bestaande vloer verwijderen

Bestaande vloer verwijderen

U bent van plan om een andere vloer te plaatsen? Dan moet eerst uw oude vloerbedekking eruit gehaald worden. Dit kan soms een hele klus zijn afhankelijk van het type vloerbedekking dat u hebt liggen. Dit is niet het enige waar u rekening mee moet houden, alles wat op de vloer staat moet namelijk ook tijdelijk een ander plekje krijgen. Wij denken graag met u mee in dit proces en helpen u met het verwijderen van uw huidige vloer.

Leegruimen

Om de vloerbedekking te kunnen verwijderen, moet eerst al het meubilair tijdelijk een andere plaats krijgen. Het kan op twee manieren opgelost worden, door het naar een tijdelijke opslagruimte te brengen, of de bestaande vloer wordt per ruimte verwijderd. Voor het leggen van de vloer is het van belang dat de ruimte helemaal leeg is, anders wordt het leggen van de vloer erg moeilijk. Het vinden van een tijdelijke opslagruimte willen wij voor u doen wanneer u zelf geen mogelijkheden kent. Wanneer er een ruimte is gevonden helpen wij u met het leegruimen. Het kan zijn dat u het liever zelf doet en dat is geen enkel probleem, wij komen dan enkel langs om de vloer te verwijderen.

Gratis offertes vergelijken


Verschillende soorten vloerbedekking

Er zijn veel verschillende soorten vloerbedekking die verwijderd kunnen worden. Denk hierbij aan tapijt, laminaat, parket, massief houtenvloer, linoleum, plavuizen of vinylvloeren. Zoveel bestaande vloeren die allemaal een andere aanpak nodig hebben wanneer ze verwijderd moeten worden. Hieronder leggen we kort uit hoe u per materiaalsoort de bestaande vloer kunt verwijderen.

Tapijt

Tapijt wordt met lijm vastgezet aan de ondervloer. Voor deze klus zijn twee verschillende soorten lijm gebruikt, een wit kleurige en een bruin kleurige. Afhankelijk van de kleur kunt u een passende methode kiezen. Wanneer u een witte kleur tegen komt, dan kunt u het tapijt loskrijgen met warm water. De lijm laat hierdoor los en u kunt het gemakkelijk los trekken. Wanneer echter bruine lijm tegen komt, is het aan te raden om afbijtmiddel te gebruiken. Let er dan wel op dat u een mondkapje en handschoenen aantrekt wanneer u met afbijtmiddel gaat werken. Zorg hierbij ook voor voldoende ventilatie in de ruimte waar u bezig bent.

Parket

Een zwevende parketvloer is gemakkelijk te verwijderen, dit betekent namelijk dat het parket niet vast zit met lijm of met spijkers. Het verwijderen van de bestaande vloer is dan erg gemakkelijk. Wanneer hij wel vast zit, dan wordt het een behoorlijke klus waar u wel wat hulp bij kunt gebruiken. De vloer moet er dan uit gesloopt worden. De kans dat de ondervloer beschadigd bij het slopen is erg groot, deze moet vervolgens weer gerepareerd worden.

tapijt verwijderen

Laminaat

Het verwijderen van laminaat is gemakkelijker dan gedacht, vooral wanneer u kliklaminaat hebt. Door eerst de plinten weg te halen, kunt u de panelen gemakkelijk omhoog wippen met de hand of een koevoet. Het is zelfs mogelijk om het laminaat opnieuw te gebruiken wanneer u gaat verhuizen. Let er dan wel op dat u het laat acclimatiseren en dat u rekening moet houden met zaagverlies.

Hulp bij het verwijderen van uw vloerbedekking

Wanneer u er zelf niet uit komt, of er tegenop ziet om uw bestaande vloerbedekking te verwijderen, dan staan onze specialisten voor u klaar. Wij hebben veel ervaring met het verwijderen van de bestaande vloer en het repareren van de ondervloer wanneer dit nodig is. Wij willen u hier graag bij helpen, zodat u straks een mooie vloer hebt om uw nieuwe vloerbedekking op te plaatsen. Zelfs het plaatsen van nieuw tapijt of andere vloerbedekking kunnen wij uit handen nemen. Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het verwijderen of het plaatsen van een nieuwe vloer. Habito biedt uitkomst!