PVC vloeren

PVC vloeren

Eén van de nieuwste materialen voor vloeren is PVC. PVC is de afkorting voor Polyvinylchloride en kan harde als weke vorm worden aangeleverd. Hard Polyvinylchloride wordt geproduceerd in geëxtrudeerde vorm, en ook als geschuimde variant. Het product heeft een treksterkte van 55 en een buigsterkte van 100 N/mm2. Laminaat vloeren van PVC kennen aantrekkelijke prijzen en zijn leverbaar in diverse kleuren en designs. Op deze pagina vindt u meer informatie over de mogelijkheden, het leggen en de opties voor een PVC vloer. Daarnaast vindt u een overzicht van de prijzen. Door in het contactformulier uw exacte wensen voor een vloer aan te geven, kunnen wij u desgewenst een vrijblijvende offerte toesturen. Wij zijn u graag van dienst!

Gratis offertes vergelijken


De voordelen en nadelen

Overweegt u een PVC vloer aan te schaffen? Dan is het van belang dat u voldoende informatie inwint over de voor- en nadelen. De voordelen van vloeren van polyvinylchloride zijn onder andere dat deze vloeren warm en stil zijn, en daarnaast zeer weinig onderhoud kennen. Andere voordelen zijn de kracht van het materiaal: PVC vloeren zijn geschikt voor zware belastingen als in ziekenhuizen, winkels en scholen. Daarnaast is het product zeer hygiënisch, heeft het aantrekkelijke prijzen en kent het een lange levensduur. Desalniettemin kent PVC ook enkele nadelen. Eén van deze nadelen is dat de vloer gevoelig is voor scheuren en krassen. Wij raden u aan geen scherpe voorwerpen op de vloeren te zetten. Andere nadelen zijn de mogelijkheid op gevaarlijke stoffen in het PVC en dat de ondervloer voor het leggen van de vloer geëgaliseerd moet worden, anders zal het materiaal strepen achterlaten.

Merken

Er zijn nog niet heel veel merken voor PVC vloeren op de markt in Nederland. Toch zijn er enkele merken die wij bij u onder de aandacht willen brengen. De eerste van deze is Armstrong vloeren. Dit merk richt zich op exclusieve designs en innovatieve formats. U bent zeker van een unieke vloer. Beautifloor is nog één van de merken die in Nederland beschikbaar is. PVC vloeren van Beautifloor zijn eenvoudig als laminaat te installeren en kennen eveneens een makkelijk onderhoud. Eén van de merken die zich bezighoudt met duurzaamheid is Moduleo. Een vloer van Moduleo is multifunctioneel inzetbaar en heeft een natuurlijke uitstraling. Forinn richt zich eveneens op een duurzame productie. Daarnaast heeft een vloer van Forinn een perfecte nabootsing van hout. Voor meer informatie over de beschikbare merken en de prijzen hiervoor vragen wij u ons contactformulier in te vullen.

PVC vloer leggen

Een PVC vloer is in een aantal gevallen eenvoudig en snel zelf te leggen zoals laminaat. Kies dan bijvoorbeeld voor vloeren van Revelation (één van de bekendere merken). De vloeren van Revelation hebben een eenvoudig clicksysteem dat al wereldwijd bekend is door de toepassing bij Quick Step laminaat. Met dit laminaat clicksysteem kunt u de vloer zwevend leggen, waarbij enkel een beperkte egalisatie van de ondervloer nodig is. Daarnaast is het bij sommige leveranciers mogelijk te kiezen voor zelfklevend PVC. Dit wordt geleverd op een grote rol, waarna u de vloer binnen korte tijd op de ondervloer aan kunt leggen. Vraag eventueel een specialist om tips en hulp.

PVC vloer prijzen

Prijzen van PVC vloeren

De prijzen voor vloeren van PVC zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo zal een vloer aangeschaft bij één van de merken hogere prijzen met zich meebrengen dan die van een lokale bouwmarkt. Vervolgens heeft ook het vloeroppervlak invloed op de prijzen. Tot slot zijn de prijzen afhankelijk van uw keuze voor design en legmethode. De kosten kunnen variëren van 15 tot 50 euro per vierkante meter exclusief de kosten voor het leggen en de levering. Wanneer we kijken naar de gemiddelde prijzen, dan dient u voor zelfklevend materiaal rekening te houden met zo’n 25 euro per vierkante meter. Voor vloeren met een klik laminaat systeem zijn de prijzen iets hoger. Deze vallen gemiddeld rond de 30 euro. Voor een exacte prijsindicatie kunt u het beste bij enkele leveranciers een offerte opvragen.

 

Schakel de vloerexperts van Hatibo in!

Bent u benieuwd naar de exacte prijzen voor het leggen van een PVC vloer? Hebt u vragen over de mogelijkheden bij diverse aanbieders? Of hebt u behoefte aan gedetailleerde informatie over de voor- en nadelen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Onze vloerexperts staan u graag met raad en daad bij in de keuze voor vloermateriaal, design en installatiemethode. Voor een prijsindicatie vult u het beste uw wensen zo nauwkeurig mogelijk in. Dan kunnen wij u een geheel vrijblijvende offerte op maat aanbieden van een leverancier uit uw regio. Hopelijk kunnen wij u snel van dienst zijn!