer onderhoud dan andere vloeren.
  • Het reinigen van tapijten vereist enige handigheid.
  • Vaak zijn tapijtvloeren minder duurzaam dan andere vloeren.
  • Stofzuigen is een stuk zwaarder dan op harde vloeren.

  tapijt Noord-Holland

  Vloerbedekking kopen: waar op letten?

  Het kopen van vloerbedekking is waarschijnlijk niet iets dat u vaak doet. Het is dus belangrijk dat u, voordat u iets koopt, goed onderzoek doet. Vraag uzelf eerst af op welke kamer u de vloerbedekking laat plaatsen en wat uw wensen zijn. Wilt u graag zachtheid en comfort of vindt u een goede akoestische isolatie belangrijk? Afhankelijk van de ruimte en het gebruik van de vloer, is het goedkope vloerbedekking in Noord-Holland belangrijk om rekening te houden met de densiteit. Hoe beter de densiteit (knoopdichtheid), des te hoger de kwaliteit.

  Wat is de prijs van vloerbedekking in Noord-Holland?

  Wist u dat de prijs voor het leggen van tapijten flink verschilt per specialist in Noord-Holland? Als u een legservice inschakelt, vergelijk dan altijd de prijs van verschillende specialisten uit de regio Noord-Holland, zodat u verzekerd bent van de laagste prijs. Gemiddeld genomen ligt de prijs voor de legservice rond de €8,- per meter. Laat u de tapijten los leggen, dan bent u het goedkoopst uit. Voor andere opties, zoals het plaatsen van een ondervloer of het verlijmen of het gebruik van spanlatten, wordt een hogere prijs gerekend. In de tabel hieronder ziet u precies hoeveel toeslag u ongeveer bovenop de prijs betaalt. Wilt u precies weten wat de legservice in uw situatie gaat kosten? Vraag dan gratis offertes aan.

  Prijstabel: kosten vloerbedekking leggen

  Vloerbedekking Prijs*
  Los leggen €8,- per meter
  Toeslag: plaatselijk fixeren + spannen in lijm €2,50 per meter
  Toeslag: volledig verlijmen €2,50 per meter
  Toeslag: spanlatten en ondertapijt €2,50 per meter
  Toeslag: naden maken en fixeren met lijm €3,75 per meter

  * Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

  Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

  Vergelijk vrijblijvend offertes van experts uit Noord-Holland! Tapijtspecialisten leggen vloerbedekking voor zowel particulieren als bedrijven!

  Gratis offertes

  vloerbedekking leggen Noord-Holland

  Vloerbedekking leggen Noord-Holland: het proces

  Als u een vakman uit Noord-Holland inhuurt voor het leggen van uw nieuwe tapijttegels, dan doorloopt hij in principe een drietal fases. De eerste stap is het verwijderen van de bestaande vloer. Het is belangrijk dat de ondergrond egaal en glad is, en niet teveel beschadigd raakt tijdens dit proces. Daarna plaatst hij een eventuele ondervloer. Dit is vooral belangrijk voor een goede isolatie en een langere levensduur. Tot slot legt hij het nieuwe tapijt en zet hij dit vast door middel van verlijmen of met spanlatten.

  • Stap 1: het verwijderen van oude vloeren.
  • Stap 2: het plaatsen van de ondervloer.
  • Stap 3: het verlijmen van de vloer of het spannen om spanlatten.

  vloerbedekking verwijderen Noord-Holland

  Vloerbedekking verwijderen Noord-Holland

  Hoewel het verwijderen van vloerbedekking op het eerste oog eenvoudig lijkt, kan deze klus aardig wat tijd en energie in beslag nemen. Zeker als blijkt dat de vloerbedekking is vastgelijmd. Schakel voor het verwijderen daarom altijd een vakman uit Noord-Holland in. Deze zorgt ervoor dat uw vloer snel klaar is voor het leggen van de nieuwe vloerbedekking. Hij snijdt het grote stuk eerst in verschillende stroken, zodat ze gemakkelijker los te trekken zijn. Als dit gebeurd is, blijven er hoogstwaarschijnlijk lijmresten achter. De vakman verwijdert de resten voor het mooiste eindresultaat. Hiervoor zijn verschillende afbijtmiddelen geschikt. Laat ook deze klus over aan een specialist uit Noord-Holland als u zeker wilt weten dat dit vakkundig wordt uitgevoerd.

  Het belang van een goede ondervloer

  Een belangrijk onderdeel van het leggen van nieuw tapijt, is het plaatsen van een goede ondervloer. Een ondervloer is enorm belangrijk: het zorgt voor een betere warmte-isolatie en draagt bij aan de akoestische isolatie. Zeker in een appartement of slaapkamer is een ondervloer dus belangrijk. Doordat het geluiden dempt, heeft u in de onderliggende ruimtes geen last meer van de geluiden van voetstappen. Bovendien werkt de ondervloer als schokabsorberende laag, waardoor slijtage beperkt blijft. Met de plaatsing van een ondervloer verlengt u dus de levensduur van uw tapijttegels. Hoeveel een ondervloer kost is volledig afhankelijk van het type ondervloer. Voor de legservice rekent de vakman uit Noord-Holland een toeslag van ongeveer €1,60 per m².

  Prijstabel: kosten ondervloer

  Ondervloeren Prijs*
  Toeslag ondervloerplaten plaatsen €1,60 per m²
  Toeslag spijkerlatten lijmen (incl. lattenlijm) €2,00 per meter
  Toeslag spijkerlatten en ondertapijt plaatsen €4,50 per meter

  * Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

  Welke techniek: tapijt lijmen of leggen met spanlatten?

  Er zijn twee technieken die gebruikt worden om het tapijt vast te zetten. De eerste, en veel gebruikte techniek, is het verlijmen van de vloerbedekking. Dit kan deels of volledig gedaan worden. Met sterke lijm plakt de expert uit Noord-Holland de randen van de vloer goed vast aan de ondervloer. Bij volledig verlijmen wordt de lijm op het hele oppervlak aangebracht. Dit levert een betere kwaliteit op, maar is ook een stuk duurder. Het aanbrengen met behulp van spanlatten is een klus die u zelf niet uit kunt voeren. De vakman uit Noord-Holland spijkert spanlatten op de vloer en spant hier uw nieuwe vloerbedekking overheen.

  vloerbedekking op laminaat in Noord-Holland

  Vloerbedekking plaatsen op laminaat of op beton?

  Om te besparen op de kosten, kunt u er ook voor kiezen om uw nieuwe tapijtvloer rechtstreeks te leggen op het laminaat. Voordat dit een mogelijkheid is, is het wel belangrijk dat oneffenheden en beschadigingen goed weggewerkt zijn. Is dit niet het geval, dan stralen deze oneffenheden door in uw tapijt en oogt het eindresultaat een stuk slordiger. Hetzelfde geldt als u de tapijttegels rechtstreeks op beton legt. Beschadigingen kunt u gemakkelijk wegwerken met een mortel. Laat u het door een vakman uit Noord-Holland leggen, dan bent u verzekerd van het beste resultaat. Hij egaliseert de vloer voor u, zodat de tapijttegels ook recht gelegd worden.

  Laat tapijt snijden door een vakman!

  Bekijk hoe de tapijtspecialist de vloerbedekking netjes op maat snijdt.

  Nieuw tapijt laten leggen? Schakel een legservice in!

  Bespaar gemakkelijk tot wel 40% met het vergelijken van offertes.

  Meerdere offertes ontvangen

  Welke soorten vloerbedekking zijn er?

  Kiest u voor tapijt, dan kiest u voor veelzijdigheid. Er is namelijk de keuze uit veel verschillende soorten tapijt. Van hoogpolig tot laagpolig: alles is mogelijk. Een vakman uit Noord-Holland geeft u graag een persoonlijk advies met betrekking tot de verschillende soorten vloeren. U heeft onder andere de keuze uit de volgende soorten vloerbedekking:

  • hoogpolig tapijt;
  • laagpolig tapijt;
  • projecttapijt;
  • natuurlijke vloerbedekking.

  hoogpolig tapijt Noord-Holland

  Hoogpolig tapijt Noord-Holland

  Hoogpolig tapijt is in Noord-Holland al jarenlang een populaire keuze. Het is enorm comfortabel en heeft een erg luxueuze uitstraling. Hoogpolig tapijt is verkrijgbaar in tal van kleuren, zodat er altijd een geschikte keuze bij zit. Een groot voordeel van hoogpolig, is dat vervuiling niet snel opvalt. Ook is een hoogpolige tapijtvloer beter voor mensen met een allergie dan vaak gedacht wordt. De draden houden fijnstof namelijk goed vast, waardoor het niet meer door de ruimte zweeft. Houd daarentegen wel rekening met hogere prijzen dan bij tapijttegels. Ook is hoogpolig tapijt een stuk moeilijker te reinigen en zijn looppaden sneller zichtbaar.

  Laagpolig tapijt

  Laagpolig tapijt wordt in Noord-Holland vaak in de vorm van tapijttegels aangebracht, maar is natuurlijk ook op rol verkrijgbaar. Een laagpolig tapijt heeft als voordeel dat het een stuk gemakkelijker schoon te maken is, en ook stofzuigen is gemakkelijker op tapijttegels dan op harige tapijten. Laagpolig is iets minder comfortabel, maar voelt nog steeds warm en zacht aan. Bovendien is een laagpolige tapijtvloer meer geschikt voor de combinatie met vloerverwarming omdat de warmteweerstand een stuk minder is. Doordat laagpolig een strakker oogt, is dit een uitstekende keuze voor moderne interieurs.

  projecttapijt Noord-Holland

  Projecttapijt

  Valt het u ook wel eens op dat tapijt erg populair is in kantoor- en bedrijfspanden? Dankzij tapijt met unieke patronen valt vervuiling veel minder op, waardoor dit een ideale keuze is. Maar in kantoorpanden is het wel belangrijk dat de vloer van goede kwaliteit is. Daarom wordt er op de zakelijke markt vooral gebruik gemaakt van projecttapijt. Projecttapijt is een tapijtsoort die vele malen sterker en strakker is dan de standaard tapijtsoorten. Dit maakt het een geschikte keuze voor het gebruik in hotels, winkels en kantoren. Het voldoet aan verschillende brandvertragende eisen, gesteld door de brandweer en overheid en heeft een hogere weerstand. Hiermee bent u met projecttapijt altijd verzekerd van een lange levensduur.

  Natuurlijke vloerbedekking

  Steeds vaker geven onze klanten uit Noord-Holland aan dat zij op zoek zijn naar een vloerbedekking van een natuurlijk product. Hoewel de kosten voor natuurlijke materialen meestal iets hoger zijn, is het zeker een optie om hiervoor te kiezen. Materialen waar wij onder andere gebruik van maken zijn kokos, jute, kurk en Sisal. Sisal is hierbij het product dat de meeste bekendheid heeft. Het grote voordeel van Sisal is dat het een ademend tapijt is, en een vochtregulerende werking heeft. Nadeel is wel dat het snel aangetast wordt door vocht. Hoewel Sisal an sich een lange levensduur heeft, moet het waarschijnlijk eerder worden vervangen.

  Vloerbedekking en vloerverwarming

  Wilt u vloerverwarming gaan combineren met vloerbedekking? Dit is zeker een mogelijkheid. Houd bij het kopen van de vloer dan wel rekening met de warmteweerstand. Tapijten hebben van nature een isolerende werking. Hierdoor voelt de vloer altijd warm en comfortabel aan, maar het zorgt er ook voor dat het de warmte van de vloerverwarming blokkeert. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Zonder vloerverwarming is het belangrijk om te kiezen voor een tapijtsoort met een hoge warmteweerstand. Maar laat u de vloer leggen bovenop de vloerverwarming? Kies dan voor een lage warmteweerstand. Houd bij het kopen rekening met een maximale warmteweerstand (R-waarde) van ongeveer 0,17 m² K/W.

  tapijttegels Noord-Holland

  Tapijt leggen Noord-Holland: in welke ruimte?

  Veel mensen kiezen ervoor om tapijt te leggen op bovenliggende verdiepingen, omdat het een isolerende werking heeft. Maar in principe is een tapijtvloer geschikt voor elk vertrek in huis. Afhankelijk van de ruimte is het verstandig om rekening te houden met de kwaliteit van de tapijtvloer. Aan vloerbedekking in slaapkamers worden bijvoorbeeld minder kwaliteitseisen gesteld dan aan tapijttegels in de woonkamer of hal.

  Vloerbedekking slaapkamer

  Over het algemeen is de slaapkamer een ruimte die maar weinig intensief gebruikt wordt. Dit houdt in dat het tapijt niet heel zwaar hoeft te zijn, omdat het minder risico loopt op slijtage. Voor slaapkamers is een tapijt met een gewicht van 800 gram per m² voldoende. Tapijtvloeren zijn erg geschikt voor slaapkamers, omdat deze het fijnstof goed vasthouden. Zo zweeft het niet door de lucht, wat een gezonder leefklimaat creëert.

  Vloerbedekking trap Noord-Holland

  De trap wordt natuurlijk intensief gebruikt, dus het is extra belangrijk dat de vloerbedekking hier van goede kwaliteit is. Waar bij slaapkamers een gewicht van 800 gram per m² voldoende is, raden experts uit Noord-Holland aan om voor de trap een tapijt met een gewicht van minimaal 1.000 gram per m² te kopen. Het is extra belangrijk dat de vloerbedekking op de trap van topkwaliteit is, omdat slijtage het risico op struikelen vergroot.

  Tapijt voor zakelijk gebruik

  Vooral projecttapijt wordt veel gebruikt voor zakelijke panden. Dit is van uitstekende kwaliteit en gaat daardoor langer mee. Dat is belangrijk, want het is natuurlijk enorm kostbaar om de vloerbedekking in een volledig kantoorpand te vervangen. Onder andere tapijttegels zijn enorm populair voor het gebruik in kantoorpanden. Het voordeel van tapijttegels, is dat u gemakkelijk tegels vervangt als deze beschadigd zijn, zonder dat er kleurverschillen ontstaan.

  Vloerbedekking in de woonkamer

  Vloerbedekking in de woonkamer is een goede keuze als u streeft naar een hoog wooncomfort. Een woonkamer wordt niet zo intensief gebruikt als bijvoorbeeld de hal of de trap, daarom is een vasttapijt met een gewicht van ongeveer 875 tot 950 gram per m². Als u het tapijt doortrekt naar de eetkamer, houd er dan rekening mee dat de kans op vlekken groter is. Het is daarom verstandig om te kiezen voor een kleur waarin vlekken minder snel opvallen.

  tapijt reinigen Noord-Holland

  Tapijt reinigen Noord-Holland

  Als u eenmaal vloerbedekking in huis heeft, is het natuurlijk ook belangrijk om dit goed te onderhouden. Het tapijt reinigen als er vlekken ontstaan is daarbij één van de belangrijkste taken. Doe dit het liefst zo snel mogelijk, zodat de vlek niet te hardnekkig wordt. Er zijn verschillende schoonmaakmiddelen die u hiervoor kunt gebruiken. Check altijd eerst even of het middel verkleuringen of beschadigingen achterlaat voordat u het gebruikt voor het reinigen. Dep het middel voorzichtig en werk van buiten naar binnen. Zo voorkomt u dat de vlek verspreidt. Gebruik na afloop een grote badhanddoek om de natte plek te drogen. Bij hardnekkige vlekken is het uiteraard ook een optie om een vloerenspecialist uit Noord-Holland in te huren.

  Vergelijk gratis offertes en vind de specialist met de laagste prijs.

  Vrijblijvende offertes

  Wanneer vloerbedekking vervangen?

  In principe kunt u uw vloerbedekking op elk gewenst moment vervangen als u de uitstraling van de inrichting wilt veranderen. Daarnaast weet u dat uw vloerbedekking echt aan vervanging toe is, als deze plekken van slijtage begint te vertonen. Daarnaast kan het gebeuren dat uw tapijt met het verstrijken van de jaren gaat verkleuren. Ook dit hoeft niet direct problemen op te leveren, maar het valt wel op als u de inrichting opeens verandert. Het wordt dan direct duidelijk waar uw oude meubelstukken stonden.

  Bekende merken

  Gaat u nieuwe vloerbedekking kopen? Dan heeft u ongetwijfeld gemerkt dat er tal van merken verkrijgbaar zijn. Bekende merken, zoals Desso en Ambiant leveren allebei prachte tapijten van topkwaliteit. Natuurlijk zijn er ook goede merken die kwalitatieve én goedkope tapijten verkopen. Zoals bijvoorbeeld Interfloor. Een specialist uit Noord-Holland vertelt u graag meer over de verschillende merken die u kunt kiezen.

  Keurmerken

  Het kopen van nieuw tapijt klinkt voor veel mensen als een lastige opgave. Gelukkig kunt u rekening houden met PRODIS. PRODIS staat voor het algemene Product Informatie Systeem van de Europese tapijtindustrie. Deze organisatie streeft naar duidelijke informatie met betrekking tot veiligheid en gezondheid van de tapijten. Ook zorgt deze organisatie voor standaard symbolen die aangeven voor welke ruimtes de tapijtvloer geschikt is. Meer hierover leest u op pro-dis.info. Deze organisatie is een initiatief van onder andere GUT. Het GUT-Tapijt-keurmerk geeft aan dat er tijdens de productie van de tapijtvezels geen gebruik is gemaakt van schadelijke stoffen.

  prijs legservice Noord-Holland

  Voordelen van het inschakelen van een vloerbedekking legservice[var]

  Overweegt u het zelf leggen van een tapijtvloer? Houd er dan rekening mee dat dit zonder het juiste gereedschap flink wat moeite kost. Als u een legservice inschakelt, bent u verzekerd van het beste resultaat, omdat de vakmannen uit Noord-Holland denken aan details waar u misschien niet bij stilstaat. Op welke manier de naden tussen de rollen het minst zichtbaar zijn, bijvoorbeeld, of dat de opstaande haren van de verschillende stroken allemaal in dezelfde richting staan. Een tweede belangrijk voordeel is dat de experts uit Noord-Holland het tapijt in korte tijd gelegd hebben, terwijl u zelf waarschijnlijk meer tijd nodig heeft.

  3 handige tips om te besparen

  Het vervangen van goedkope vloerbedekking in Noord-Holland klinkt misschien als een kostbare klus, maar dit kan ook zeker op een goedkope manier gedaan worden. Hieronder geven wij u 3 tips om te besparen op uw nieuwe tapijtvloer!

  • Kijk eens naar restpartijen. Restpartijen zijn zeker voor kleinere kamers een geschikte keuze.
  • Veel oudere lijnen van bekende merken zijn een stuk voordeliger dan de nieuwste tapijten.
  • Vergelijk de prijzen van meerdere experts in de regio Noord-Holland om tot 40% te besparen!

  prijzen vloerbedekking in Noord-Holland plaatsen

  Besparen op de kosten? Offertes vergelijken

  Via onze service heeft u de mogelijkheid de prijs van meerdere tapijtspecialisten in de regio Noord-Holland te vergelijken. Wat het voordeel hiervan is? U bespaart al snel tot wel 40% op de totale prijs! Het werkt als volgt.

  Via het offerteformulier doet u met één muisklik gemakkelijk een offerteaanvraag bij maximaal 5 bedrijven uit de regio. U ontvangt zo snel mogelijk de offertes in uw mailbox. Vergelijk de verschillende prijzen en kies zo voor de stoffeerder uit Noord-Holland met de laagste prijs! Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt. Wilt u binnenkort de tapijttegels in de woonkamer vervangen? Of is die goedkope vloerbedekking op zolder aan vervanging toe? Twijfel dan niet langer en vul vandaag nog het offerteformulier in: gratis en helemaal vrijblijvend.