Vinyl vloeren

Vinyl vloeren

Zit u midden in de zoektocht naar nieuwe vloeren? Dan zijn vinyl vloeren het overwegen waard. Het is in feite een kunststof vloerbedekking, ook wel‘zeil’ genoemd. De vloeren isoleren goed en bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te maken. Het allergrootste voordeel is toch wel de enorme keuze in dessins. Zoekt u houten, stenen of toch metaalachtige vloeren? Hoe dan ook, er bestaat altijd vinyl met de gewenste uitstraling. Houdt u van brandschone vloeren? Dan is vinyl een goede optie, aangezien het waterdicht is. U dweilt dus de vinyltegels of vloerbedekking makkelijk schoon. Lees snel verder en ontdek alles over vinyl vloeren.

Gratis offertes vergelijken


vinyl vloer verwijderen

Voordelen

De vloeren of vinyltegels bieden veel voordelen. Mensen legden het vroeger in ruimten waar ze niet genoeg geld meer hadden voor laminaat. Nu is dat al lang niet meer zo. De toplaag is tegenwoordig van hoogwaardige kwaliteit en nauwelijks van laminaat te onderscheiden. Vinylvloeren hebben veel pluspunten. Denk aan de lange levensduur van 20 – 30 jaar. Het blijft daarnaast erg hygiënisch doordat u de vloer gemakkelijk reinigt. Bij vloerbedekking is dat veel moeilijker. Bijkomend pluspunt is dat de vloeren niet koud aanvoelen zoals tegels en laminaat. Een bekend kwaliteitsmerk is Novilon. De Novilon vloeren bevatten alle eigenschappen die vinyltegels en de reguliere vinyl vloeren kunnen hebben.

Vinyl vloer leggen

Vinyl kunt u eenvoudig leggen. Het is van belang dat u de rol een aantal uren in de kamer laat liggen, zodat het acclimatiseert. Leg het zeil vervolgens uit en zorg dat u aan alle zijden iets over heeft. Druk nu vanaf het midden het zeil vlak naar de zijkanten. Leg vervolgens een stalen liniaal op de naad en snij het zeil door. Snijd het langs de drempels en deuren op maat en zorg voor eventuele uitsneden. Tot slot moet u het op de ondervloer vastlijmen. Bij een kleine oppervlakte (kleiner dan 15 m2) plakt u de randen vast. Bij grotere oppervlakten moet u alles verlijmen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan een offerte aan!

vinyl vloer leggen

Soort ondervloer

Bij het strak leggen van vinyl is het van belang dat de ondervloer volledig schoon, vlak en droog is. De kleinste oneffenheden in de ondervloer ziet u later terug na het leggen. Het advies is dat u een harde, gladde ondervloer kiest. Is de dekvloer niet perfect, zelfs niet na het vullen van alle gaten en scheuren? Dan vormen hardboard of MDF-platen een effectieve ondervloer. Het is niet mogelijk dat u het zeil over de vloerbedekking laat leggen. U moet dus altijd de vloerbedekking verwijderen. Anders drukken eventuele tafel- of stoelpoten door het zeil. Er zijn daarnaast speciale platen voor de ondervloer verkrijgbaar, met een harde bovenkant en een isolerende onderkant.

Vinyltegels en vinyl vloerbedekking

Kiest u voor vinyltegels? Voor de creatievellingen onder ons zijn de vinyltegels erg handig voor kleine projecten, zoals het opknappen van een tafeltje. Vinyltegels hebben dezelfde uitstraling als reguliere tegels, maar zijn minder koud en een stuk comfortabeler. Bijkomend pluspunt is dat u de tegels gemakkelijk legt en dat u ze simpel mee verhuist. De vinyltegels van Flexxfloors zijn vooral bekend. Ze bevatten een zelfklevende laag, daarom kunt u ze erg eenvoudig leggen. Gaat u toch voor Novilon vinyl vloerbedekking? Dat kan, als u het professioneel laat leggen zorgt het voor een verbluffend resultaat. Zo kunt u er jarenlang van genieten.

vinyl ondervloer

Vinyl vloer verwijderen

Het verwijderen van zeil is niet altijd een fluitje van een cent. Vermoedt u dat er wateroplosbare lijm is gebruikt? Dan kunt u het lijm nat maken. Lukt het verwijderen niet? Snijd dan met een mes repen van ongeveer 12 tot 15 cm breed. Vervolgens snijdt u de lijm los en trekt u de vloer per stook los. Eventuele lijmresten verwijdert u met een plamuurmes. Mocht u voor een grote uitdaging staan tijdens het verwijderen van het zeil? Informeer dan, indien mogelijk, bij de fabrikant van de vloer. Wellicht biedt die de oplossing. Laat u het verwijderen liever door een specialist doen? Dat is goed mogelijk!

vinyl- vloer prijzen

Vrijblijvend contact

Toe aan een onderhoudsvrije, waterdichte vloer? Dan is het leggen van (Novilon) vinyl of vinyltegels een goede optie. Zoals u net heeft gelezen is het mogelijk dat u zelf de vloer gaat leggen. Voor het maximale resultaat is het advies echter dat u dit door een specialist laat doen. Die kijkt meteen naar de ondervloer. Ook voor het verwijderen van vinyl, vloerbedekking en laminaat bent u bij ons aan het juiste adres. Dit scheelt u een hoop werk. Het grote voordeel van Hatibo is dat u verschillende offertes kunt vergelijken. Zo kiest u altijd voor de beste aanbieder, met de beste prijs.