Laminaat ondervloer

Laminaat ondervloer

Voordat u overgaat tot het leggen van een laminaatvloer of PVC dient u een ondervloer te leggen. Een ondervloer is feitelijk een onderlaag die tussen de ondergrond van beton of hout en de zwevende vloer komt te liggen. Ondervloeren kunnen worden geleverd van diverse materialen en in verschillende vormen. Zo is het mogelijk om ondervloerplaten toe te passen, die zo’n 9mm breedte te hebben, terwijl ook foam ondervloeren of dampfolie geschikt zijn als basis. Op deze pagina vindt u meer informatie over het egaliseren van vloeren, de mogelijkheden van een ondervloer bij vloerverwarming en tips voor het leggen van een onderlaag bij laminaat. Hebt u hulp nodig? De vloerexperts van Hatibo zijn u graag van dienst!

Gratis offertes vergelijken


Vloerverwarming

Volledig egaliseren bij PVC?

Veel aanbieders van PVC vloeren stellen dat het noodzakelijk is om voor het monteren van de PVC bovenlaag de ondervloeren volledig te egaliseren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van speciale producten zoals Egaline of Kitstrijker. In veel gevallen hoeft u echter niet de onderlaag compleet egaal te maken. De nieuwste PVC vloeren vangen hoogteverschillen tot en met 4mm op. Vraag uw leverancier dus te kijken naar uw ondergrond van beton of hout, en bespaar zo tijd en kosten.

Vloerverwarming

Hebt u op een ondergrond van beton een vloerverwarming aangelegd, en bent u van plan hier een laminaat vloer op te plaatsen? Dan moet de ondervloer vloerverwarming geschikt zijn. Dit betekent dat de ondervloer een lage warmteweerstand kent, of te wel: zo weinig mogelijk warmte tegenhoudt. Ondervloeren die geschikt zijn bij vloerverwarming en onder laminaat geplaatst kunnen worden zijn onder andere vloeren van isorubber en heatfoil, vochtwerend dampfolie of een ondervloer van thermosound.

Tips ondervloer leggen

Wilt u zelf een onderlaag op beton of hout leggen? Dan raden wij aan deze tips van onze vloerexperts in ogenschouw te nemen:

  • Vul grote niveauverschillen op met egalisatiekorrels.
  • Door een ondervloer komt de nieuwe vloer hoger te liggen, houdt rekening met het inkorten van deuren.
  • Houdt langs de muur enkele millimeter over als u gebruik maakt van platen. Zo kan het materiaal nog iets uitzetten.
  • Leg eventueel een vochtscherm neer.
  • Voor een hoge geluidsisolatie kiest u voor geperst schuim.
  • Bij een ondergrond van beton profiteert u het meest van rubberen ondervloeren.
 

Vrijblijvende offerte aanvragen

Bent u benieuwd naar de kosten voor het leggen van een onderlaag bij uw vloeren van PVC of laminaat? Hebt u vragen over de diverse beschikbare materialen en de eigenschappen daarvan? Hebt u behoefte aan professioneel advies? Vul dan het contactformulier in. Onze vloerexperts helpen u graag aan meer informatie, en zorgen desgewenst voor praktische ondersteuning bij het installeren van de onderlaag. Voor een exacte prijsindicatie kunt u in het formulier uw wensen aangeven. Wij zorgen zo spoedig mogelijk voor enkele offertes op maat. Hopelijk zijn we u snel van dienst!