vloerbedekking Leeuwarden

Vloerbedekking Leeuwarden

Traditioneel is vloerbedekking één van de meest toegepaste manieren om de vloer te beschermen tegen slijtage. Tegenwoordig zijn er vele verschillende vloersoorten beschikbaar zoals laminaat, hout, parket en tegels. Vloerbedekking is nog steeds een veelgevraagd product bij onze vloerspecialisten uit Leeuwarden. Zowel tapijttegels als een standaard hoogpolig tapijt zijn populair, zeker voor in de slaapkamer. Bent u op zoek naar een expert die u kan helpen bij het leggen of verwijderen van tapijt? Hebt u een vraag over het reinigen van een vloerkleed? Of wilt u weten wat het kost om een hoogpolig tapijt te laten schoonmaken? Vul dan ons offerteformulier in in en we helpen u spoedig.

Onze service: de voordelen

  • Gratis offertes;
  • Specialisten uit uw regio;
  • Vergelijken is besparen!
Meer weten over de mogelijkheden en prijzen omtrent laminaat- en pvc leggen? Vraag dan nu vrijblijvend offertes aan!

Gratis offertes aanvragen
Type opdracht:

Gewenst materiaal:Uitvoermoment:
tapijttegels Leeuwarden

Belang van een goede ondervloer

De plaatsing van een ondervloer bij tapijt brengt vele voordelen met zich mee. Het belangrijkste voordeel is de uitstekende geluidsdemping van de vloer. Maar ook een betere warmte-isolatie en langere levensduur van de vloerbedekking kunt u zien als voordelen van de ondervloer. Er zijn vele soorten en maten ondervloeren verkrijgbaar bij onze experts uit Leeuwarden. Voor vloerbedekking maken wij over het algemeen gebruik van rubber, vilt of naaldvilt als materiaal van de ondervloer. Ook zachtboard ondervloerplaten zijn een optie. De prijs voor de plaatsing van een ondervloer is afhankelijk van het gekozen materiaal, en valt gemiddeld rond de €3,50 per vierkante meter. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend offertes aan.

tapijt leggen Leeuwarden

Tapijttegels of hoogpolig tapijt?

Vloerbedekking is bij menig vloerspecialist uit Leeuwarden verkrijgbaar in meerdere soorten en maten. Eén van de meest gebruikte vormen in de laatste jaren is het gebruik van tapijttegels. Tapijttegels zijn gemakkelijk te leggen en daardoor ook gemakkelijk te verwijderen. Daarbij zijn tapijttegels meestal beschikbaar in veel kleuren en in zowel korte als hoogpolige variant. Een ander product dat vaak wordt aangeschaft is een hoogpolig vloerkleed. Een hoogpolig product is lastig te reinigen, maar biedt vaak wel het meeste comfort en de meeste sfeer. Een hoogpolig vloerkleed heeft echter wel hogere prijzen dan de korte modellen. Of tapijttegels of een vloerkleed nu de beste optie is, dat is afhankelijk van uw wensen en budget.

vloerbedekking repareren Leeuwarden

Natuurlijke vloerbedekking

Steeds vaker geven onze klanten uit Leeuwarden aan dat zij op zoek zijn naar een vloerbedekking van een natuurlijk product. Hoewel de kosten voor natuurlijke materialen meestal iets hoger zijn, is het zeker een optie om hiervoor te kiezen. Materialen waar wij onder andere gebruik van maken zijn kokos, jute, kurk en Sisal. Sisal is hierbij het product dat de meeste bekendheid heeft. Het grote voordeel van Sisal is dat het een ademend tapijt is, en een vochtregulerende werking heeft. Nadeel is wel dat het snel aangetast wordt door vocht. Hoewel Sisal an sich een lange levensduur heeft, moet het waarschijnlijk eerder worden vervangen.

vloerenspecialist Leeuwarden

Verschillen met laminaat en PVC

Twijfelt u of u moet kiezen voor laminaat of tapijt? De keuze voor het beste basismateriaal is afhankelijk van een aantal eisen die u hieraan stelt. De eerste vraag die u dient te beantwoorden is die van budget: wie maar een beperkt budget heeft kan het beste kiezen voor laminaat of PVC. Een tweede vraag waar op u antwoord moet geven is die van hygiëne. Gladde materialen zijn eenvoudiger te reinigen, een aanrader wanneer u jonge kinderen hebt. Tot slot is er de vraag naar wooncomfort. Over het algemeen gaat men er vanuit dat tapijt een hoger wooncomfort met zich meebrengt.

vloerbedekking leggen Leeuwarden

Het leggen van vloerbedekking

Het leggen van vloerbedekking is een klus die u zelf kan uitvoeren. U dient daarvoor wel de juiste technieken toe te passen, om zo problemen als bobbels in het tapijt te voorkomen. Volg de onderstaande suggesties voor een optimaal resultaat bij het leggen van de vloerbedekking. Dankzij het onderstaande stappenplan is uw nieuwe tapijt in korte tijd gelegd, en profiteert u snel van een optimaal wooncomfort. Komt u er toch niet uit? Geen nood, wij lossen het graag voor u op!

  • Stap 1. Prepareer de dekvloer altijd op de juiste wijze voordat u tapijt of een (hoogpolig) vloerkleed gaat leggen: maak deze vlak, gelijkmatig, vuil- en vochtvrij.
  • Stap 2. Maakt u gebruik van banen of tapijttegels? Verzeker er u dan tijdens het proces van dat garens telkens dezelfde kant op wijzen. Dit kunt u controleren met behulp van pen en papier.
  • Stap 3. Koop altijd ongeveer 10 procent meer vloerbedekking dan het oppervlak van de vloer.
  • Stap 4. Plaats een ondervloer voor een optimaal resultaat.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vergelijk vrijblijvend offertes van experts uit Leeuwarden! Wij leggen vloerbedekking voor zowel particulieren als bedrijven!

Vloerbedekking offertes
tapijtegels reinigen Leeuwarden

Vloerbedekking reinigen

Iedereen die een vloerbedekking heeft, of heeft gehad kent het fenomeen: vlekken die niet meer uit het tapijt lijken te gaan. Toch is het vaak wel mogelijk om het tapijt te reinigen. Hoewel de meeste mensen denken dat hiervoor allerlei huis- tuin- en keukenmiddeltjes het beste gebruikt kunnen worden, zorgen deze vaak maar voor een tijdelijke oplossing, of hebben deze juist een kleurverandering in het vloerkleed tot gevolg. Wilt u de vlek zo snel mogelijk verwijderen? Voer dan direct nadat de vlekken zijn ontstaan de volgende tips van onze professionals uit. Maak een handdoek nat met koud water, wring deze uit en dep de vlek. Laat de handdoek op de vloerbedekking liggen totdat hij droog is en herhaal dit tot het droog is. Is de vlek nog niet uit de vloerbedekking? Kom in contact met een van onze specialisten!

vloerkleed verwijderen Leeuwarden

Het verwijderen van tapijt

Wilt u een nieuwe vloerbedekking plaatsen bij uw woning in Leeuwarden? Of is het schoonmaken van het tapijt niet gelukt en is de enige oplossing om het vloerkleed te verwijderen? Vraag dan een expert om hulp bij het proces. Hoewel veel van onze klanten er van uit gaan dat het verwijderen van tapijt op een vrij grove wijze kan gebeuren, is het van belang om toch met enige zaken rekening te houden. Maak bij bruine lijm bijvoorbeeld gebruik van een afbijtmiddel, en draag altijd beschermende kleding en een mondkapje tijdens het werk. Daarnaast is het een tip om de vloerbedekking in lange repen te snijden. Dit vergemakkelijkt het verwijderen. Wilt u een dergelijke klus de volgende keer voorkomen? Kies dan voor tapijttegels als nieuw materiaal. Deze tegels zijn op eenvoudige wijze te verwijderen en bovendien snel en vakkundig te plaatsen.

tapijtsoorten Leeuwarden

Projecttapijt

Bent u de eigenaar van een bedrijfspand of winkel in Leeuwarden? Dan zult u wellicht baat hebben bij de plaatsing van projecttapijt. Projecttapijt is een tapijtsoort die sterker en strakker is dan standaard tapijtsoorten. Dit maakt het projecttapijt zeer geschikt voor gebruik in hotels, winkels en andere bedrijfspanden. Dankzij de hogere weerstand zal de vloerbedekking zelfs bij veelvuldig gebruik een lange levensduur hebben. Projecttapijt wordt gemaakt van polyamide vezels, wat betekent dat het slijtvast en vuilwerend is. Omdat projecttapijt over het algemeen in winkels wordt geplaatst, voldoen de meeste soorten aan de brandvertragende eisen die door brandweer en overheid zijn gesteld.

tapijttegels Leeuwarden

Scherpe prijzen

Bent u op zoek naar een expert in Leeuwarden die u kan helpen bij het schoonmaken, leggen of verwijderen van de vloerbedekking of laminaat in uw woning? Dan bent u bij Hatibo aan het juiste adres. Wij bieden producten en diensten tegen aantrekkelijke prijzen, waarbij we altijd een snelle en vakkundige hulp garanderen. Al onze professionals zijn uitstekend gediplomeerd en hebben een ruime ervaring binnen het vakgebied. Wij garanderen dan ook een hoge kwaliteit hulp tegen aantrekkelijke prijzen. Daarnaast bent u bij ons altijd zeker van een snelle hulp bij reparatie of onderhoud. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Vrijblijvende offerte aanvragen

De exacte prijzen voor het leggen en verwijderen van tapijt zijn afhankelijk van verschillende factoren. Zo is de oppervlakte van de kamer, het type vloerbedekking en het laten leggen of zelf leggen van invloed op de prijs. Denk ook na over de plinten, dit zijn vaak kosten die men vergeet. Ook als u laminaat wilt laten leggen, bent u bij ons aan het juiste adres. Voor een gedetailleerde prijsindicatie voor uw klus kunt u daarom ook het beste uw wensen en eisen invullen op ons offerteformulier. Wij zorgen er daarna voor dat u een of meerdere offertes van specialisten uit de regio Leeuwarden krijgt toegestuurd. Deze kunt u in alle rust vergelijken op prijs en aanbod.

vloerbedekking plaatsen Leeuwarden