vloerbedekking Helmond

Vloerbedekking Helmond

Bij de renovatie of nieuwbouw van een woning komen vaak heel wat zaken kijken. Eén van de keuzes die u moet maken is het soort vloerbedekking waar u voor kiest. Vloeren kunnen bedekt worden met diverse materialen, zoals laminaat, PVC en tapijt. Wilt u graag warme voeten en een zachte ondergrond? Dan is tapijt als vloerbedekking de ideale keuze. Onze specialisten uit Helmond helpen u met alle plezier bij het leggen van tapijttegels of een hoogpolig vloerkleed, of reinigen een bestaande vloerbedekking. Bent u benieuwd naar de prijzen? Aarzel dan niet om uw wensen aan ons door te geven via het offerteformulier. Wij sturen u spoedig een aantal vrijblijvende offertes toe van specialist uit Helmond. Kies zelf voor de specialist die bij u past!

Onze service: de voordelen

  • Gratis offertes;
  • Specialisten uit uw regio;
  • Vergelijken is besparen!
Meer weten over de mogelijkheden en prijzen omtrent laminaat- en pvc leggen? Vraag dan nu vrijblijvend offertes aan!

Gratis offertes aanvragen
Type opdracht:

Gewenst materiaal:Uitvoermoment:
tapijttegels Helmond

Belang van een goede ondervloer

Wist u dat een ondervloer van groot belang is voor een optimale levensduur van uw vloerbedekking? Een ondervloer heeft bovendien vele andere voordelen. Zo zorgt de ondervloer voor een goede demping van het bovenliggende materiaal en wordt ook de warmte-isolatie verbeterd. Omdat de kosten voor een ondervloer relatief laag zijn, zult u deze investering binnen korte tijd weer terugverdienen dankzij de vermindering van de stookkosten van uw woning in Helmond. De gemiddelde prijs voor een ondervloer ligt op de €3,50 per vierkante meter. Een ondervloer voor tapijt kan van diverse materialen gemaakt worden. Onder meer vilt en naaldvilt zijn hiervoor geschikte opties.

tapijt leggen Helmond

Tapijttegels of hoogpolig tapijt?

Naast de keuze voor een ondervloer moet u ook kiezen tussen het laten leggen van tapijttegels of een hoogpolig vloerkleed. Het voordeel van tapijttegels is dat deze zeer eenvoudig te plaatsen zijn. Voor het leggen van de tapijttegels hebt u dan ook niet perse de hulp van een erkend vakman uit Helmond nodig, waar aanzienlijk in de kosten kan schelen. Een hoogpolig vloerkleed daarentegen kan lastig te plaatsen zijn, waardoor de ondersteuning van een specialist ten zeerste aan te raden is. Een hoogpolig vloerkleed heeft bovendien als voordeel dat het er zeer netjes en stijlvol uitziet. Het schoonmaken van tapijttegels is eenvoudiger en een stuk makkelijk te herstellen.

jute vloerbedekking Helmond

Natuurlijke vloerbedekking

Een natuurlijke vloerbedekking is een vloerbekleding die gemaakt is van een duurzaam materiaal. Het kan dan gaan om een tapijt van jute en kokos, maar ook Sisal is een natuurlijk product. Sisal wordt gewonnen uit de Agave, en daarna verweven tot een uniek tapijt. Het grote voordeel van Sisal is dat dit een goede vochtregulering kent. Het is echter wel gevoelig voor vocht(vlekken) en direct zonlicht. Dit betekent dat hoewel het materiaal een lange levensduur heeft, de meeste mensen de tapijten eerder vervangen vanwege de uitstraling. Als er vlekken op het Sisal ontstaan, dient u deze meteen te reinigen omdat de vlek anders in de stof trekt en er moeilijker uitgaat.

verschil tapijt en laminaat

Verschillen met laminaat en PVC

Het verschil tussen tapijttegels, een hoogpolig vloerkleed en laminaat of PVC zijn aanzienlijk. Het grootste verschil zit hem in de prijs. Over het algemeen zijn laminaat en PVC stukken goedkoper, wat het een uitstekende budgetkeuze maakt. Een tweede verschil zit hem in de hygiëne. Het schoonmaken van laminaat is zeer eenvoudig, terwijl een hoogpolig tapijt lastiger te reinigen is. Wilt u zeker weten dat u warme voeten houdt of dat er geen glijpartijen zijn op de trap? Dan is tapijt de beste oplossing. Voor warme voeten is een hoogpolig vloerkleed een betere keuze dan de standaard tapijttegels, al zijn vloerkleden ook iets duurder.

vloerbedekking leggen Helmond

Het leggen van vloerbedekking

Wie wil besparen op de kosten voor het leggen van tapijttegels of een vloerkleed kan ervoor kiezen om de klus zelf uit te voeren. Het plaatsen van vloeren is namelijk geen ingewikkelde klus, mits u over enige handigheid beschikt. Voordat u aan de slag gaat met het plaatsen van de tegels dient u een aantal voorbereidende klussen te ondernemen. Zo moet u eerst de oude vloerbekleding verwijderen, en de vloer egaliseren. Vervolgens dient u te bepalen hoeveel van de nieuwe vloerbedekking u nodig hebt. Het bevestigen van het tapijt kan met behulp van lijm, maar ook door het spannen van het vloertapijt op speciale latten en ondertapijt.

Tot slot dient u ook de plinten te leggen en eventuele naden te dichten. In onderstaande overzicht hebben onze experts uit Helmond een aantal tips voor het leggen van vloerbedekking voor u op een rijtje gezet.
  • Stap 1. Bestel altijd meer materiaal dan u nodig denkt te hebben. Meestal is een halve meter extra voldoende.
  • Stap 2. Leg de tapijttegels of het uitgerolde materiaal eerst losjes neer. Zo weet u zeker dat u overal uitkomt.
  • Stap 3. Snij pas daarna de vloerbekleding op maat.
  • Stap 4. Plaats een ondervloer voor een optimaal resultaat.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vergelijk vrijblijvend offertes van experts uit Helmond! Wij leggen vloerbedekking voor zowel particulieren als bedrijven!

Vloerbedekking offerte
Vloerbedekking schoonmaken Helmond

Vloerbedekking reinigen

Het schoonmaken van de vloerbedekking is een klus die u regelmatig moet uitvoeren om een optimale levensduur te kunnen garanderen. Het schoonmaken van de vloerbekleding gebeurt over het algemeen door deze te zuigen. Daarnaast adviseren wij om bij het reinigen periodiek gebruik te maken van een tapijtspray. Deze zal eventuele stank uit het kleed verwijderen, en zorgt er bovendien voor dat de vuilafstotende laag weer geoptimaliseerd wordt. Door het regelmatig reinigen blijft de kwaliteit van de vloerbedekking behouden. Onze specialisten uit Helmond helpen u desgewenst met alle plezier bij het periodieke onderhoud voor een optimaal resultaat.

Tapijt verwijderen Helmond

Het verwijderen van tapijt

Voordat de vloerbedekking gelegd kan worden is het noodzakelijk dat u de oude bekleding verwijdert. Het verwijderen van tapijt kan heel eenvoudig, maar ook zeer lastig zijn. De eenvoudigste oplossing is om met een schroevendraaier een hoe los te maken, en dan het geheel verder los te trekken. Wil het niet lukken om de tapijttegels te verwijderen of ziet u bruine lijmranden? Dan is het wellicht noodzakelijk om een afbijtmiddel aan te schaffen. Het verwijderen en schoonmaken van lijmresten wordt zo veel makkelijker. Het afbijtmiddel zal de lijm verwijderen en zo de vloerbedekking losweken. Het afbijtmiddel is bij menig bouwmarkt in Helmond verkrijgbaar.

slijtvast tapijt Helmond

Projecttapijt

Een tapijtsoort waar wij u graag nog meer informatie over willen geven is het projecttapijt. Projecttapijt is een term die staat voor een tapijtsoort die sterker en strakker is dan de tapijten die wij aan particulieren verkopen. Projecttapijt is gemaakt van polyamide vezels en daardoor zeer slijtvast. Dit betekent dat dit zelfs bij veelvuldig gebruik een lange levensduur kent. Projecttapijt is daarom zeer geschikt voor gebruik in hotels, winkels en andere bedrijfspanden in Helmond. Omdat projecttapijt vaak gebruikt wordt in openbare ruimtes voldoet het tevens aan de eisen op het gebied van brandvertraging die door de brandweer en overheid vastgelegd zijn.

tapijt Helmond

Scherpe prijzen

De prijzen voor het leggen van tapijt zijn afhankelijk van een groot aantal factoren. Zo is het soort materiaal waar u voor kiest van invloed op de uiteindelijke prijs, maar ook de noodzaak voor het reinigen van de ondervloer, of het verwijderen van lijmresten dragen bij aan de uiteindelijke prijs. Wanneer we kijken naar de gemiddelde kosten, dan moet u voor het leggen van een standaard vloerkleed ongeveer rekening houden met prijzen rond de €10,- per strekkende meter. Dit gaat dan om een tapijt van ongeveer 4m breed. De tarieven voor het schoonmaken van het hoogpolig tapijt verschillen per specialist in Helmond. Vraag vrijblijvend offertes aan via het contactformulier.

Vrijblijvende offerte aanvragen

Wilt u weten wat de prijs wordt voor het reinigen van uw vloerbekleding? Hebt u een vraag over het verschil tussen een laagpolig en een hoogpolig vloerkleed? Of bent u benieuwd naar de voorwaarden voor het snel verwijderen en schoonmaken van oude tapijtlagen? Aarzel dan niet om nu offertes via het offerteformulier aan te vragen. Wij werken samen met vele specialisten uit Helmond, die allen een ruime ervaring hebben. Zij zijn u met alle plezier van dienst en beantwoorden uw vragen graag. Behoefte aan een prijsoverzicht? Of wilt u meer informatie over laminaat? Geef dan uw wensen aan ons door en spoedig sturen we u enkele vrijblijvende offertes toe.

vloerbedekking prijs Helmond