vloerbedekking Almere

Vloerbedekking Almere

Bent u van plan om vloerbedekking neer te leggen in uw woning in Almere? Lees dan snel verder! Op deze pagina leest u namelijk alles over de verschillende tapijtsoorten, de methodes om tapijt te leggen en de gemiddelde prijs.

Daarnaast vertellen we u meer over vloerbedekking in combinatie met vloerverwarming en het nut van een ondervloer.

U wilt natuurlijk niet te veel betalen voor uw vloerbedekking. Bespaar daarom op de kosten voor de aanschaf en het leggen door offertes te vergelijken. Elke tapijtspecialist uit Almere hanteert zijn eigen prijzen, door te vergelijken weet u zeker dat u niet te veel betaalt. Vul het offerteformulier in en bespaar tot 40%!

Onze service: de voordelen

 • Gratis offertes met scherpe prijs;
 • Specialisten uit uw regio;
 • Vergelijken is besparen!
Meer weten over de mogelijkheden en prijzen omtrent het leggen van vloerbedekkingen? Vraag dan nu vrijblijvend offertes aan!

Gratis offertes vergelijken


De voordelen van tapijt

Vaak kiest men voor tapijt omdat het warm is en zacht aanvoelt. Het is niet alleen geschikt voor de woonkamer en slaapkamer, maar ook voor de hal of de trap. Tapijt voelt comfortabeler aan dan een houten vloerbedekking. U heeft de keuze uit vele kleuren en designs. De belangrijkste voordelen:

 • Tapijt is geluidsisolerend.
 • Vloerbedekking voelt warm en zacht aan.
 • Keuze uit uiteenlopende kleuren en stijlen.

De nadelen van tapijt

Alhoewel tapijt vele voordelen heeft, zijn er ook een aantal nadelen. Het grootste nadeel is dat het meer stof vasthoudt. Daarom moet u het iets vaker stofzuigen. Een ander nadeel is dat vlekken niet altijd eenvoudig te verwijderen zijn, in dat geval heeft u een speciaal reinigingsmiddel nodig. Dit zijn de nadelen:

 • U moet het tapijt vaker onderhouden en schoonmaken.
 • Hoogpolig tapijt vangt meer stof en is niet geschikt voor mensen met een huisstofmijtallergie.
 • Het heeft een minder lange levensduur dan hardere vloerbedekking.

tapijt Almere

Vloerbedekking kopen: waar op letten?

Bij de aanschaf van nieuwe vloerbedekking is het belangrijk om te kijken in welke ruimte het komt te liggen. De hal, trap en woonkamer worden intensief gebruikt. Een tapijt met laag gewicht of lage densiteit, de dichtheid van de haren, slijt sneller. U heeft in deze vertrekken vloerbedekking nodig dat steviger is en van hogere kwaliteit. Meestal geldt hierbij dat hoe hoger het gewicht, hoe minder snel het slijt. Voor deze ruimtes kiest men daarom meestal voor een gewicht van minstens 900 gram.

Wat is de prijs van vloerbedekking in Almere?

De prijs voor het kopen van vloerbedekking is afhankelijk van verscheidene factoren. Denk aan het aantal strekkende meters, de methode voor het leggen, het merk en het design. In de prijstabel ziet u een aantal gemiddelde prijzen voor het leggen van vloerbedekking. Los leggen is de goedkoopste methode met een prijs van €8,- per meter, maar losleggen is vaak niet geschikt. Het tapijt kan namelijk verschuiven wanneer het niet is vastgelijmd. Door het rondom te verlijmen of plaatselijk fixeren bent u €2,50 per meter meer kwijt op de prijs, maar verlengt u wel de levensduur. De gemiddelde totale prijs voor het volledig verlijmen is €10,50 per meter.

Prijstabel: kosten vloerbedekking leggen

Vloerbedekking Prijs*
Los leggen €8,- per meter
Toeslag: plaatselijk fixeren + spannen in lijm €2,50 per meter
Toeslag: volledig verlijmen €2,50 per meter
Toeslag: spanlatten en ondertapijt €2,50 per meter
Toeslag: naden maken en fixeren met lijm €3,75 per meter

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vergelijk vrijblijvend offertes van experts uit Almere! Tapijtspecialisten leggen vloerbedekking voor zowel particulieren als bedrijven!

Gratis offertes

vloerbedekking leggen Almere

Vloerbedekking leggen Almere: het proces

De specialist uit Almere meet eerst de ruimte in. Hij berekent hiervoor het aantal vierkante meters door de lengte en de breedte op te meten. U moet niet het precieze aantal vierkante meters aanschaffen, want u heeft altijd te maken met snijverlies. Daarom berekent de vakman het totaal aantal vierkante meters door het te vermenigvuldigen met 10%. Daarna gaat de vakman bekijken hoe het tapijt gesneden moet worden voor het leggen. Hierbij is het belangrijk dat er zo min mogelijk naden nodig zijn. Daarna begint hij met het leggen, lijmen of spannen van het tapijt. Dit zijn de stappen die de vakman uit Almere volgt:

 • Inmeten en berekenen van het aantal vierkante meters.
 • Verwijderen oude tapijt.
 • Schoonmaken en egaal maken van de vloer.
 • Leggen van tapijt of plaatsen van tapijttegels.

vloerbedekking in Almere verwijderen

Vloerbedekking verwijderen Almere

Vaak denkt men dat het verwijderen van bedekking van de vloer een eenvoudig klusje is, maar bij verlijmd tapijt is dit vaak niet het geval. Hierbij is het nodig om het tapijt in stroken te snijden. Zodat de vakman uit Almere de vloerbedekking per strook kan verwijderen. Met een plamuurmes maakt hij het tapijt los van de vloer. Soms is het nodig om een afbijtmiddel te gebruiken om de lijm op te lossen. De vakman draagt dan altijd handschoenen en een mondkapje. Daarnaast is een goede ventilatie zeer belangrijk. Blijven er lijmresten over op de vloeren? Verwijder dan deze voor het leggen van de nieuwe bedekking.

Het belang van een goede ondervloer

Woont u in een bovenwoning of in een appartement in Almere? Dan is een ondervloer in de meeste gevallen verplicht. Controleer bij de Vereniging van Eigenaren of in uw huurcontract wat de regels zijn betreft de geluidsisolatie van de vloeren. Ondervloeren zorgen er namelijk voor dat geluid gedempt wordt. Daarnaast isoleert de vloer beter en verlengt u de levensduur van de bedekking. U heeft de keuze uit verschillende typen ondervloeren, bijvoorbeeld rollen van rubber, vilt of vloeren van zachtboard. In combinatie met vloerverwarming is een ondervloer niet altijd nodig, maar er zijn ook ondervloersoorten die de warmte niet tegenhouden. De gemiddelde prijs van het plaatsen is €1,60 extra per meter.

Prijstabel: kosten ondervloer

Ondervloeren Prijs*
Toeslag ondervloerplaten plaatsen €1,60 per m²
Toeslag spijkerlatten lijmen (incl. lattenlijm) €2,00 per meter
Toeslag spijkerlatten en ondertapijt plaatsen €4,50 per meter

* Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis offertes aan via het offerteformulier.

Welke techniek: tapijt lijmen of leggen met spanlatten?

Voor het leggen zijn er meerdere technieken. Los leggen op vloeren is vaak niet aan te raden, omdat het dan gaat opbollen en verschuiven. Door middel van spanlatten of door het vast te maken met lijm op de vloeren voorkomt u verschuivingen en het ziet er strakker uit. Een vakman uit Almere kan het volledig verlijmen of alleen rondom. Rondom is iets goedkoper en de vloerbedekking is gemakkelijk te verwijderen. Volledig verlijmen heeft echter vaak de voorkeur, omdat dit het mooiste resultaat geeft. Met spanlatten wordt het tapijt zeer strakgespannen over de vloer. De latten worden met lijm of schroeven vastgezet.

vloerbedekking op laminaat in Almere

Vloerbedekking plaatsen op laminaat of op beton?

Een betonvloer voelt koud aan. Daarom is het verstandig om eerst een ondervloer te leggen en daarna pas de vloerbedekking. Uw vloer voelt hierdoor een stuk warmer aan en het isoleert beter. Hierdoor verliest u minder warmte uit uw woning in Almere. Doordat een vloer van laminaat glad is, wordt tapijt meestal vastgelijmd. Dit voorkomt het verschuiven van de vloerbedekking. Voor beide materialen geldt dat eventuele beschadigingen of andere oneffenheden voor het leggen weggewerkt moeten worden. Anders heeft u geen egaal resultaat.

Besparen op de kosten voor het leggen van tapijt?

Kies eenvoudig de beste tapijtspecialist uit Almere en bespaar tot 40% op de prijs!

Meerdere offertes ontvangen

Welke soorten vloerbedekking zijn er?

Wanneer u vloerbedekking gaat aanschaffen zult u zien dat er vele typen zijn. U bent vast wel bekend met hoogpolig en laagpolig tapijt, maar ook daar zijn weer diverse variaties op. Andere tapijtsoorten zijn projecttapijt, natuurlijke soorten en tapijttegels. De bekendste tapijtsoorten:

 • Hoogpolig tapijt
 • Laagpolig tapijt
 • Projecttapijt
 • Natuurlijke vloerbedekking
 • Tapijttegels

hoogpolig tapijt

Hoogpolig tapijt Almere

Hoogpolig tapijt is gemaakt met lange draden, ook wel polen genoemd. Er zijn diverse hoogpolige tapijtsoorten. Bijvoorbeeld met een frisé-structuur. Deze tapijten hebben polen die zijn gesneden en gedraaid. Ze krullen hierdoor een beetje en zorgen voor een luxe uitstraling. Een ander soort is de shagstructuur. De draden van deze tapijtsoort zijn nog langer, waardoor ze een beetje omvallen. Tapijten met een shagstructuur zijn zeer zacht. Het nadeel van hoogpolige tapijten is dat ze meer stof pakken en daarom vaker schoongemaakt moeten worden. Voordeel is dat het warme en zacht aanvoelt. Hoogpolig tapijt zien we daarom vaak in slaapkamers. Het is zowel verkrijgbaar op rollen als tapijttegels.

Laagpolig tapijt

Dit tapijtsoort heeft kortere draden. De korte polen zorgen voor een gladder resultaat en maken het schoonmaken van de bedekking gemakkelijker. Een laagpolig tapijtsoort wordt niet alleen veelgebruikt in woningen, maar ook in bedrijfspanden in Almere. Tapijttegels zijn zeer geschikt in combinatie met laagpolig tapijt. Voordeel met tapijttegels is dat het snel te leggen is en dat u eenvoudig tapijttegels vervangt bij een beschadiging of vlek. Er zijn diverse soorten, bijvoorbeeld laagpolig tapijt met tussenpool of reliëfbouclé. Een tussenpool betekent dat de draden in een bocht gelegd zijn. Hierdoor slijten ze minder snel. Tapijten met reliëfbouclé hebben draden met verschillende lengtes.

projecttapijt Almere

Projecttapijt

Projecttapijt wordt voornamelijk gebruikt voor bedrijfspanden, horeca en winkels in Almere. Dit tapijtsoort is namelijk zeer sterk en strak, waardoor het zeer geschikt is voor deze panden. In winkels en kantoren wordt veel heen en weer gelopen. Projecttapijt slijt minder snel en ziet er daarom langer mooi uit. Andere voordelen van projecttapijt is dat het een vuilwerende functie heeft en dat de meeste projecttapijten voldoen aan de strenge eisen op het gebied van brandveiligheid. Het heeft namelijk een brandvertragende functie. De vuilwerende functie maakt het reinigen van de vloerbedekking eenvoudiger. Projecttapijt is ook verkrijgbaar als tapijttegels.

Natuurlijke vloerbedekking

Wilt u bijdragen aan een beter milieu? Dan is het mogelijk om uw tapijt van een natuurlijk materiaal te laten maken. Natuurlijke materialen die gebruikt worden voor vloerbedekkingen zijn jute, kokos, kurk en Sisal. Sisal is een populair product en wordt gewonnen uit de Agave. Vervolgens wordt het geweten tot een mat. De voordelen van Sisal zijn de vochtregulerende werking en het feit dat het een ademend materiaal is. Nadeel is dat Sisal wel aangetast wordt door vocht en zonlicht. De levensduur van het product verbetert met een lage luchtvochtigheid in de ruimte.

Vloerbedekking en vloerverwarming

Heeft u vloerverwarming? Dan wilt u natuurlijk niet dat de vloerbedekking de warmte tegenhoudt. Hierdoor moet u namelijk meer stoken. Gelukkig zijn er vele vloerbedekkingssoorten geschikt voor het plaatsen op vloeren met verwarming. Bij het kopen van het tapijt is het belangrijk om hierop te letten. Wanneer u verwarming in de vloer heeft is het niet altijd nodig om een ondervloer te leggen. Dit zorgt namelijk voor extra isolatie en houdt dus de warmte tegen. Wanneer u wel een ondervloer wilt, is het verstandig om een ondervloer variant te kiezen die geschikt is in combinatie met verwarming. Tot slot is het belangrijk om vloerbedekking te kopen die antistatisch is zodat u geen last heeft van vervelende schokken.

tapijttegels in Almere

Tapijt leggen Almere: in welke ruimte?

Wanneer u tapijt gaat kopen, is de kwaliteit zeer belangrijk. Ruimtes die u intensief gebruikt, zoals de woonkamer en de hal, hebben een hogere kwaliteit nodig dan bijvoorbeeld de kinderkamer. De kwaliteit is afhankelijk van het gewicht van het tapijtsoort en de dichtheid van polen. Bij een hoge dichtheid, of densiteit, zijn de draden dicht tegen elkaar aan geplaatst. Hierdoor slijten ze minder snel. Dunne tapijtsoorten slijten ook sneller, vooral wanneer u er veel op loopt. Bij laagpolige tapijten is het verschuiven van meubels, bijvoorbeeld de stoelen in de eetkamer, gemakkelijker.

Vloerbedekking slaapkamer

Extra zachte vloerbedekking in de slaapkamer? Kies dan voor een hoogpolig tapijtsoort of velourstapijt. Bij velourstapijt zijn de lussen van de draden doorgesneden, dit wordt ook wel een open pool genoemd. Hierdoor voelt het zachter en gladder aan. In deze ruimte is het vaak niet nodig om een tapijtsoort met hoge densiteit te leggen, want in deze ruimte wordt niet de hele dag veel gelopen of met meubels geschoven.

Vloerbedekking trap Almere

Omdat de trap de gehele dag door intensief wordt gebruikt, is het belangrijk om de trap te stofferen met een tapijtsoort van een hoge kwaliteit. U wilt natuurlijk niet dat er snel slijtplekken te zien zijn. Voor het stofferen van de trap gebruikt een vakman uit Almere speciale lijm. Er mogen geen luchtbellen onder zitten, want dit beïnvloedt de kwaliteit van het tapijt.

Tapijt voor zakelijk gebruik

Tapijt is een zeer populaire keuze in Almere voor kantoren, winkels en andere bedrijfspanden. Twee belangrijke voordelen van deze vloerbedekking is dat het isoleert en geluid dempt. Tapijttegels zijn zeer geschikt, want u vervangt gemakkelijk een tegel wanneer er een vlek op zit die er niet uit wilt of bij een andere beschadiging. Een geschikt tapijtsoort is laagpolig met tussenpolen. Dit goedkope tapijtsoort slijt namelijk niet snel.

Vloerbedekking in de woonkamer

In de woonkamer wordt er meestal gekozen voor tapijt met een gewicht van minstens 900 gram per vierkante meter. Over het algemeen geldt namelijk dat hoe hoger het gewicht is, hoe steviger het tapijtsoort is en hoe minder snel het slijt. Aangezien de woonkamer intensief gebruikt wordt, is het belangrijk om te kiezen voor een hoog gewicht en dicht geplaatste haren.

tapijt reinigen

Tapijt reinigen Almere

Tapijt en tapijttegels moet u regelmatig schoonmaken. Doe dit door middel van stofzuigen om het stof te verwijderen en verwijder eventuele vlekken direct. Er zijn verschillende methodes om goedkope tapijten te reinigen. Bijvoorbeeld door het droog te reinigen met behulp van een poeder. U strooit het poeder over de tapijtdraden uit en moet dan even wachten voordat u het gaat stofzuigen. Het poeder hecht zich namelijk met het vuil, waardoor u het opzuigt. Nat reinigen is een andere methode, bijvoorbeeld met een stoomapparaat. Verwijder vlekken direct met een beetje water en een doekje. Gebruik eventueel een tapijtreiniger voor hardnekkige vlekken.

Schakel een specialist uit Almere in voor het reinigen van uw vloerbedekking!

Bespaar op de kosten en vul vandaag nog het offerteformulier in voor gratis offertes.

Vrijblijvende offertes

Wanneer vloerbedekking vervangen?

Vervang uw vloerbedekking bij slijtage, veroudering of grote beschadigingen. Na verloop van tijd wordt de kwaliteit van het tapijt steeds minder. Draden laten los, er verschijnen kale plekken en het is niet meer goed mogelijk om vlekken schoon te maken. In dit geval is het verstandig om de bedekking te vervangen. Het is niet altijd nodig om ondervloeren te vervangen wanneer u nieuwe goedkope vloerbedekking wilt leggen. Als deze niet versleten of kapot is, kunt u deze gewoon laten liggen. Dit scheelt in kosten!

Bekende merken

Op zoek naar nieuwe vloerbedekking? Er zijn vele bekende merken die uitstekende tapijten produceren. Denk aan Bonaparte of Ambiant Tapijt. Beide merken staan bekend om hun kwaliteit en verschillende designs aan tapijt en tapijttegels. Lano en Louis de Poortere zijn Belgische merken met echte kwaliteitsproducten. Andere bekende merken zijn Desso, Interfloor en Edel. Veel merken leveren zowel tapijten voor consumenten als voor zakelijk gebruik.

Keurmerken

Bij het kopen van nieuwe goedkope vloerbedekking of tapijttegels kunt u letten op eventuele keurmerken. Bijvoorbeeld het GUT-keurmerk of het keurmerk van Ökotex Standard 100. Het GUT-keurmerk wordt gegeven aan tapijten die voldoen aan specifieke milieu-eisen. Bij de productie wordt er niet gebruik gemaakt van schadelijke (kleur)stoffen. Op milieucentraal.nl leest u hier meer over. De Ökotex Standard 100 is speciaal voor tapijten van kunstvezels. Op de website van Milieucentraal staat meer informatie over deze standaard. Tot slot is er nog een PRODIS-systeem, Product Informatie Systeem van de Europese tapijtindustrie, voor informatie over milieuaspecten, veiligheidseisen en gebruiksmogelijkheden van tapijt. Ga naar pro-dis.info voor meer informatie.

prijs legservice Almere

Voordelen van het inschakelen van een vloerbedekking legservice[var]

Het leggen van goedkope vloerbedekking lijkt eenvoudig, maar voor een strak en mooi resultaat is het verstandig om een vakman uit de omgeving van Almere in te schakelen. Hij heeft namelijk veel ervaring in het plaatsen van vloerbedekking. Hierdoor gaat het leggen een stuk sneller dan wanneer u het zelf zou doen. Bovendien hoeft u geen gereedschap zoals een mes of lijmkam aan te schaffen. Ga ook voor het beste resultaat en schakel de legservice in. De belangrijkste voordelen van de legservice:

 • De vakman heeft veel ervaring met het plaatsen van tapijt door middel van los leggen, lijmen of door het te spannen.
 • U krijgt deskundig advies over de meest geschikte ondervloeren en tapijtsoorten.
 • De specialisten uit Almere van de legservice zorgen voor een strak en vakkundig resultaat.

3 handige tips om te besparen

Om te besparen op de prijs van nieuwe vloerbedekking en de legservice hebben wij nog een aantal handige tips voor u. Kies bijvoorbeeld niet voor één van de nieuwste lijnen of kleuren, maar ga voor een oudere collectie. Deze zijn vaak goedkoper in aanschaf. Een aantal bespaartips op een rij:

 • Verwijder oude vloerbedekking zelf om te besparen op de arbeidskosten.
 • Koop een oudere collectie in plaats van één van de nieuwste lijnen.
 • Vul het offerteformulier in om scherp geprijsde offertes van specialisten te vergelijken.

prijzen vloerbedekking plaatsen

Besparen op de kosten? Offertes vergelijken

Wilt u vloerbedekking laten leggen in de woonkamer, op de trap of in de slaapkamer? Een goede keuze! Tapijt voelt namelijk zacht en warm aan en heeft bovendien een goede warmte- en geluidsisolatie. Voor een strak resultaat is het verstandig om een vakman in te schakelen voor het plaatsen van vloerbedekking. De vakman uit Almere gebruikt bijvoorbeeld lijm of spanlatten om het tapijt te leggen.

Bespaar tot wel 40% op de prijs door prijsoffertes aan te vragen! Vul het offerteformulier in en ontvang meerdere aanbiedingen van specialisten uit uw eigen regio. Dit is geheel gratis en vrijblijvend, u zit dus nergens aan vast!