vloerbedekking Coevorden

Vloerbedekking Coevorden

Heerlijk warme en zachte vloeren in uw woning in Coevorden door het leggen van vloerbedekking! Op deze pagina leest u meer over de voordelen van tapijt en de verschillende tapijtsoorten. Wist u dat tapijt geluid dempt en daarnaast isolerend is? Ook in combinatie met vloerverwarming is tapijt zeer geschikt. Hierdoor voelen uw vloeren nog warmer aan.

Wilt u besparen op de prijs voor uw nieuwe vloerbedekking? Dan is het verstandig om offertes van tapijtspecialisten uit de omgeving van Coevorden te vergelijken. Deze vraagt u eenvoudig aan via het offerteformulier. Vergelijk en kies de beste specialist. U bespaart zo tot wel 40% op de kosten!

Onze service: de voordelen

 • Gratis offertes;
 • Specialisten uit uw regio;
 • Vergelijken is besparen!
Meer weten over de mogelijkheden en prijzen omtrent laminaat- en pvc leggen? Vraag dan nu vrijblijvend offertes aan!

Gratis offertes vergelijken


De voordelen van tapijt

Tapijt voelt warm en zacht aan. Dit is vaak de reden dat men kiest voor het laten leggen van tapijt. Bovendien heeft u de keuze uit allerlei keuren en stijlen, zo is er altijd een tapijtsoort die past bij het interieur van uw woning in Coevorden. De belangrijkste voordelen van tapijt:

 • Tapijten zijn geluidsisolerend.
 • Vloerbedekking voelt warm en zacht aan.
 • Keuze uit uiteenlopende kleuren en stijlen.

De nadelen van tapijt

Het leggen van tapijten heeft ook een aantal nadelen. Doordat het meer stof vangt moet u er bijvoorbeeld meer onderhoud aan plegen en vaker stofzuigen. Hoogpolige tapijten zijn om deze reden ook minder geschikt wanneer u of één van uw huisgenoten last heeft van huisstofmijtallergie. Kies dan voor laagpolige tapijten. Enkele nadelen zijn:

 • Het vereist meer schoonmaak dan hardere vloerbedekkingen.
 • Hoogpolige tapijt zijn minder geschikt met huisstofmijtallergie.
 • Gaat door slijtage iets minder lang mee dan houten vloeren.

tapijt Coevorden

Vloerbedekking kopen: waar op letten?

Bij het kopen van vloerbedekking heeft u de keuze uit allerlei verschillende tapijtsoorten, kleuren, designs en hoogtes van de draden. Bij de keuze is het eerst belangrijk om te kijken voor welke ruimte u het tapijt nodig heeft. U heeft namelijk een hogere kwaliteit nodig voor ruimtes die intensief gebruikt worden, denk hierbij aan de hal en de woonkamer. Hoogpolig tapijt maakt het verschuiven van meubels iets moeilijker. Voor een eetkamer wordt daarom meestal voor laagpolig gekozen, zodat u de eetstoelen gemakkelijk verschuift. De kwaliteit wordt beïnvloed door het gewicht, de densiteit van de draden en de ondergrond.

Wat is de prijs van vloerbedekking in Coevorden?

De prijs voor nieuwe vloerbedekking is natuurlijk afhankelijk van de prijs per strekkende meter, maar ook van de arbeidskosten van het leggen. De kosten voor het leggen van vloerbedekking beginnen vanaf €8,- per meter. Deze prijs is voor het los leggen. Het is echter verstandiger om het te verlijmen. Plaatselijk fixeren en spannen in lijm heeft een gemiddelde prijs van €2,50 per meter extra. Hetzelfde geldt voor volledig verlijmen. Bekijk de prijstabel voor nog meer gemiddelde prijzen. De prijs is niet alleen afhankelijk van de materiaal- en arbeidskosten, maar ook van de grootte van de ruimte en de ondervloer.

Prijstabel: kosten vloerbedekking leggen

Vloerbedekking Prijs*
Los leggen €8,- per meter
Toeslag: plaatselijk fixeren + spannen in lijm €2,50 per meter
Toeslag: volledig verlijmen €2,50 per meter
Toeslag: spanlatten en ondertapijt €2,50 per meter
Toeslag: naden maken en fixeren met lijm €3,75 per meter

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vergelijk vrijblijvend offertes van experts uit Coevorden! Tapijtspecialisten leggen vloerbedekking voor zowel particulieren als bedrijven!

Gratis offertes

vloerbedekking leggen in Coevorden

Vloerbedekking leggen Coevorden: het proces

Tapijtrollen zijn meestal 4 meter breed. Wanneer de kamer breder is dan 4 meter, is het nodig om de rollen te snijden en extra stukken neer te leggen. Het aantal vierkante meters wordt daarom altijd berekend met 10% snijverlies. Zo weet u zeker dat u genoeg heeft en u genoeg heeft om alle stukken neer te leggen met de draden in dezelfde richting. Voor het berekenen van het benodigde aantal vierkante meters meet de vakman de lengte en de breedte op en telt daar 10% bij op. Een tapijtspecialist uit Coevorden volgt de volgende stappen bij het leggen van vloerbedekking:

 • Inmeten van de ruimte en berekenen van het benodigde aantal vierkante meters met 10% snijverlies.
 • Bepalen hoe het tapijt gelegd moet worden voor het beste resultaat en de minste naden.
 • Verwijderen oude vloerbedekking, schoonmaken en eventueel de vloer egaal maken.
 • Tapijt leggen en vastmaken met lijm, spannen met latten of plaatsen van tapijttegels.

vloerbedekking verwijderen

Vloerbedekking verwijderen Coevorden

Losliggende vloerbedekking is eenvoudig te verwijderen. Wanneer het tapijt of de tapijttegels vastgelijmd zijn, wordt het al een stuk lastiger. Het lostrekken van vastgelijmde vloerbedekking is namelijk niet gemakkelijk. Daarom snijdt een vakman het altijd eerst in stroken en trekt hij elke tapijtstrook apart los. Komt het tapijt niet los van de vloer? Dan gebruikt hij een plamuurmes om de lijm te verwijderen of een afbijtmiddel. Bij gebruik van een afbijtmiddel draagt de specialist uit Coevorden handshoenen en een mondkapje. Ventilatie is dan erg belangrijk. Voordat de nieuwe vloerbedekking gelegd kan worden, moet alle oude lijmresten verwijderd worden.

Het belang van een goede ondervloer

Het leggen van ondervloeren met platen heeft een prijs van €1,60 per vierkante meter extra. Ondervloeren verlengen de levensduur van de vloer en dempen het geluid. Het is vaak verplicht om een dergelijke vloer aan te leggen in een appartement of bovenwoning. Vraag daarom voor het kopen van een vloer bij de Vereniging van Eigenaren of de verhuurder na, wat de regels zijn over de minimale dikte of de geluidsisolerende waarde van een ondervloer. Ondervloeren worden gemaakt van rubber, vilt of van zachtboard. Het ene materiaal is dikker dan het andere. Let op bij de aanschaf welke dikte u nodig heeft.

Prijstabel: kosten ondervloer

Ondervloeren Prijs*
Toeslag ondervloerplaten plaatsen €1,60 per m²
Toeslag spijkerlatten lijmen (incl. lattenlijm) €2,00 per meter
Toeslag spijkerlatten en ondertapijt plaatsen €4,50 per meter

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Welke techniek: tapijt lijmen of leggen met spanlatten?

Er zijn verschillende technieken voor het leggen van tapijten en tapijttegels. Namelijk door het los op de vloer te leggen, met lijm of met spanlatten. Spannen geeft het meest strakke resultaat. De vakman uit Coevorden brengt dan eerst spanlatten aan op de vloer, deze lijmt of schroeft hij vast. Het tapijt wordt op de latten gespannen. De vloerbedekking vastlijmen kan op twee manieren, namelijk door het gehele tapijt vast te lijmen of door rondom te lijmen. Rondom is goedkoper, maar is iets minder duurzaam. Voor het beste resultaat kunt u het beste kiezen voor het volledig verlijmen. Los leggen is niet verstandig, want het kan dan opbollen of verschuiven.

vloerbedekking op laminaat

Vloerbedekking plaatsen op laminaat of op beton?

Voor het leggen van vloerbedekking is het belangrijk dat de ondergrond egaal is. Eventuele oneffenheden zijn namelijk zichtbaar na het plaatsen van tapijten. Egaliseer daarom het beton voor het leggen. Doordat beton koud aanvoelt is het verstandig om een ondervloer te leggen met hoge isolatiewaarde. Hierdoor voelt de vloer een stuk warmer aan. Bij een laminaatvloer is het belangrijk dat u de tapijten volledig laat vastlijmen. Deze vloeren zijn namelijk erg glad en hierdoor verschuift de vloerbedekking.

Schakel een vakman uit Coevorden in voor het leggen van tapijt!

U bent verzekerd van hoogwaardige kwaliteit en een strak resultaat. Bespaar zo tot wel 40% op de kosten!

Meerdere offertes ontvangen

Welke soorten vloerbedekking zijn er?

Wanneer u nieuwe vloerbedekking of tapijttegels gaat kopen, moet u een keuze maken uit één van de vele tapijtsoorten. De bekendste zijn hoogpolig- en laagpolig tapijt. Maar wist u dat daar ook weer allerlei variaties in zijn, bijvoorbeeld met een velours-, frisé- of een shagstructuur. Kies uit één van de volgende bedekkingen voor vloeren:

 • Hoogpolig tapijt
 • Laagpolig tapijt
 • Projecttapijt
 • Natuurlijke vloerbedekking
 • Tapijttegels

hoogpolig tapijt Coevorden

Hoogpolig tapijt Coevorden

Hoogpolige vloerbedekkingen wordt gemaakt met lange draden. Deze draden worden polen genoemd en hoe dichter de polen bij elkaar geplaatst zijn, hoe hoger de kwaliteit en hoe zachter het is. Hoogpolig tapijt geeft u woning in Coevorden een chique uitstraling. Hoogpolige tapijten met een frisé-structuur hebben polen die doorgesneden en gedraaid. Hierdoor krullen ze een beetje. Een shagstructuur is ook een optie. Deze draden zijn nog wat langer en vallen hierdoor een beetje om. Het resultaat is een zeer zacht tapijt. Hoogpolige tapijt vereist meer onderhoud omdat het meer stof vangt, moet u de vloeren namelijk vaker schoonmaken.

Laagpolig tapijt

Laagpolig tapijt houdt veel minder stof vast, hierdoor is het ook geschikt wanneer u of één van uw huisgenoten last heeft van een huisstofmijtallergie. Daarnaast is dit tapijtsoort gemakkelijk om schoon te maken. Er zijn verschillende soorten verkrijgbaar. Bijvoorbeeld met tussenpolen, een velourseffect of met reliëfbouclé. Reliëfbouclé is een tapijtsoort met verschillende hoogtes draden, meestal wordt dit gebruikt voor patronen. Voor tapijttegels wordt ook vaak gekozen voor een laagpolig tapijtsoort. Tapijttegels zijn zowel geschikt voor bedrijven als voor particulieren. Voordeel is dat het gemakkelijk is om tegels te vervangen wanneer u een vlek er niet uitkrijgt.

projecttapijt Coevorden

Projecttapijt

Projecttapijt wordt gemaakt van polyamide vezels. De grootste voordelen van projecttapijt is dat het slijtvast is, lang meegaat en bovendien vuil werend is. Dit maakt het schoonmaken van het projecttapijt een stuk gemakkelijker. Projecttapijt wordt voornamelijk gebruikt voor bedrijfspanden in Coevorden en is minder geschikt voor particulieren. Het is sterker en strakker en daarom geschikt voor panden waar veel gelopen wordt, denk bijvoorbeeld aan winkels, hotels en kantoorpanden. Projecttapijten zijn meestal brandvertragend en voldoen aan de strenge eisen van de overheid en de brandweer. Projecttapijt is in vele typen, kleuren en maten verkrijgbaar. Ook als tapijttegels!

Natuurlijke vloerbedekking

Wist u dat het mogelijk is om uw tapijt van een natuurlijk materiaal te laten maken? Er bestaan tapijten van kokos, jute, wol, zeegras en sisal. Zo zorgt u voor een milieubewuste vloerbedekking in uw huis. Sisal is 100% natuurlijk en volledig biologisch afbreekbaar. Het is slijtvast en verkrijgbaar in diverse tinten. Zeegras geeft warmte aan uw interieur en is geschikt voor ieder interieur. Het wordt geleverd in de vorm van matten. Liever een natuurlijk materiaal dat goed isoleert? Dan is wol een goede optie. Wol geeft warmte, zuivert en vlekken slijten er vanzelf uit.

Vloerbedekking en vloerverwarming

Vaak denkt men dat het niet mogelijk is om vloerbedekking met vloerverwarming te combineren. Dit is echter niet het geval. Het gaat zelfs uitstekend samen. Tapijten zorgen ervoor dat uw vloeren warmer en comfortabel aanvoelen en de vloerverwarming versterkt dit. Bij het kopen van een tapijtsoort is het belangrijk om te kijken of het tapijtsoort geschikt is in combinatie met verwarming in vloeren. Sommige soorten houden namelijk warmte tegen en dat wilt u natuurlijk niet. Wanneer u verwarming in de vloer heeft is het vaak niet nodig om een ondervloer te leggen.

tapijttegels Coevorden

Tapijt leggen Coevorden: in welke ruimte?

De keuze voor een tapijtsoort is niet alleen afhankelijk van de kleur of design dat u graag wilt of het budget, maar ook voor welke ruimte u het nodig heeft. Voor ruimtes in uw woning in Coevorden die intensief gebruikt worden, zoals de woonkamer, hal en de trap, is het nodig om tapijtsoort van een hoge kwaliteit en dichtheid te plaatsen op de vloeren. De dichtheid wordt ook wel densiteit genoemd en geeft aan hoe dicht de polen, de draden, op elkaar geplaatst zijn. De dikte van de ondergrond is ook belangrijk. Dunnere tapijten slijten namelijk een stuk sneller.

Vloerbedekking slaapkamer

De slaapkamer wordt minder intensief gebruikt dan bijvoorbeeld de hal, hierdoor zijn er meer tapijtsoorten geschikt. Bovendien is het minder belangrijk om tapijt met een hoge dichtheid te plaatsen, al is dit wel bevorderlijk voor de levensduur. Een velourstapijt is een veel gekozen tapijtsoort. Hierbij zijn de draden doorgesneden. Dit zorgt voor een glad en zacht tapijt. Men kiest ook vaak voor hoogpolige tapijten, omdat deze zeer comfortabel aanvoelen.

Vloerbedekking trap Coevorden

Aangezien de trap elke dag veelgebruikt wordt, zijn niet alle tapijtsoorten geschikt. Het voordeel van hoogpolig tapijt op een trap is dat deze een zeer hoge geluiddemping heeft, maar u ziet hier wel sneller afdrukken en looppaden op. Laagpolig dempt het geluid iets minder, maar gaat langer mee. Voor het stofferen van de trap is het belangrijk dat er geen luchtbellen onder zitten, want dit zorgt ervoor dat de stoffering sneller slijt.

Tapijt voor zakelijk gebruik

Wanneer u tapijt nodig heeft voor zakelijk gebruik, bijvoorbeeld voor uw kantoor, winkel of horecapand, wilt u een goede kwaliteit en bedekking dat niet snel slijt. Vaak kiest men voor tapijttegels, want dan vervangt u eenvoudig een tegel bij een hardnekkige vlek of andere beschadiging. Kies bijvoorbeeld voor een tapijttype met tussenpolen. Tussenpolen zijn draden die in een bocht gelegd zijn. Dit tapijtsoort is door deze techniek zeer sterk en gemakkelijk te reinigen.

Vloerbedekking in de woonkamer

Voor de kwaliteit van tapijt geldt vaak dat hoe hoger het gewicht is, hoe hoger de densiteit en de kwaliteit is. Specialisten uit Coevorden raden daarom aan om minstens voor een gewicht van 900 gram per vierkante meter te kiezen. Hierdoor slijt het minder snel in een ruimte die intensief gebruikt wordt, zoals de woonkamer. Laagpolige tapijten vergen minder onderhoud en het verschuiven van meubels is gemakkelijker. Hoogpolige tapijten voelt echter warmer aan.

tapijt reinigen Coevorden

Tapijt reinigen Coevorden

Door uw tapijt of tapijttegels te reinigen ziet er weer netjes uit, bovendien verlengt u de levensduur. Verwijder vlekken zo snel mogelijk met een beetje water en een doekje. Wanneer de vlek er niet uitgaat met water, kunt u een speciale tapijtreiniger gebruiken. Test de reiniger altijd even in een niet zichtbaar hoekje of onder de bank, zodat u zeker weet dat het tapijt niet verkleurd. Er zijn verschillende reinigingsmethodes, bijvoorbeeld droog en nat reinigen. Droogreinigen doet u met een poeder. Dit strooit u over de draden en het vuil hecht zich aan het poeder. Nadat u het heeft laten inwerken, zuigt u het poeder en stof eenvoudig op het de stofzuiger. Voor nat reinigen heeft u vaak een machine nodig, zoals een stoomapparaat.

Schakel een vakman uit Coevorden in voor het beste resultaat en vraag offertes aan met scherpe prijzen.

Vrijblijvende offertes

Wanneer vloerbedekking vervangen?

Vloerbedekking heeft een relatief lange levensduur, vooral als u heeft gekozen voor een hoge kwaliteit. Toch is het na verloop van tijd nodig om de vloerbedekking te vervangen. Bijvoorbeeld wanneer het versleten, verouderd of beschadigd is. Bij oudere tapijten merkt u vaak wel dat vlekken er niet meer makkelijk uitgaan en dat er draden loskomen. Dit zijn tekenen dat het tapijt aan vervanging toe is. Slijtage is goed zichtbaar. De vezels laten los en er komen kale plekken. Bij het vervangen van de vloerbedekking is het niet altijd nog om de ondervloer te vervangen. Wanneer deze nog in goede staat is, kunt u deze laten liggen om te besparen op de kosten.

Bekende merken

U zult zien dat er vele merken zijn wanneer u nieuwe vloerbedekking gaat aanschaffen. Een aantal bekende merken zijn Louis de Poortere, Ambiant Tapijt en Bonaparte. Bonaparte staat bekend om de hoogwaardige kwaliteit en ruime keuze uit tapijttegels. Ambiant Tapijt heeft vele kleuren en designs in het assortiment. Wilt u tapijten met uitstekende geluidsisolatie? Dan is het merk Belakos zeer geschikt. Louis de Poortere is een Belgisch merk dat echte kwaliteitsproducten levert.

Keurmerken

Wanneer u nieuw goedkope tapijt gaat kopen, is het handig om te kijken naar eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld het Ökotex Standard 100-keurmerk. Deze wordt gegeven aan tapijten van kunstvezels die voldoen aan strenge eisen. Lees op de website van Milieucentraal meer hierover. Of het GUT-keurmerk. Dit keurmerk wordt gegeven aan producten die voldoen aan strenge milieu-eisen bij de productie. Op milieucentraal.nl leest u er meer over. Tot slot is er nog het PRODIS-systeem. PRODIS staat voor Product Informatie Systeem van de Europese tapijtindustrie en geeft u meer informatie over veiligheidseisen, gebruiksmogelijkheden en milieuaspecten van tapijten. Op pro-dis.info vindt u meer informatie.

prijs legservice Coevorden

Voordelen van het inschakelen van een vloerbedekking legservice[var]

Wist u dat u de levensduur van het tapijt verlengt wanneer dit op de juiste manier gelegd is? Verkeerd gelegd tapijt bolt bijvoorbeeld op en verschuift, daarnaast slijt het sneller wanneer er luchtbobbels onder zitten. Door de vloerbedekking te laten leggen door de legservice voorkomt u dit en gaat het tapijt langer mee. Bovendien gaat het leggen een stuk sneller en verloopt het zonder problemen. De belangrijkste voordelen van het inschakelen van de legservice:

 • Door de vakkennis en ervaring van de specialisten uit [var]1 van de legservice gaat het leggen een stuk sneller.
 • U hoeft niet allerlei duur gereedschap of andere materialen aan te schaffen voor het plaatsen.
 • De vakmannen geven u graag deskundig advies over de mogelijkheden en zorgen voor een strak resultaat.

3 handige tips om te besparen

U bespaart op de prijs door de oude vloerbedekking zelf te verwijderen. Dan kan de tapijtspecialist uit Coevorden van de legservice direct beginnen met het plaatsen van het nieuwe goedkope tapijt. Hiermee bespaart u op de arbeidskosten. Een andere tip is door te kiezen voor een oudere goedkope collectie. De belangrijkste tip die wij u kunnen geven is het vergelijken van offertes. Wist u dat elke specialist zijn eigen tarieven hanteert? Door te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt. De belangrijkste bespaartips op een rij:

 • Kies voor het aanschaffen van een oudere goedkope collectie, deze zijn vaak goedkoper dan de nieuwste lijnen.
 • Verwijder de oude vloerbedekking, zodat de vakman direct kan beginnen aan het leggen van het nieuwe tapijt.
 • Vergelijk meerdere offertes van specialisten uit de omgeving van Coevorden.

prijzen vloerbedekking in Coevorden plaatsen

Besparen op de kosten? Offertes vergelijken

Vloerbedekking voelt niet alleen zacht en comfortabel aan, het heeft ook uitstekende geluiddempende kwaliteiten. U heeft de keuze uit allerlei goedkope tapijtsoorten, hoogpolig en laagpolig en allerlei kleuren en designs. De vakman geeft u graag deskundig advies over de meest geschikte tapijt of tapijttegels per ruimte in uw woning of bedrijfspand. Met een tapijtspecialist uit de regio Coevorden bent u bovendien verzekerd van een strak resultaat.

Vul het offerteformulier in voor gratis en vrijblijvende offertes van specialisten voor het leggen van nieuwe vloerbedekking. Vergelijk de prijsoffertes, kies eenvoudig de beste specialist uit Coevorden en bespaar op de prijs!