Laminaat of pvc vloer reinigen

Laminaat of PVC vloer reinigen

Vloeren van PVC en laminaat kennen weinig tot geen onderhoud, toch is ook het schoonmaken van deze vloeren van belang. Daarmee behoudt u de kwaliteit van het materiaal en blijft een lang levensduur gegarandeerd. Op deze pagina geven wij u meer informatie over het reinigen van zowel PVC als laminaat, en bieden wij u enkele tips ter voorkoming van beschadigingen en slijtage. Wilt u na het lezen van de informatie meer weten over het schoonmaken van uw vloeren, of hebt u behoefte aan professionele ondersteuning bij het reinigen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij zijn u graag van dienst!

Gratis offertes vergelijken


Preventief onderhoud

Voor PVC vloeren geldt dat u deze van een extra beschermende bovenlaag kunt voorzien om het schoonmaken te vergemakkelijken. Dankzij deze beschermlaag zal aangehecht vuil zich makkelijker laten verwijderen, worden kleine krassen hersteld en zijn strepen van schoenzolen zo van de vloer te halen. Deze beschermlaag staat bekend als een PU laag welke u zelf kunt aanbrengen, of u kunt dit door een PVC vloerenspecialist laten doen.

Dagelijks of periodiek de vloer reinigen

Voor zowel PVC als laminaat vloeren geldt dat u deze het beste eerst kunt reinigen met een stofzuiger, om daarna met behulp van lauw water zonder toegevoegde schoonmaakmiddelen de vloer te dweilen. Voeg voor een glanzende laminaat wat glans spoelmiddel aan het water toe. Onze specialisten adviseren om het stofzuigen of het gebruik van een stofwisser dagelijks toe te passen om beschadigingen te voorkomen. Het reinigen met een dweil kunt u beperken tot een wekelijkse klus. Onder periodiek onderhoud valt het aanbrengen van een nieuwe beschermlaag of laklaag op de vloer. Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met een vakman.

De vloeren reinigen met een stoomreiniger?

Vaak krijgen wij van onze klanten de vraag of zijn hun vloeren kunnen schoonmaken met een stoomreiniger. Hoewel u een PVC of laminaat vloer met stoom zeker goed reinigt met een stoomreiniger, is het afhankelijk van de leverancier of dit wordt aangeraden. Enkele van de bekendere merken zoals Moduleo raden aan om geen stoomreiniger te gebruiken. Zij stellen dat het schoonmaken van hun PVC vloeren met water voldoende is, terwijl u met stoom het risico loopt op het schuintrekken van de planken of het loslaten van lijm.

Tips PVC beschadiging voorkomen

Tips ter voorkoming van beschadigingen

Om beschadigingen aan de PVC of het laminaat te voorkomen hebben onze experts diverse tips voor u op een rijtje gezet:

  • Leg een mat neer of trek de schoenen uit ter voorkoming van krassen en deukjes.
  • Plak viltdoppen onder stoelpoten en ander meubilair.
  • Verwijder gemorste vloeistoffen direct.
  • Vermijd direct contact tussen het vinyl en rubber.
  • Vervang wieltjes onder meubilair door voor vinyl geschikte wieltjes.
 

Laat het schoonmaken over aan Hatibo!

Wilt u verzekerd zijn dat het reinigen van uw PVC of laminaat vloeren goed wordt uitgevoerd? Laat het schoonmaken dan over aan de experts van Hatibo. Deze zullen tegen aantrekkelijke prijzen het onderhoud snel en vakkundig voor u uitvoeren. Vul het contactformulier in voor meer informatie of een prijsindicatie. Wij helpen u met alle plezier!