vloerbedekking Groningen

Vloerbedekking Groningen

Er zijn vele soorten vloerbedekking geschikt voor uw woning in Groningen. Kies bijvoorbeeld voor het luxe hoogpolige tapijt met een frisé-structuur of een laagpolig tapijtsoort voor de trap. Op deze pagina leest u meer over de vloerbedekkingssoorten, of u wel of niet een ondervloer nodig heeft en waar u op moet letten bij de aanschaf. Daarnaast leest u meer over de gemiddelde prijzen voor het leggen van tapijt en hoe u bespaart op de kosten!

Vergelijk gratis offertes om eenvoudig een tapijtspecialist uit Groningen te kiezen. Deze offertedienst is geheel vrijblijvend, u zit nergens aan vast. Vul het offerteformulier in en ontvangt meerdere aanbiedingen. Door te vergelijken bespaart u op de prijs!

Onze service: de voordelen

 • Gratis offertes;
 • Specialisten uit uw regio;
 • Vergelijken is besparen!
Meer weten over de mogelijkheden en prijzen omtrent het leggen van vloerbedekkingen? Vraag dan nu vrijblijvend offertes aan!

Gratis offertes vergelijken


De voordelen van tapijt

Eén van de grootste voordelen van tapijten is dat ze warm en zacht aanvoelen. Daarmee zijn ze comfortabeler dan een harde vloerbedekking. Ander voordelen zijn dat het meestal een stuk goedkoper is en snel te leggen. U heeft de keuze uit allerlei kleuren, designs en tapijtsoorten. Denk bijvoorbeeld aan laagpolig of hoogpolig.De belangrijkste voordelen:

 • Tapijt voelt warm en zacht aan.
 • U heeft de keuze uit vele kleuren en stijlen.
 • Vloerbedekking is redelijk goedkoop.

De nadelen van tapijt

Tapijt heeft vele voordelen, maar ook een aantal nadelen. Doordat stof en dergelijke vast blijft zitten in de polen, moet u het vaker schoonmaken en onderhouden. Soms is het lastig om vlekken eruit te krijgen, maar hier zijn wel speciale schoonmaakmiddelen voor. Dit zijn de nadelen:

 • Tapijten hebben meer onderhoud nodig.
 • Niet geschikt wanneer u last heeft van huisstofmijt of andere allergieën.
 • Minder lange levensduur dan vaste vloerbedekkingen.

tapijt Groningen

Vloerbedekking kopen: waar op letten?

Wanneer u vloerbedekking gaat kopen, moet u een aantal keuzes maken. Zo is het te koop in rollen, stroken of in tegelvorm. Voor ruimtes die intensief gebruikt worden, zoals de hal, trap en de woonkamer, is het verstandig om te kiezen voor een stevig tapijt met een hoge densiteit. De densiteit heeft te maken met hoe dicht de haren op elkaar staan. Hoe hoger het gewicht is van de vloerbedekking, hoe steviger het materiaal is. Over het algemeen stellen specialisten uit Groningen dat een gewicht van ongeveer 900 gram geschikt is voor intensief gebruik. Maak daarnaast een keuze uit laagpolig of hoogpolig. Hoogpolig vereist meer onderhoud, want hier blijft meer stof in hangen.

Wat is de prijs van vloerbedekking in Groningen?

De kosten voor het leggen vloerbedekking en tapijt variëren enorm. Dit heeft te maken met een aantal factoren. Los leggen van het tapijt heeft de laagste prijs, namelijk een prijs van €8,- per meter. Er bestaat wel een kans dat de vloerbedekking gaat verschuiven of opbollen. Daarom is het verstandiger om de vloerbedekking vast te lijmen. Houd dan rekening met een toeslag op de prijs van €2,50. Wilt u het tapijt volledig verlijmen? De prijs is dan €13,- per meter om te leggen. In de prijstabel vindt u nog meer gemiddelde prijzen. De prijs wordt beïnvloed door de grootte van de ruimte, het type tapijt, de hoeveelheid lijm dat er nodig is en de overige materiaalkosten.

Prijstabel: kosten vloerbedekking leggen

Vloerbedekking Prijs*
Los leggen €8,- per meter
Toeslag: plaatselijk fixeren + spannen in lijm €2,50 per meter
Toeslag: volledig verlijmen €2,50 per meter
Toeslag: spanlatten en ondertapijt €2,50 per meter
Toeslag: naden maken en fixeren met lijm €3,75 per meter

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vergelijk vrijblijvend offertes van experts uit Groningen! Tapijtspecialisten leggen vloerbedekking voor zowel particulieren als bedrijven!

Gratis offertes

vloerbedekking leggen

Vloerbedekking leggen Groningen: het proces

Voordat een specialist uit Groningen gaat beginnen met het leggen van nieuw tapijt, meet hij eerst de ruimte in. Door de lengte en de breedte op te meten, berekent hij het aantal vierkante meters. Het aantal vierkante meters worden altijd vermenigvuldigt met 10% in verband met snijverlies. Tapijt wordt meestal geleverd op rollen van 4 meter breed. Wanneer de ruimte breder is dan 4 meter, dan zijn naden onvermijdelijk. Dit is niet het geval bij het leggen van tapijttegels. Het strak leggen van tapijt of tapijttegels is nauwkeurig werk. De tapijtspecialist volgt deze stappen:

 • Oude tapijt of tapijttegels verwijderen en inmeten van de ruimte.
 • Berekenen van het aantal vierkante meters.
 • Leggen van een ondervloer.
 • Lijmen van tapijten, of plaatsen van de tapijttegels.

vloerbedekking verwijderen

Vloerbedekking verwijderen Groningen

Het verwijderen van losliggende tapijten of tapijttegels is vaak redelijk eenvoudig. Dit wordt anders wanneer ze verlijmd zijn. De specialist snijdt eerst de vloerbedekking in stukken, dit maakt het lostrekken een stuk gemakkelijker. Daarna verwijdert hij het de bedekking per strook. Wanneer het zeer vast is gelijmd, is het gebruik van een afbijtmiddel verstandig. In dit geval draagt een specialist uit Groningen mondkapjes en handschoenen en zorgt hij voor een goede ventilatie. Na het weghalen blijven er soms lijmresten op de dekvloer zitten. Lijmresten zijn lastig schoon te maken, een specialist gebruikt hier meestal een machine voor.

Het belang van een goede ondervloer

Wanneer u nieuwe vloerbedekking gaat leggen, is het verstandig om te kijken naar een geschikte ondervloer. Ondervloeren egaliseren de vloer en zorgen voor een hogere isolatiewaarde. Daarnaast verlengen ze de levensduur van de tapijten. Voor een appartement of bovenwoning is een dergelijke vloer bovendien vaak verplicht vanwege de geluiddempende werking. Er zijn verschillende varianten ondervloeren, denk aan rubber, vilt, Egalsoft of zachtboard. Heeft u vloerverwarming? Koop dan een vloer die geschikt is voor vloerverwarming. Sommige vloeren houden namelijk de warmte tegen. De prijs voor het plaatsen is ongeveer €1,60 per vierkante meter. Deze prijs is exclusief de kosten voor de ondervloer zelf.

Prijstabel: kosten ondervloer

Ondervloeren Prijs*
Toeslag ondervloerplaten plaatsen €1,60 per m²
Toeslag spijkerlatten lijmen (incl. lattenlijm) €2,00 per meter
Toeslag spijkerlatten en ondertapijt plaatsen €4,50 per meter

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Welke techniek: tapijt lijmen of leggen met spanlatten?

Er zijn drie methodes om tapijt te leggen op vloeren, namelijk los leggen, met lijm of door middel van spanlatten. Los leggen is niet verstandig, want het kan hierdoor verschuiven op de vloer. Kies daarom voor verlijmen of leggen met spanlatten. Een specialist uit Groningen lijmt het tapijt volledig of rondom. Rondom verlijmen is goedkoper, maar is minder duurzaam. Met beide methodes verschuift het niet meer. Spannen is een specialistische klus. Hierbij wordt het tapijt op de vloer gespannen met speciale latten. Het geeft een mooi en strak resultaat en het verwijderen is eenvoudiger, omdat u geen lijm hoeft te verwijderen.

vloerbedekking op laminaat in Groningen

Vloerbedekking plaatsen op laminaat of op beton?

Eén van de nadelen van het plaatsen van vloerbedekking op laminaat is dat het materiaal glad is. Hierdoor kan het gaan schuiven. De oplossing is om de vloerbedekking vast te lijmen tijdens het leggen. Maak de ondergrond voor het plaatsen goed schoon en droog en werk eventuele oneffenheden weg. Dit ziet u namelijk later terug. Beton is een koud materiaal. Leg daarom een ondervloer met een hoge isolerende werking. Hierdoor voorkomt u dat de vloer later koud aanvoelt en dat u meer moet stoken. Ook hierbij geldt dat u het beton eerst met egaliseren.

Op zoek naar een specialist voor het leggen van tapijt?

Kies eenvoudig de beste specialist uit Groningen door offertes te vergelijken!

Meerdere offertes ontvangen

Welke soorten vloerbedekking zijn er?

U heeft de keuze uit vele typen vloerbedekking. De bekendste zijn hoogpolig en laagpolig tapijtsoorten, maar daarnaast zijn tapijttegels ook een optie. Projecttapijt is voornamelijk geschikt voor bedrijfspanden in Groningen. Kies uit één van de volgende tapijtsoorten:

 • Hoogpolig tapijt
 • Laagpolig tapijt
 • Projecttapijt
 • Natuurlijke vloerbedekking
 • Tapijttegels

hoogpolig tapijt Groningen

Hoogpolig tapijt Groningen

Hoogpolig tapijt heeft lange draden. Het materiaal wordt getuft en zo ontstaan er langere draden, deze worden ook wel polen genoemd. Dit tapijtsoort voelt zeer zacht aan en is warmer. Hoogpolige tapijten zien we vaak in woonkamers en slaapkamers. Er zijn verschillende hoogpolige tapijtvarianten, bijvoorbeeld met shagstructuur of een frisé-structuur. Een frisé-structuur heeft gesneden en gedraaide polen. De draden krullen hierdoor een beetje. Shagstructuur lijkt op een frisé-structuur, maar deze soort heeft nog langere dragen. Hierdoor vallen ze een beetje om en dit geeft een luxe en warme uitstraling. Hoogpolige tapijten moeten vaker schoongemaakt worden, want ze vangen meer stof.

Laagpolig tapijt

Laagpolige tapijten hebben een lage pool en dus kortere draden. De tapijten zijn hierdoor gladder en passen ook uitstekend in een strakke en moderne inrichting. De lage polen maken het schoonmaken van de vloerbedekking ook eenvoudiger. Bovendien verschuift u meubels, zoals een eetkamerstoel, gemakkelijker en zijn afdrukken minder goed zichtbaar. Doordat stof minder blijft hangen in de polen, is laagpolig tapijt ook geschikt in combinatie met huisstofmijtallergie. Tapijttegels zijn vaak gemaakt van een laagpolig tapijtsoort. Laagpolig tapijt met een tussenpool slijten minder snel. De draden zijn dan in een bocht gelegd. Laagpolige tapijten met reliëfbouclé hebben polen met verschillende hoogtes.

projecttapijt Groningen

Projecttapijt

Projecttapijt is zeer geschikt voor bedrijfspanden in Groningen. Het wordt daarnaast ook veelgebruikt in hotels, horeca en winkels. Projecttapijt is zeer sterk en strak, hierdoor slijt met minder snel. Ideaal als er veel mensen overheen lopen. Het wordt gemaakt van polyamide vezels en heeft een vuilwerende functie. Hierdoor is projecttapijt eenvoudig schoon te maken. Bij een winkel of bedrijfspand is brandveiligheid zeer belangrijk. Veel project tapijtsoorten zijn daarom brandvertragend. Ze voldoen dus aan de eisen van de overheid en de brandweer. U heeft de keuze uit allerlei kleuren en stijlen.

Natuurlijke vloerbedekking

Wanneer u de vloeren bij uw woning in Groningen gaat vervangen, dan moet u kiezen uit een groot aantal goedkope vloerbedekkingen en diverse basismaterialen. Hoewel er vele kunstmatige producten zijn, is ook een natuurlijke oplossing mogelijk. Zeker in de huidige tijd waarin duurzaamheid een zeer belangrijk onderwerp is, is de keuze voor natuurlijke vloerbedekkingen steeds gebruikelijker. Vloerbedekkingen van een natuurlijk product zijn onder andere Sisal vloeren, of tapijten van kokos, jute of kurk. Met name Sisal vloeren zijn bij onze klanten zeer populair. Sisal wordt gewonnen uit de Agave, en daarna geweven tot een tapijt. Het ziet eruit als wol, en heeft als eigenschap dat het vochtregulerend is.

Vloerbedekking en vloerverwarming

Wanneer u vloerverwarming heeft zijn niet alle soorten vloerbedekkingen geschikt. U wilt natuurlijk niet dat de warmte van de verwarming tegengehouden wordt. Hierdoor moet u namelijk meer stoken. Gelukkig zijn er tal van tapijtsoorten die geschikt zijn in combinatie met verwarming in de vloer. Vaak kiest men voor vloerbedekking zonder ondervloer. Is er wel een ondervloer nodig? Kies dan een ondervloersoort die de warmte goed doorlaat. Kies voor vloerbedekking dat antistatisch is, want in combinatie met de warmte zorgt dit ervoor dat u te maken krijgt met ontladingen. Bijvoorbeeld wanneer u de deurklink vastpakt, dit kan pijnlijk zijn.

tapijttegels

Tapijt leggen Groningen: in welke ruimte?

Voordat u tapijt gaat kopen en leggen is het belangrijk om te kijken in welke ruimte het komt te liggen. De woonkamer en de hal worden bijvoorbeeld intensief gebruikt. Hierdoor is het noodzakelijk om een stevig tapijtsoort met een hoge densiteit neer te leggen. Dunne tapijtsoorten met een lage dichtheid slijten namelijk een stuk sneller. In een eetkamer is laagpolig tapijt vaak handig, want dit maakt het verschuiven van stoelen gemakkelijker.

Vloerbedekking slaapkamer

Vloerbedekking in de slaapkamer voelt warm en zacht aan. Heerlijk als u ’s ochtends uit uw bed komt. Omdat de slaapkamer minder intensief wordt gebruikt dan bijvoorbeeld de hal of de trap, is een hele hoge dichtheid van de polen niet nodig. In de slaapkamer kiest men meestal voor een luxe uitstraling.

Vloerbedekking trap Groningen

De trap stofferen is een populaire keuze in Groningen. Het dempt het geluid, is warm en bovendien is de trap niet glad. Zowel hoogpolige als laagpolige stoffering is mogelijk. Het tapijt wordt vastgemaakt met lijm, zodat het niet verschuift. Daarnaast is het belangrijk dat er geen luchtbellen onder zitten, dit zorgt ervoor dat het sneller slijt.

Tapijt voor zakelijk gebruik

Tapijten worden in veel bedrijvenkantoren in Groningen gebruikt. Het heeft namelijk een geluiddempende en isolerende werking. In bedrijfspanden zien we vaak project tapijt of tapijttegels. Het voordeel van tapijttegels is dat u eenvoudig een tegel verwijdert met een vieze vlek of andere beschadiging. Kies voor een tapijtsoort dat lang meegaat en niet snel slijt, dan ziet uw bedrijfspand er netjes en verzorgd uit.

Vloerbedekking in de woonkamer

De woonkamer wordt veelgebruikt en daardoor slijten vloerbedekkingen sneller. Door te kiezen voor tapijten met een hoge densiteit en stevige kwaliteit voorkomt u dit. Kies daarom voor een gewicht van minstens 900 gram per vierkante meter. Laagpolige tapijten zijn geschikter wanneer u meubels wilt verschuiven of wanneer u in een rolstoel zit. Het schuiven op hoogpolig tapijt is namelijk lastiger.

tapijt reinigen Groningen

Tapijt reinigen Groningen

Het reinigen van tapijt is belangrijk voor de levensduur en de uitstraling. Het kost iets meer tijd dan hardere vloerbedekkingen. Stofzuig de vloerbedekking regelmatig om zoveel mogelijk stof te verwijderen. Vlekken verwijdert u het gemakkelijkste met een beetje water en een doek. Voor hardnekkige vlekken heeft u een speciale tapijtreiniger nodig. Test het schoonmaakmiddel altijd op een stukje tapijt, bijvoorbeeld onder de bank of in een hoek. Dan weet u zeker dat het middel het materiaal niet laat verkleuren. Voor het reinigen van de vloerbedekking is een stoomapparaat erg geschikt. Deze kunt u huren bij een speciaalzaak.

Onderhoud uw vloerbedekking regelmatig met een stoomreiniging.

Schakel een vakman in voor het beste resultaat. Vul het offerteformulier in en bespaar!

Vrijblijvende offertes

Wanneer vloerbedekking vervangen?

Vloerbedekking moet u vervangen wanneer het teveel versleten of beschadigd is. Bij verouderd tapijt komen bijvoorbeeld de vezels los, hierdoor krijgt u kale plekken. We zien ook vaak dat vlekken er niet meer goed uitgaan bij oud tapijt. Daarnaast geeft u uw woning of bedrijfspand in Groningen weer een vernieuwde en frisse uitstraling door de vloerbedekking te vervangen. Soms is het mogelijk om de ondervloer te laten liggen, dit scheelt in de kosten voor het kopen van nieuwe goedkope vloerbedekking.

Bekende merken

Er zijn een aantal bekende merken voor goedkope tapijtsoorten. Bijvoorbeeld Ambiant Tapijt. Dit merk staat bekend om de vele kleuren en uitvoeringen en uitstekende kwaliteit van vloeren. Bonaparte is een merk dat al sinds de jaren ’80 prachtige tapijttegels en tapijt levert. Ze hebben ook een uitgebreid assortiment voor bedrijven. Desso heeft een uitstekende reputatie. Hetzelfde geldt voor vloeren van Belakos, zij leveren warme en comfortabele tapijten met goede geluidsisolatie.

Keurmerken

Om de keuze voor een tapijtsoort of merk te vergemakkelijken is het handig om te kijken naar eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld het GUT-keurmerk. Dit keurmerk geeft aan dat het merk voldoet aan specifieke milieu-eisen bij de productie. Ze maken geen gebruik van schadelijke stoffen of kleurstoffen. Op de website van Milieucentraal leest u meer over het GUT-keurmerk. PRODIS, Product Informatie Systeem van de Europese tapijtindustrie, geeft u informatie over de milieuaspecten, veiligheidheid en gebruiksmogelijkheden van tapijt. Lees meer over PRODIS op de website pro-dis.info.

prijs legservice Groningen

Voordelen van het inschakelen van een vloerbedekking legservice[var]

Door de legservice in te schakelen voor het leggen van de vloerbedekking, profiteert u van een aantal voordelen. Zo is het plaatsen van het tapijt of de tapijttegels op de vloeren snel afgerond. U zit dus niet lang in de verbouwing. Wist u dat het lichtinval invloed heeft op het leggen van tapijt? Dit heeft vooral te maken met de zichtbaarheid van eventuele naden. De vakman uit Groningen van de legservice zorgt voor een vakkundige plaatsing en zorgt ervoor dat de naden niet zichtbaar zijn. Hierdoor ziet het tapijt er mooier uit. Profiteer van de volgende voordelen:

 • De vloerbedekking wordt strak en vakkundig gelegd. Dit bevordert de uitstraling en de levensduur van het tapijt.
 • Het proces van het plaatsen van de bedekking verloopt sneller met de legservice dan wanneer u het zelf zou leggen.
 • De specialisten uit Groningen zorgen ervoor dat er zo min mogelijk naden nodig zijn.

3 handige tips om te besparen

Wij hebben nog een aantal handige bespaartips voor u. Kies er bijvoorbeeld voor om een oudere lijn te kopen. Deze zijn vaak goedkoper in aanschaf dan de nieuwste lijnen, kleuren of patronen. Soms is het mogelijk om een goedkope restpartij aan te schaffen. De beste bespaartip die wij voor u hebben is het vergelijken van prijsoffertes. Hiermee bespaart u aanzienlijk op de aanschafkosten en het plaatsen. De belangrijkste bespaartips:

 • Koop oudere lijnen, deze hebben vaak een lagere prijs.
 • Bekijk de mogelijkheden voor het aanschaffen van een goedkope restpartij.
 • Vergelijk offertes en bespaar tot 40% op de prijs voor het leggen van tapijt.

prijzen vloerbedekking in Groningen plaatsen

Besparen op de kosten? Offertes vergelijken

Vloerbedekking voelt heerlijk warm en zacht aan en geeft uw woning in Groningen een luxe uitstraling. Belangrijk is dat het tapijt strak gelegd wordt, bijvoorbeeld door het te spannen of door te verlijmen. Dit zorgt ervoor dat de vloerbedekking langer mee gaat en bovendien ziet het er mooier uit. Schakel daarom altijd een tapijtspecialist uit Groningen in voor het leggen. U bent verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en deskundige hulp. U hoeft geen duur gereedschap aan te schaffen, zoals een speciaal mes voor het snijden. De vakman van de legservice zorgt hier allemaal voor. Bespaar tot 40% op de kosten door aanbiedingen van meerdere specialisten te vergelijken. Vul het offerteformulier in, kies eenvoudig de beste vakman voor uw klus en bespaar op de prijs!