vloerbedekking Overijssel

Vloerbedekking Overijssel

Vindt u een houten vloer te koud aanvoelen en bent u op zoek naar iets comfortabeler? Kies dan voor een vloerbedekking van tapijt! Tapijttegels zijn in Overijssel nog altijd erg populair. U heeft de keuze uit tal van kleuren, designs en verschillende stijlen. Daarnaast profiteert u bij tapijt van een hoge isolatie!

Meer weten over de mogelijkheden van vloerbedekking?

Op deze pagina leest u meer over de toepassingen van tapijt en waar u bij het leggen van tapijttegels op moet letten. Ook krijgt u informatie over het stofferen van de traptreden en hoe u tapijten het beste onderhoudt.

Onze service: de voordelen

 • Gratis offertes;
 • Specialisten uit uw regio;
 • Vergelijken is besparen!
Meer weten over de mogelijkheden en prijzen omtrent laminaat- en pvc leggen? Vraag dan nu vrijblijvend offertes aan!

Gratis offertes vergelijken


De voordelen van tapijt

Veel mensen in Overijssel zijn nog altijd gecharmeerd van de uitstraling van tapijten. Dat is niet heel gek, want er is veel mogelijk op het gebied van uitstraling. Vloerbedekkingen zijn verkrijgbaar in tal van kleuren en designs. Hieronder vind u de vier belangrijkste voordelen van vloerbedekking.

 • Een vloer van tapijt voelt zacht en comfortabel aan.
 • Er is bij vloerbedekking veel keuze wat betreft kleuren en patronen.
 • Tapijten zijn voordelig vergeleken met andere vloerbedekkingen.
 • Tapijt is stroef van structuur, schok dempend en daarom erg veilig.

De nadelen van tapijt

Toch zitten er ook een aantal nadelen aan tapijten. Zo vereisen ze vaak meer onderhoud, is de levensduur een stuk korter dan bijvoorbeeld hout en is schoonmaken ingewikkelder. Hieronder staan vier nadelen van een tapijten vloerafwerking.

 • Vloerbedekking heeft meer onderhoud nodig.
 • Vlekken zijn moeilijker te verwijderen dan bij andere vloerafwerkingen.
 • Tapijten zijn vaak minder duurzaam dan andere vloerbedekkingen.
 • Het is niet altijd een geschikte keuze voor mensen met een allergie.

tapijt Overijssel

Vloerbedekking kopen: waar op letten?

Overweegt u het kopen van goedkope vloerbedekking? Er zijn een aantal aspecten om rekening mee te houden. Denk voor het kopen bijvoorbeeld aan de kleur: een lichte kleur is heel besmettelijk, maar zorgt er wel voor dat de ruimte groter oogt. Daarentegen vallen vlekken op een donkere vloer juist veel minder op. Houd ook rekening met de dichtheid van de opstaande haren. In slaapkamers en woonkamers is 800 tot 875 gram per vierkante meter voldoende, voor kamers die intensief gebruikt worden, wordt 1.000 gram per vierkante meter aangeraden.

Wat is de prijs van vloerbedekking in Overijssel?

Als u gebruik maakt van een legservice, dan betaalt u gemiddeld €8,- per meter. Voor deze prijs laat u de vloerbekleding los plaatsen. Kiest u ervoor om de bedekking plaatselijk te fixeren en lijmen? Dan loopt de prijs voor de legservice op tot ongeveer €10,50,- per meter. Wilt u graag dat de tapijten volledig vast komen te liggen, kies er dan voor om de vloerbekleding te laten verlijmen. De prijs wordt in dat geval nog eens met €2,50 per meter extra verhoogd, waardoor de prijs van de legservice oploopt tot gemiddeld €13,- per meter. Houd er rekening mee dat de kosten per bedrijf in Overijssel verschillen. U bent verzekerd van de beste prijs als u de tarieven van de bedrijven met elkaar vergelijkt.

Prijstabel: kosten vloerbedekking leggen

Vloerbedekking Prijs*
Los leggen €8,- per meter
Toeslag: plaatselijk fixeren + spannen in lijm €2,50 per meter
Toeslag: volledig verlijmen €2,50 per meter
Toeslag: spanlatten en ondertapijt €2,50 per meter
Toeslag: naden maken en fixeren met lijm €3,75 per meter

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vergelijk vrijblijvend offertes van experts uit Overijssel! Tapijtspecialisten leggen vloerbedekking voor zowel particulieren als bedrijven!

Gratis offertes

vloerbedekking leggen Overijssel

Vloerbedekking leggen Overijssel: het proces

Als u gebruik maakt van een legservice, dan doorloopt de vakman uit Overijssel een drietal fases bij het leggen van nieuwe vloeren. Allereerst verwijdert hij de oude vloerbedekking. Dit klinkt eenvoudig, maar als deze ook volledig is verlijmd met de ondervloer is dit een flinke taak. Als de oude vloeren zijn verwijderd, plaatst de specialist uit Overijssel de ondervloer. De goedkope vloerbedekking wordt tot slot verlijmd op de ondervloer of aangebracht met behulp van spanlatten.

 • Stap 1: het verwijderen van de huidige vloerbedekking.
 • Stap 2: het plaatsen van de ondervloer.
 • Stap 3: tapijt plaatsen met behulp van lijm of spanlatten.

vloerbedekking verwijderen in Overijssel

Vloerbedekking verwijderen Overijssel

Het verwijderen van goedkope vloerbedekking is relatief eenvoudig als de vloer los gelegd is. Is dit niet het geval, dan is het een lastige klus. Een vakman uit Overijssel gebruikt hiervoor verschillende technieken. Allereerst snijdt de vakman de rol in verschillende stroken. Dit is een stuk makkelijker te verwijderen dan de complete rol. Om de lijm van de vloer te halen, gebruiken specialisten vaak een speciaal afbijtmiddel. Ga niet zelf zomaar aan de slag met dit afbijtmiddel, omdat het op de juiste wijze gebruikt moet worden. De specialist brengt het afbijtmiddel aan en laat dit minimaal een uur intrekken. Met behulp van een plamuurmes verwijdert hij de overtollige lijmresten.

Het belang van een goede ondervloer

Een goede ondervloer draagt bij aan de kwaliteit en levensduur van uw vloer. Het is daarom belangrijk om hier goed over na te denken. De ondervloer speelt daarnaast een rol in de isolatiewaarde van het vloeroppervlak én draagt bij aan de veerkracht en akoestische eigenschappen. Als de gekozen vloeren een rug van jute of gestreken latex hebben, dan is een ondertapijt zelfs noodzakelijk. Het zorgt er namelijk ook voor dat er geen hobbels in de vloeren zitten. Welke type ondervloer geschikt is, is onder meer afhankelijk van de ruimte én het soort goedkope vloerbedekking. Voor slaapkamers is het bijvoorbeeld verstandig om te kiezen voor een isolerende ondervloer.

Prijstabel: kosten ondervloer

Ondervloeren Prijs*
Toeslag ondervloerplaten plaatsen €1,60 per m²
Toeslag spijkerlatten lijmen (incl. lattenlijm) €2,00 per meter
Toeslag spijkerlatten en ondertapijt plaatsen €4,50 per meter

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Welke techniek: tapijt lijmen of leggen met spanlatten?

Er zijn twee verschillende manieren om de vloerbedekking in Overijssel te leggen. U kunt onder andere kiezen voor verlijmen of plaatsen met spanlatten. Het plaatsen van spanlatten is een gespecialiseerde klus die u moet overlaten aan een stoffeerder uit Overijssel. De specialist spijkert latten op de vloer en spant de tapijtrand om de latten. Een andere keuze is het lijmen van de vloerbedekking. Het tapijt wordt rondom, langs de randen goed vastgelijmd. U kunt er ook voor kiezen om het tapijt volledig te verlijmen, dit zorgt voor een langdurig resultaat maar de arbeidskosten liggen wel hoger.

vloerbedekking op laminaat

Vloerbedekking plaatsen op laminaat of op beton?

U kunt de tapijtvloer aanbrengen op verschillende ondergronden. Wel is het belangrijk dat u de ondergrond op juiste wijze voorbereidt. Dit zorgt ervoor dat het eindresultaat zo strak mogelijk is. Gaat het om een ondergrond van laminaat? Maak het oppervlak dan goed schoon en droog. Als er eventuele oneffenheden zijn dan moet u deze verwijderen. Gaat het om een ondergrond van beton? Dan is het belangrijk dat dit volledig egaal is. Als er gaten en scheuren in het beton zitten, dan kunt u dit dichten met betonspecie. Wanneer de ondergrond eenmaal strak en egaal is, is het tijd om een ondertapijt aan te brengen.

Nieuwe tapijten in huis? Schakel een legservice in!

Vind de beste vakman uit Overijssel en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Meerdere offertes ontvangen

Welke soorten vloerbedekking zijn er?

Er zijn diverse soorten vloeren te onderscheiden. Zo is er natuurlijk de keuze uit hoogpolig en laagpolig tapijt, maar wist u ook van het bestaan van project tapijt af? Daarnaast is ook natuurlijke vloerbedekking een keuze, als u graag een milieubewuste keuze maakt. U heeft onder andere de keuze uit:

 • hoogpolig tapijt;
 • laagpolig tapijt;
 • project tapijt;
 • natuurlijke vloerbedekking.

hoogpolig tapijt Overijssel

Hoogpolig tapijt Overijssel

Hoogpolig tapijt is in Overijssel een erg geschikte keuze voor in woon- of slaapkamers. Door de hoogpolige opstaande haren stralen de vloeren warmte en comfort aan. Het voelt heel zacht aan en is erg geschikt voor kamers die intensief gebruikt worden. Hoogpolig tapijt kunt u dus ook in de hal aanbrengen! Doordat vuil minder zichtbaar is, lijkt de ruimte al snel een stuk schoner dan dat hij misschien werkelijk is. Houd er wel rekening mee dat hoogpolige tapijten meer onderhoud vereisen. Stofzuigen is bijvoorbeeld een stuk zwaarder, en looppaden zijn sneller zichtbaar.

Laagpolig tapijt

Als tegenhanger, kunt u ook kiezen voor een laagpolig tapijt. Laagpolig tapijt, zoals tapijttegels, zijn een stuk gemakkelijker te stofzuigen. Door de lage opstaande haren, is een laagpolig tapijt erg geschikt voor een strakke inrichting. Het oogt vaak moderner en ruimer dan hoogpolige tapijten. Daar staat tegenover dat sommige mensen de uitstraling van een laagpolig tapijt juist kil vinden. Of u de uitstraling van tapijttegels nu wel of niet mooi vindt: praktisch zijn de tapijttegels zeker! Vooral voor mensen met een huisstofmijtallergie. Overweegt u de plaatsing van tapijttegels? Dan profiteert u bovendien van een laag arbeidstarief. Dat komt omdat het leggen van tapijttegels enorm eenvoudig en snel uit te voeren is.

projecttapijt Overijssel

Projecttapijt

Een derde mogelijkheid is het leggen van projecttapijt. Projecttapijt is een tapijtsoort die vele malen sterker en strakker is dan de tapijten verkocht aan particulieren. Projecttapijt wordt geproduceerd van polyamide vezels, wat inhoudt dat het een slijtvast resultaat oplevert. Dit maakt projecttapijt erg geschikt voor zeer intensief gebruikt, omdat het zelfs bij veelvuldig gebruik erg lang mee gaat. Het voldoet bovendien aan verschillende eisen op het gebied van brandvertraging, waardoor het een enorm geschikte keuze is voor openbare ruimtes. Deze tapijtsoort vindt u dan ook vaak terug in hotels, winkels en bedrijfspanden in Overijssel.

Natuurlijke vloerbedekking

Een natuurlijke vloerbedekking is een vloerbekleding gemaakt van een duurzaam en volledig ecologisch materiaal. Er zijn diverse soorten natuurlijke vloerbedekking, denk bijvoorbeeld aan kokos, sisal of jute. Sisal komt van de Agave en wordt verweven tot een uniek tapijt. Het grote voordeel van Sisal is dat dit een goede vochtregulering kent. Het is echter wel gevoelig voor vocht(vlekken) en direct zonlicht.

Kokostapijt wordt van 100% kokosvezels gemaakt en geeft een natuurlijke uitstraling. Het heeft een ruwe vezel is en sterk. Bovendien heeft het ook een lange levensduur en is het verkrijgbaar in verschillende structuren en kleuren.

Vloerbedekking en vloerverwarming

Het is waarschijnlijk één van de meest gestelde vragen van inwoners uit Overijssel: gaat goedkope vloerbedekking samen met vloerverwarming? Het antwoord is: als u de juiste tapijtsoort kiest, dan is vloerbedekking een prima keuze in combinatie met vloerverwarming. Veel tapijten zijn van nature isolerend, hierdoor voelt het vloeroppervlak altijd lekker warm aan. Maar als het bovenop de vloerverwarming ligt, dan wilt u natuurlijk voorkomen dat deze warmte wordt tegengehouden. Let bij de aankoop van tapijttegels daarom op de warmteweerstand. Zonder vloerverwarming is het verstandig te kiezen voor tapijten met een hoge warmteweerstand. Mét vloerverwarming daarentegen is het gunstiger dat de warmteweerstand zo laag mogelijk is.

tapijttegels Overijssel

Tapijt leggen Overijssel: in welke ruimte?

In principe zijn tapijttegels geschikt om te leggen in elke ruimte. Het is wel belangrijk om daarbij rekening te houden met de kwaliteit van de tapijttegels en het gebruik van de kamer. Een slaapkamer wordt bijvoorbeeld veel minder intensief gebruikt dan een hal, waardoor er andere eisen aan gesteld worden. Vier populaire locaties om tapijttegels te leggen zijn de slaapkamer, de trap, de woonkamer en in kantoorpanden.

Vloerbedekking slaapkamer

De slaapkamer is één van de ruimtes die minder intensief gebruikt wordt. Het is dus verstandig om de kwaliteit van het tapijt hierop aan te passen. Vaak bent u daarmee een stuk voordeliger uit. Of u beter hoog- of laagpolige tapijttegels kunt leggen is volledig afhankelijk van uw persoonlijke voorkeuren. Het is vooral belangrijk dat de uitstraling van de tapijttegels aansluit bij de inrichting van uw slaapkamer.

Vloerbedekking trap Overijssel

De trap wordt intensief gebruikt, waardoor het belangrijk is om te kiezen voor een vloerbedekking van goede kwaliteit. Het is extra belangrijk dat het materiaal niet gevoelig is voor slijtage. Als er wel slijtage plekken ontstaan, dan is er namelijk een groter risico op struikelen: iets dat u op de trap absoluut wilt voorkomen.

Tapijt voor zakelijk gebruik

Tapijten worden nog steeds vaak in kantoorpanden gebruikt. Dat is niet gek, want het is gemakkelijk in onderhoud en vuil valt niet zo snel op. Het is wel belangrijk om te kiezen voor een materiaal dat goed bestand is tegen slijtage en lang meegaat. Een kantoorpand wilt u natuurlijk niet binnen een aantal jaar weer opnieuw moeten stofferen. Projecttapijt is daarom een erg geschikte keuze.

Vloerbedekking in de woonkamer

De woonkamer is een ruimte waar u veel tijd doorbrengt én het is vaak één van de weinige ruimtes die uw gasten te zien krijgen. Het is dus belangrijk dat tapijten voor woonkamers van goede kwaliteit zijn en er mooi uitzien. Houd bij de aankoop van de vloerbedekking in Overijssel daarom rekening met de densiteit. Hoe beter de densiteit, hoe hoger de kwaliteit.

tapijt reinigen Overijssel

Tapijt reinigen Overijssel

Een groot voordeel van tapijten, is dat vlekken minder snel opvallen. Het nadeel is dat de vlekken, mochten ze wel opvallen, lastiger te verwijderen zijn. Om het tapijt te reinigen is het dus belangrijk dat u gebruik maakt van de juiste schoonmaakmiddelen. Test het schoonmaakmiddel eerst uit op een klein, onopvallend deel van de vloerbedekking. Zo kunt u controleren of het geen verkleuringen achterlaat. Dep het middel op de vlek, doe dit voorzichtig om te voorkomen dat de vlek verspreidt. Werk bij grote vlekken altijd van buiten naar binnen en gebruik een badhanddoek om de plek goed te drogen.

Tapijt laten reinigen door een vakman? Vergelijk offertes!

Kies de specialist met de beste prijs en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Vrijblijvende offertes

Wanneer vloerbedekking vervangen?

Er zijn een aantal redenen om vloerbedekking te vervangen. Natuurlijk kan dit in principe op elk gewenst moment omdat u de uitstraling van de ruimte wilt veranderen. Daarnaast merkt u dat de vloerbedekking aan vervanging toe is op het moment dat er vale of kale plekken ontstaan, als er ernstige verkleuringen zijn of als het begint te slijten. Vooral op de trap is het belangrijk te letten op slijtageplekken, omdat dit grote risico’s met zich meebrengt.

Bekende merken

Bij het kopen van nieuwe vloerbedekking heeft u de keuze uit talloze merken. Bij bekende merken, zoals Desso, Ambiant en Parade kunt u prachtige tapijten van topkwaliteit kopen. Heeft u een beperkt budget? Kijk dan eens naar de producten van Interfloor. Zonder een fortuin uit te geven kunt u prachtige tapijten kopen van een goede kwaliteit.

Keurmerken

Het kiezen van de juiste vloerbedekking lijkt voor veel mensen in Overijssel een moeilijke opgave. Om u een handje te helpen, zijn er verschillende keurmerken in het leven geroepen. Het keurmerk GUT-tapijt geeft aan dat er bij de productie van de tapijtvezels geen schadelijke stoffen gebruikt worden. Meer informatie over het GUT-keurmerk vindt u op milieucentraal.nl. Het GUT keurmerk is onderdeel van PRODIS. PRODIS is het algemene Product Informatie Systeem van de Europese tapijtindustrie. Deze organisatie streeft naar duidelijke informatie over veiligheid, gezondheid en verschillende milieuaspecten op het gebied van tapijten. Meer weten? Op pro-dis.nl leest u alles over deze keurmerken.

prijs legservice

Voordelen van het inschakelen van een vloerbedekking legservice[var]

Het zelf leggen van tapijten lijkt voor veel mensen in Overijssel relatief eenvoudig. Toch blijkt in de praktijk vaak dat het leggen zonder het juiste materiaal en gereedschap een stuk ingewikkelder is. Een verkeerde plaatsing zorgt voor een slordig resultaat. De tapijten liggen niet goed strak waardoor hobbels en vouwen ontstaan die het risico op struikelen vergroten. Bovendien zijn verkeerd gelegde tapijten veel kwetsbaarder, waardoor ze sneller slijten. Het is daarom altijd verstandig om een legservice in te schakelen, of het nu gaat voor kwalitatief tapijt in het kantoorpand of voor op uw trap. De vakmannen uit Overijssel leggen de tegels op de door u gewenste methode.

3 handige tips om te besparen

Besparen op uw tapijt? Dat is zeker mogelijk! Wij geven u hier drie belangrijke tips, waarmee u zeker weet dat u niets teveel betaalt. Denk bijvoorbeeld aan de aankoop van restpartijen en vergelijk offertes voor de scherpste prijs!

 • Tip 1: kies voor een tapijt van een oudere lijn, vaak zijn deze afgeprijsd.
 • Tip 2: kijk naar restpartijen. Zeker voor kleinere kamers, zoals de slaapkamer is dit vaak voldoende.
 • Tip 3: vergelijk de prijs van meerdere specialisten uit Overijssel.

prijzen vloerbedekking plaatsen

Besparen op de kosten? Offertes vergelijken

Wilt u binnenkort de vloerbedekking in uw slaapkamers vervangen? Of zijn de tapijten in de hal en woonkamer versleten en écht aan vervanging toe?

Zo bespaart u tot wel 40% op de kosten van uw nieuwe tapijt:

Vergelijk gratis en vrijblijvend de offertes van meerdere tapijtspecialisten uit de regio Overijssel. Doordat u een duidelijk inzicht krijgt in de tarieven van meerdere experts, bent u altijd verzekerd van een eerlijke prijs. Kies bovendien zelf voor de vakman met de laagste prijs en bespaar zo tot wel 40%! Wilt u dit ook? Vul dan snel het offerteformulier in en start met vergelijken.