Tapijttegels

Tapijttegels

Het gebruik van tapijttegels is een verstandige keuze. De populaire vloeren bestaan uit vierkante stukjes tapijt. Bij beschadigingen vervangt u ze in een handomdraai. Ondertapijt is zelfs overbodig! Tapijttegels zijn in veel kleuren en dessins verkrijgbaar. U kunt dus individuele patronen aanbrengen op uw vloeren. Dit geeft een uniek effect. De vloeren worden bijna overal in huis gelegd, denk aan de woonkamer, slaapkamer en de hal. Er zijn mensen die van de tapijttegels een vloerkleed maken. Ze kunnen dan onder andere variëren met de hoogpolige en laagpolige tapijttegels. Meer weten over deze vorm van vloerbedekking? In dit artikel staat alles wat u moet weten over vloeren van tapijttegels.

Gratis offertes vergelijken


Tapijttegels prijzen

Voordelen, soorten en maten

Deze vorm van vloerbedekking biedt veel voordelen. Zo is ondertapijt overbodig en u zit niet tientallen jaren tegen dezelfde vloerbedekking aan te kijken. Het vervangen of veranderen van de tapijttegels is namelijk een eenvoudige klus. Daarnaast is er keuze uit een breed palet van patronen, texturen en kleuren. Het is milieuvriendelijk en kostenbesparend doordat u geen ondertapijt aanschaft. Wanneer u kiest voor tapijttegels weet u zeker dat de vloerverwarming geen probleem vormt. Ook zorgt dit type vloerbedekking voor een verbeterde akoestiek in uw woning. Weg met die holle galm in huis. Ook is het onderhouden van deze vloeren zeer eenvoudig. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul dan gerust het contactformulier in.

Tapijttegels leggen

Zelf tapijttegels leggen

Tapijttegels kunt u eenvoudig zelf leggen. Er is geen ondertapijt nodig. De ondervloer moet echter wel schoon, effen, hard, egaal en droog zijn. Mocht dit niet het geval zijn, zorg dan dat u eerst de ondergrond effen maakt met bijvoorbeeld hardboard en verwijder het eventuele ondertapijt. Tapijttegels kunnen gewoon over steen, tegelvloeren, of vinylvloeren gelegd worden. Een zachte ondervloer, zoals gewone vloerbedekking of ondertapijt is echter onhandig. Wij hebben voor u een stappenplan opgesteld zodat het plaatsen van tapijttegels nog gemakkelijker wordt. De benodigdheden? Een stanleymes, liniaal, tape, een spatlijn en een potlood. Advies is dat u de tapijttegels 24 uur in de kamer legt, zodat ze de kamertemperatuur krijgen.

1: Bepaal het midden van de vloer

Nu de ondervloer schoon is kunt u het middelpunt van de ruimte bepalen. Muren zijn zelden haaks, het is daarom van belang dat u vanuit het midden van de ruimte begint met de vloerbedekking. Zet twee rechte lijnen uit en laat die in het middel kruisen. Doe dit bij voorkeur met een spatlijn, of markeer het middelpunt. Heeft u een L-vormige kamer? Plaats dan extra lijnen, zodat u de ruimte indeelt in meerdere vierkanten.

2: Het legproces

Bevestig de middelste tapijttegel met dubbelzijdige tape op het middelpunt. Leg de overige tegels strak tegen deze tegel aan. Leg de tegels eerst in een plus (+) vorm. Let hierbij goed op de legrichting die op de doos staat vermeld. Vervolgens gaat u de vier open vlakken vullen met tapijttegels.

3: De randen

Nu alle hele tegels goed gelegd zijn snijdt u de randtegels op maat. Schuif de tegel die u moet snijden onder de hele tegel en teken het af. Vervolgens snijdt u met een stanleymes (aan de achterzijde) de tegel door. Leg de randtegel op zijn plaats, en leg de handgesneden kant tegen de plint aan. Ga door tot u alle randen heeft gelegd.

Zelf tapijttegels leggen

Structuur

Wat zijn de meest gebruikte structuren van de vloerbedekking? Dit zijn Sisal, Boucle, Moquette, Frise en Saxony. Sisal vloerbedekking bestaat uit natuurlijke materialen. Sisal is namelijk gemaakt van de Agave plant. Met de Sisal vloeren haalt u dus letterlijk de natuur in huis. De Sisal vloeren voelen erg warm, maar ruw aan. Wilt u minder ruwe vloeren? Dan is Boucle een goede optie. Boucle bestaat uit een zachte lussenconstructie. Voor een glad en egaal tapijt is Moquette ideaal. Bij Moquette tapijt zijn alle poollussen tijdens het weven doorgesneden. Dit zorgt voor een strak oppervlak. Gaat u voor een luxueuze uitstraling? Kies dan Saxony. Bij Frise zijn de polen doorgesneden. Frise bevat een levendige oppervlakte structuur.

Prijzen

Vloeren van tapijttegels zijn relatief goedkoop. U bespaart daarnaast nog op het ondertapijt, aangezien u dat niet gebruikt voor de vloeren. De gemiddelde prijzen van de tapijttegels variëren van €3,- tot €10,- per stuk (50 bij 50cm). De prijzen zijn uiteraard afhankelijk van de kwaliteit en het gebruikte materiaal (saxony bijvoorbeeld). Eén van de voordelen van deze vloerbedekking is dus de lage prijs. Door de besparing op onder andere het ondertapijt blijft er voldoende geld over om de vloer door een specialist te laten plaatsen. Dit scheelt u een hoop gedoe en u bent zeker van een maximaal resultaat. De specialisten plaatsen in een mum van tijd de hele vloer.

Vrijblijvend contact

Meer weten over de verschillende vormen van vloerbedekking? De specialisten van Hatibo helpen u graag bij uw vloeren en ondervloer. Laat u liever de tapijttegels leggen? Neem dan contact met ons op. Het grote voordeel van Hatibo is dat het een netwerk van specialisten is. U krijgt dus meerdere offertes toegestuurd. Zo kiest u altijd de beste aanbieder, met de beste prijzen. Zeker weten dat u nooit teveel betaalt? Neem dan vandaag nog contact met ons op. Kiest u de Sisal, Boucle, Moquette, Frise of Saxony structuur? Welk type vloerbedekking u ook kiest voor uw vloeren, onze specialisten staan voor u klaar.