Vloerbedekking Houten

Vloerbedekking Houten

Door de vele nieuwe vloersoorten die tegenwoordig verkrijgbaar zijn bij menig vloerspecialist in Houten, is de aandacht voor vloerbedekking een beetje verdwenen. Mensen kiezen eerder voor producten als laminaat, pvc of parket als basislaag, dan een (hoogpolig) tapijt. Ondanks de verminderde aandacht is tapijt traditioneel gezien nog steeds één van de meest geplaatste soorten vloerbedekking. Met name in de slaapkamer zijn tapijttegels of een hoogpolig vloerkleed vaak geplaatst vanwege het hoge wooncomfort dat deze met zich mee brengen. Onze specialisten kunnen u van dienst zijn bij zowel het reinigen, verwijderen als leggen van de tapijttegels.

Offertes aanvragenSoort vloer:
vloerbedekking ondervloer

Belang van een goede ondervloer

Naast de keuze voor tapijt, laminaat of een andere vorm van vloerbedekking, moet u ook kiezen voor wel of geen ondervloer. Veel van onze klanten uit Houten zien het belang van een ondervloer niet zo in, maar er zitten wel degelijk diverse voordelen aan de installatie van een ondervloer verbonden. Het belangrijkste voordeel is dat u dankzij de ondervloer profiteert van een langere levensduur van het tapijt, en dat ook de warmte- en geluidsisolatie verbeteren. Dit betekent onder meer dat u de installatie van de ondervloer al binnen korte tijd terugverdient aan de besparing op de stookkosten. Een ondervloer kost gemiddeld €3,50 per m2.

hoogpolig tapijt

Tapijttegels of hoogpolig tapijt?

Bent u een handige doe-het-zelver- en wilt u besparen op de kosten voor het leggen van het tapijt? Overweeg dan om te kiezen voor tapijttegels. Tapijttegels zijn bij vrijwel elke leverancier uit Houten in pakketten verkrijgbaar, en relatief snel te leggen. De keuze voor tapijttegels heeft ook een nadeel: het resultaat is minder strak dan bij bijvoorbeeld een hoogpolig vloerkleed. Andere voordelen van een hoogpolig vloerkleed of tapijt ten opzichte van tapijttegels is het hoge wooncomfort dat het hoogpolig tapijt heeft. Hoogpolige vloerbedekking heeft ook enkele nadelen. Zo is het lastiger te reinigen, en zult u dan ook een verhoogd risico hebben op gezondheidsklachten.

sisal vloerbedekking Houten

Natuurlijke vloerbedekking

Wist u dat het mogelijk is om te kiezen voor een natuurlijke vloerbedekking? Een natuurlijk vloerkleed is gemaakt van een duurzaam product, en heeft daarmee in ieder geval geen nadelig effect op het milieu. Materialen waar een natuurlijk vloerkleed onder meer gemaakt worden zijn jute, kokos en Sisal. Hiervan is Sisal de meest bekende oplossing. Dit product heeft vele positieve eigenschappen, zoals een goede vochtregulering en een toepasbaarheid in diverse ruimtes. Het nadeel is dat vocht en zonlicht invloed hebben op de staat van het vloerkleed. Het schoonmaken van Sisal is bovendien lastig, en moet direct bij het ontstaan van vlekken gebeuren. Er zijn wel enkele huis-tuin-en-keuken trucjes die u kunt gebruiken.

verschil pvc laminaat

Verschillen met laminaat en PVC

Zoals te verwachten valt heeft tapijt een groot aantal verschillen met andere soorten vloerbedekking zoals laminaat en PVC. Het grootste voordeel van laminaat ten opzichte van een vloerkleed is de hygiëne. Laminaat kunt u zeer eenvoudig schoonmaken, waardoor het een ideale keuze is bij gezinnen met kinderen. Bovendien is PVC budgettechnisch een goede oplossing. Hier staat tegenover dat tapijten over het algemeen zorgen voor een beter wooncomfort dan andere soorten vloerbekleding. Onze specialisten uit Houten kunnen u desgewenst meer informatie geven over de verschillen tussen de diverse basismaterialen die wij aanbieden. Het leggen van het materiaal kunnen wij bovendien snel en vakkundig uitvoeren.

vloerbedekking leggen Houten

Het leggen van vloerbedekking

Hebt u gekozen voor tapijt als nieuwe vloerbedekking, en wilt u deze zelf gaan leggen? Dan is het verstandig u hierop goed voor te bereiden. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om elke soort bedekking op elke soort vloer te leggen. Bovendien bestaat er een kans op rondzwevende stoffen als u de vloerbedekking snijdt. Het dragen van beschermende kleding kan daarom noodzakelijk zijn bij het plaatsen van tapijt. Omdat wij u graag bij de klus willen helpen, hebben onze experts uit Houten een eenvoudig stappenplan voor u opgesteld. Hiermee wordt het leggen van tapijt een peulenschil.

  • Stap 1. Voorbereiding. Bereken hoeveel materiaal u nodig hebt. Wij adviseren om minimaal een halve meter meer dan noodzakelijk aan te schaffen. Kies zelf tussen tapijttegels en één lang vloerkleed. Verzamel tevens al het benodigde gereedschap.
  • Stap 2. Egaliseren. U dient een vloer te reinigen en egaliseren voordat u tapijt kunt leggen. Verwijder oneffenheden zoals lijmresten en plinten.
  • Stap 3. Ondervloer. Het plaatsen van een ondervloer is ten zeerste aan te raden voor de geluidsisolatie.
  • Stap 4. Bovenvloer. Leg het tapijt losjes uit, en kijk of u voldoende materiaal hebt besteld. Snij daarna de nodige randen af met een tapijtmes en –liniaal.
  • Stap 5. Vastlijmen. Lijm tot slot de vloerbedekking vast.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vergelijk vrijblijvend offertes van experts uit Houten! Wij leggen vloerbedekking voor zowel particulieren als bedrijven!

Vloerbedekking offerte
Vloerkleed reinigen Houten

Vloerbedekking reinigen

Wie ervoor kiest om zijn vloerkleed regelmatig te reinigen, profiteert van meer voordelen dan wanneer dit niet wordt gedaan. Onder meer het positieve effect op COPD en de besparing van energie worden teniet gedaan als u het reinigen achterwege laat. Het schoonmaken van de vloeren kan het beste door deze regelmatig te zuigen, en eventuele gemorste vloeistoffen op te deppen. Met name dit laatste zal vlekken voorkomen. Tot slot adviseren onze specialisten uit Houten om bij het schoonmaken ook een speciale tapijtspray te gebruiken. Het periodiek schoonmaken van het vloerkleed of de tapijttegels heeft als effect dat de levensduur van de vezels sterk verlengd wordt.

Tapijttegels verwijderen Houten

Het verwijderen van tapijt

Heeft het schoonmaken van het hoogpolig vloerkleed of de tapijttegels geen effect meer en blijft u vlekken zien? Dan wordt het tijd om het tapijt te vervangen. Hiervoor moet u eerst de bestaande tapijttegels verwijderen. Dit hoeft niet heel ingewikkeld te zijn, maar is afhankelijk van het soort lijm dat is gebruikt voor het plakken van de tapijttegels in de eerste plaats. Zit de lijm erg vast? Dan kan het nodig zijn gebruik te maken van zogeheten afbijtmiddel. Hiervoor hebt u mondkapjes, handschoenen nodig, en is de ventilatie van de ruimte van groot belang. Een goed afbijtmiddel is bij vrijwel elke bouwmarkt in Houten verkrijgbaar.

projecttapijt Houten

Projecttapijt

Wij noemden al de mogelijkheid voor het aanschaffen van een hoogpolig vloerkleed of kortere tapijttegels. Er is een derde tapijtsoort waar wij graag uw aandacht op willen vestigen. Dit is het zogeheten projecttapijt. Projecttapijt is sterker en strakker dan vele andere tapijtsoorten, doordat het is gemaakt van polyamide vezels. Dit betekent dat het projecttapijt zelfs bij veelvuldig gebruik een lange levensduur kent. Projecttapijt wordt dan ook regelmatig toegepast bij hotels, winkels en andere bedrijfspanden in Houten. Omdat de vloerbedekking in openbare ruimtes is gebonden aan diverse veiligheidseisen voldoet vrijwel al het projecttapijt aan de brandweer- en overheidseisen voor brandvertraging.

tapijt Houten

Scherpe prijzen

De prijzen voor het leggen van een hoogpolig vloerkleed, zijn afhankelijk van een aantal factoren. Onder andere de noodzakelijke extra klussen voordat wij het tapijt kunnen leggen zijn van invloed op de uiteindelijke prijs. Denk hierbij onder andere aan bijkomende kosten voor het verwijderen van oude tegels of het reinigen van de betonvloer en het plaatsen van een ondervloer. Over het algemeen komen de kosten voor een nieuwe vloer rond de €10,- per strekkende meter. Extra prijzen zijn bijvoorbeeld het gevolg van het volledig verlijmen van de vloer, het spannen van eventueel ondertapijt of het dichtmaken van naden en de plaatsing van plinten.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u weten wat de kosten worden voor het leggen van een vloertapijt bij uw woning in Houten? Bent u benieuwd naar het verschil in prijs tussen het schoonmaken van een hoogpolig vloerkleed en standaard tegels? Dan bent u bij ons op de goede plek. Onze experts hebben een ruime ervaring met het reinigen, verwijderen en leggen van tapijten, en zijn u dan ook met alle plezier van dienst. Vraag dan via het contactformulier geheel vrijblijvend een aantal offertes bij ons aan. Wij sturen u enkele prijsopgaven toe die u zelf kunt vergelijken. Kies zo voor de specialist die het beste bij u past!

vloerbedekking prijzen Houten