linoleum vloer houtstructuur

Linoleum vloeren

Overweegt u een linoleum vloer? Dat is logisch, aangezien het een slijtvaste vloerbedekking is van een aantal millimeters dik. Het is een natuurproduct en biologisch afbreekbaar. De vloeren zijn dus goed voor het milieu. Men kent het meestal van de vloeren in gymzalen, wat een speciaal soort kurklinoleum is. Intensief gebruikte kamers voorziet men vaak van linoleum, aangezien het een zeer lange levensduur heeft. De vloeren bestaan uit de grondstoffen: kalksteen, hars, kurkmeel, houtmeel, jute, lijnolie en andere ecologische producten. Bacteriën kunnen zich moeilijk ontwikkelen op de vloer. Dit maakt het erg fijn voor mensen met een allergie of ademhalingsproblemen. Meer weten over linoleum vloeren? Lees dan snel verder.

Gratis offertes vergelijken


Voordelen Linoleum

Voordelen

Linoleum vloeren bieden enorm veel voordelen. Vandaag de dag kunt u een linoleum vloer in alle soorten en maten krijgen. Het is verkrijgbaar in tegels, stroken of banen. De betonlook is bijvoorbeeld de laatste jaren enorm populair. Linoleum is duurzaam, sterk en onderhoudsvriendelijk. Bijkomend voordeel is dat de vloer antistatisch is en dus geen stof aantrekt. Ook bacteriën kunnen zich moeilijk ontwikkelen op de vloer. Niet voor niets wordt linoleum veelvuldig in ziekenhuizen gebruikt. Het is kleurvast en bestand tegen het gewicht van zware meubels. De vloer kan zonder problemen zware gewichten dragen. Daarnaast dempt de vloer geluid en trillingen.

Marmoleum

Marmoleum

Wat is marmoleum? Marmoleum is een merknaam van linoleum. De Hollandse fabrikant Forbo maakt al meer dan honderd jaar marmoleum vloeren. Tot op de dag van vandaag worden er nog steeds verschillende Forbo marmoleum collecties ontworpen en geproduceerd in de grootste en oudste linoleumfabriek ter wereld. Zoekt u voor uw (energieneutrale) woning de meest duurzame vloer die er is? Dan is Forbo marmoleum de vloer om te kiezen. De Forbo vloer acclimatiseert vlug en is dus snel dezelfde temperatuur als de omgeving. Hierdoor wordt de marmoleum vloer ook veel gebruikt in combinatie met vloerverwarming. Marmoleum is geschikt voor alle kamers in huis, met uitzondering van de natte ruimtes.

Verschil met PVC en Vinyl

De keuze in de verschillende soorten vloeren is enorm. PVC vloeren zijn ideaal als u een robuuste uitstraling wilt of kiest voor de uitstraling van een houten- of tegelvloer. PVC stroken of PVC tegels zijn handig als u vloerverwarming wilt en de uitstraling van een echte houten vloer zoekt. Onder bepaalde voorwaarden zijn de PVC vloeren ook in de badkamer te gebruiken. Vinyl, vroeger zeil genoemd, heeft een hele ontwikkeling doorgemaakt. Het is erg geluidsdempend en erg veerkrachtig. Wilt u de grootst mogelijke keuze? Dan zijn vinyl vloeren van het merk Novilon ideaal. Van de gekste dessins tot de mooiste structuren, er is een Novilon vloer die bij u past.

Linoleum vloeren leggen

De vloer kunt u op bijna iedere vlakke ondervloer plaatsen. Egaliseer de ondervloer met MDF-platen of vloeibaar egaliseermiddel. Linoleum is verkrijgbaar in stroken, banen en tegels. Een kliksysteem kan u prima zelf plaatsen. Doordat de vloer niet volledig is afgedicht is dit systeem minder geschikt voor vochtige ruimtes. Een ervaren doe-het-zelver kan de tegels zelf plaatsen. Bij de traditionele methode wordt het op de ondervloer gelijmd. De naden last men aan elkaar. De linoleum banen moeten dus altijd door een specialist worden gelegd, zodat de naden perfect aansluiten en vochtdicht zijn. Zo krijgt u een perfect en duurzaam resultaat.

linoleum prijzen

Prijzen

De kosten zijn over het algemeen vrij hoog. Wanneer u het naast de levensduur houdt, valt het echter erg mee. Het is een investering in de toekomst. De gemiddelde kosten per vierkante meter liggen tussen de €25,- en €55,-. Kiest u voor linoleum op rol, panelen of tegels? Dat heeft namelijk ook invloed op de prijs. Meestal zijn er wel aantrekkelijke aanbiedingen, of all-in prijzen. Hierdoor liggen de prijzen van het totaalpakket een stuk lager en zitten de kosten van het leggen veelal bij de prijs inbegrepen. De prijzen van linoleum liggen iets hoger dan van de Novilon vloeren. Advies is dus dat u bij huurwoningen voor de vinyl vloeren gaat.

Linoleum vloeren leggen

Vrijblijvend contact

Behoefte aan een duurzame, milieuvriendelijke en hygiënische vloer? Neem vrijblijvend contact met ons op en wij informeren u naar de mogelijkheden van marmoleum. Het grote voordeel van Hatibo is dat u vrijblijvend offertes kunt vergelijken. Zo kiest u altijd de beste aanbieder, met de beste prijzen. Geld besparen begint dus met het vergelijken van de offertes. Vul snel het formulier in en ontdek de kosten van linoleum vloeren (leggen). Kiest u marmoleum, Novilon, of PVC? Bij ons bent u aan het juiste adres. Met marmoleum investeert u in de toekomst!