Laminaat en PVC vloeren Almere: vakwerk tegen een scherpe prijs!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Vraag offertes aan en bespaar tot 40% op de prijs!

laminaat en pvc vloer Almere

Laminaat en pvc vloer Almere

Wilt u een laminaatvloer of pvc-vloer laten plaatsen in Almere? De mogelijkheden zijn eindeloos. Zowel een laminaatvloer als een pvc-vloer heeft diverse voordelen. Zo is laminaat leggen en pvc leggen relatief eenvoudig. Op deze pagina leest u meer over laminaat vloeren, pvc-vloeren en de prijzen. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van laminaat vloeren en pvc vloeren? Bent u nieuwsgierig geworden naar de prijzen van kliklaminaat leggen? Wilt u pvc-laminaat kopen, de oude vloer verwijderen, het nieuwe pvc-kliklaminaat laten bezorgen en laten leggen?

Start gratis offerteaanvraag!

Na het invullen van het offerteformulier ontvangt u tot wel 5 offertes, die u in alle rust kunt vergelijken. Zo weet u zeker dat u bespaart op de kosten en de vloerspecialist in Almere vindt die bij u past!

Onze service: de voordelen

  • Gratis offertes;
  • Specialisten uit uw regio;
  • Vergelijken is besparen!
Meer weten over de mogelijkheden en prijzen omtrent laminaat- en pvc leggen? Vraag dan nu vrijblijvend offertes aan!

Gratis offertes vergelijken


laminaat Almere

Laminaat Almere

Laminaat is een veelgebruikt materiaal voor binnenvloeren van huizen in Almere. Dit komt omdat het veel voordelen met zich meebrengt. Een laminaatvloer is vaak nauwelijks te onderscheiden van echt hout en is verkrijgbaar in allerlei soorten. Het leggen is eenvoudig en gebeurt vaak via een kliksysteem.

pvc-vloer Almere

Pvc vloer Almere

Een ander veelgebruikt materiaal voor vloeren is pvc, wat staat voor polyvinylchloride. Pvc-vloeren zijn sterk en eenvoudig in onderhoud. Hierdoor worden ze ook veel gebruikt in bedrijfspanden. De populariteit van een pvc-vloer neemt toe bij particulieren, omdat het goed te combineren is met vloerverwarming.

laminaat vloeren Almere

Verschil laminaat en pvc vloeren

Wat is het verschil tussen laminaat en pvc? In eerste instantie lijken de materiaalsoorten behoorlijk veel op elkaar. Echter zit er wel degelijk verschil in. Een pvc-vloer is samengesteld uit kunststof, namelijk polyvinylchloride, en is ongeveer 3 millimeter dik. Laminaat daarentegen is opgebouwd uit verschillende laagjes, waarvan de toplaag uit kunststof bestaat. De toplaag van laminaat varieert in diktes, wat invloed heeft op de prijs. Daarnaast kan er ook een verschil zitten in de manier van leggen.

 

Laminaatvloer Almere

Een laminaatvloer leggen in uw huis in Almere is een goede optie. Laminaat is een gelaagde vloer, met een onderlaag, een drager, een laag bedrukt papier en een toplaag. Het is uitgevonden in 1977 door een Zweeds bedrijf. Laminaat vloeren zijn gemakkelijk te leggen, dit komt door het kliklaminaat.

Voordelen laminaatvloer leggen

Zoals al eerdergenoemd, is laminaat een ontzettend populaire vloersoort. Niet gek, want laminaatvloeren hebben veel pluspunten. Ten eerste is laminaat vochtbestendig en kleurvast. U heeft bovendien oneindig veel keus uit stijlen en kleuren. Nagenoeg iedere houtsoort kan nagebootst worden. Een ander voordeel is dat een laminaatvloer eenvoudig te leggen is, namelijk als kliklaminaat.

Als het op onderhoud en hygiëne aankomt, heeft u naar laminaat bijna geen omkijken. Met enige regelmaat stofzuigen en dweilen is voldoende. Vuil krijgt geen kans om in het materiaal te trekken, zodat de vloer hygiënisch blijft. Tot slot is een laminaatvloer zeer voordelig qua prijs. De levensduur is zo’n 25 jaar, dus het is een slimme investering.

 

Wat kost laminaat leggen in Almere?

Wat kost laminaat leggen? Als u zeker wilt zijn van een mooi en duurzame laminaatvloer, laat u het leggen van laminaat over aan een vloerspecialist uit Almere. Voor laminaat leggen betaal je gemiddeld €6,- per m². Afhankelijk van uw wensen, kunt u er ook voor kiezen om plinten te laten leggen. Dit heeft uiteraard ook invloed op de kosten. Laminaat diagonaal leggen? Reken dan op een meerprijs van €4,- per m².

Prijstabel: prijs laminaat Almere

Laminaat leggen Gemiddelde kosten per m²
Laminaat leggen €6,-
Laminaat en ondervloer leggen €7,-
Laminaat, ondervloer en plakplinten leggen €8,-
Laminaat, ondervloer en overzetplinten leggen €10,-
Laminaat, ondervloer en hoge MDF plinten leggen €11,-
Laminaat diagonaal leggen €4,- (meerprijs)

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis een offerte aan via het offerteformulier.

Wat is belangrijk bij het kopen van laminaat?

Wanneer u voor het eerst laminaat gaat kopen, of u wilt de vloerbedekking in bepaalde ruimtes vervangen voor laminaat, dan is het slim om met een aantal punten rekening te houden. Onder andere de dikte van het laminaat, de ondervloer en de plinten zijn belangrijk.

Dikte laminaat

Laminaat is verkrijgbaar in allerlei diktes. Welke dikte u het beste neemt, is afhankelijk van uw wensen. Hoe dikker de laminaatvloer, hoe meer geluidsdemping en hoe meer rust u creëert in uw huis in Almere. Wordt de laminaatvloer vaak belopen? Kies dan voor een dikte van minstens 8mm. Gaat het om een ruimte waar niet vaak gelopen wordt, dan voldoet 6 mm.

Ondervloer laminaat

Een ondervloer is er, net als laminaat, in vele soorten en maten. Een ondergrond is bedoeld voor isolatie, geluidsdemping, het afstoten van vocht en het egaliseren van de vloer. Als u een houten basisvloer heeft, is het slim om hier een vloer van groene platen overheen te leggen. Bij een betonnen vloer heeft u meer last van vocht, dus kiest u voor een vochtafstotende ondergrond.

Laminaat plinten

Laminaat kan door temperatuurwisselingen of vocht gaan weken. Dit zorgt ervoor dat de laminaatvloer uitzet of krimpt. Het is dan ook belangrijk om wat ruimte over te houden tussen de muur en het laminaat. Om deze ruimte af te werken, gebruikt u een plint. Zo is de overgang tussen de laminaatvloer en de muur mooi. Er zijn ontzettend veel verschillende plinten, denk aan plakplinten, hoge plinten of systeem plinten.

Soorten laminaat

Laminaatvloeren zijn er in diverse soorten. Deze verschillen in kleur, dikte, breedte en houtdessin. Bovendien speelt het materiaal ook mee. Laminaat is gemaakt van composietmateriaal, wat betekent dat het opgebouwd is uit verschillende lagen. Wat voor soort hout het is, heeft invloed op de kwaliteit en het uiterlijk van de laminaatvloeren.

laminaatvloer leggen

 

Laminaatvloeren: de materialen

Als het op laminaatvloeren aankomt, heeft u een enorme keus aan verschillende soorten. Laminaat wordt van diverse materialen gemaakt. In onderstaande kopjes wordt dieper in gegaan op deze soorten.

Eiken

De meest voorkomende houtsoort die gebruikt wordt voor laminaatvloeren is eikenhout. Dit komt omdat eiken neutraal is en mooi combineert met andere kleuren. Hierdoor straalt het rust uit in een ruimte. Eikenhout is in allerlei kleuren beschikbaar, hierdoor is het eenvoudig te combineren met alle soorten meubels. De gemiddelde prijs van eiken ligt tussen de €10,- en €30,- per m².

Beuken

Beukenhout komt minder vaak voor dan eikenhout, het is namelijk een lichte houtsoort. Het is in allerlei kleurschakeringen verkrijgbaar, zoals wit, gelig of zelfs roze. U kiest zelf welke soort u wilt. Wat de gemiddelde prijs van beukenhout is, is lastig te zeggen. Denk aan ongeveer €20,- per m².

Iep

Iep is net als beuken een houtsoort die minder vaak voorkomt en minder populair is dan eiken. Iep straalt vaak een echte houtervaring uit en geeft de vloer een warm houtgevoel. Laminaatvloeren van iep kosten ook gemiddeld €20,- per m².

Grenen

Grenen is de laatste houtsoort in dit rijtje. Het is een minder populaire houtsoort dan bijvoorbeeld eiken of beuken, maar dit neemt niet weg dat het een mooie houtsoort is. Een laminaatvloer van grenen is net zo degelijk als echte grenen vloeren. Grenen heeft een stevige toplaag die zorgt dat slijtage wordt voorkomen. De prijs voor grenen laminaat ligt tussen de €18,- en €20,-.

Kunststof laminaat

Kunststof laminaat is een product dat, net als gewoon laminaat, bestaat uit stroken. Echter zijn kunststof laminaatvloeren vaak dunner, zo’n 2 tot 4 mm. Dit maakt dat het materiaal eenvoudig te knippen en te leggen is. Bovendien is pvc-laminaat zeer geschikt voor op vloerverwarming. Bovendien zorgt kunststof laminaat voor geluidsdemping.

Laminaat laten leggen in uw woning?

Een specialist uit Almere helpt u met het leggen van laminaatvloeren en vloerbedekking. Vraag vrijblijvend offertes aan!

Gratis offertes

 

Laminaatvloer Almere: de kleuren

Naast de materiaalsoort, zijn laminaatvloeren ook in ontzettend veel kleuren verkrijgbaar. Wat voor kleur u kiest, hangt af van uw wensen en wat bij uw interieur in Almere past. Wanneer u bijvoorbeeld veel lichte meubels heeft, is het mooi om bijvoorbeeld voor grijs of zwart laminaat te gaan. Uiteraard zijn er nog veel meer varianten, maar deze kleuren zijn erg in trek.

Wit laminaat

Een witte laminaatvloer laat kleinere ruimtes groter lijken. Heeft u weinig licht in bepaalde ruimtes? Dan is wit laminaat ook een optie. Het licht dat binnenkomt wordt door de lichte vloer gereflecteerd in de hele ruimte. Het nadeel is wel dat vlekken goed zichtbaar zijn. Een witte laminaatvloer past zowel in een huis met landelijke uitstraling als in een moderne woning.

Grijs laminaat

Wat tegenwoordig een populaire kleur is voor laminaatvloeren, is grijs. Dit komt omdat grijs in principe met ieder interieur te combineren is. Grijs laminaat staat namelijk mooi bij lichte meubels, maar ook bij donkere meubels of juist bij hout. Niet gek dus, dat veel mensen voor een grijze laminaatvloer kiezen.

Zwart laminaat

Als u een ruimte kleiner of knusser wilt laten lijken, is het slim om een donkere kleur te kiezen. Denk bijvoorbeeld aan zwart laminaat, wat in combinatie met lichte meubels een mooi contrast oplevert. Zwart straalt vaak luxe en klasse uit. Bovendien laten zwarte laminaat vloeren andere kleuren goed uitkomen.

kliklaminaat leggen

 

Hoe laminaat leggen?

Hoe gaat een specialist uit Almere te werk? Belangrijk is eerst het verwijderen van de oude vloer. Het laminaat moet 48uur geacclimatiseerd zijn in de ruimte waar het gelegd wordt. Daarna moet er een ondervloer geplaatst worden. Kliklaminaat leggen is eenvoudig. De vloerspecialist start altijd in een hoek en legt zo de eerste baan. Er worden afstandhouders tegen de muur geplaatst om wat ruimte te houden. Vaak moet in de hoeken het laminaat op maat gemaakt worden, dit kan met een laminaatknipper of een zaag. Op deze manier wordt de rest van de laminaatvloer gelegd. Uiteraard wordt er rekening gehouden met moeilijk bereikbare plekken. Als afwerking wordt er gebruik gemaakt van plinten.

Extra opties laminaat leggen

Bij het kiezen van een laminaatvloer, zijn er nog extra opties. Namelijk in welk legverband je het wilt laten leggen. Een voorbeeld hiervan is visgraat. Met visgraat laminaat creëert u een klassieke uitstraling de vloeren van uw woning in Almere. Daarnaast is het ook een optie om kliklaminaat met v-groef of zonder v-groef aan te schaffen. Laminaat vloeren met een v-groef hebben een smalle v-vormige groef tussen de planken. Er is laminaat met 2-zijdige v-groeven of met 4-zijdige v-groeven.

Een nieuwe pvc-vloer in uw huis in Almere?

Vraag offertes aan en kom in contact met meerdere specialisten!

Gratis offertes

Onderhoud en reinigen van laminaat

Een groot voordeel aan laminaat is dat het eenvoudig schoon te houden is. Het is vaak al genoeg om laminaat regelmatig te stofzuigen en te reinigen. Het laminaat reinigen doet u door te dweilen met zo min mogelijk water. Hardnekkige vlek in het laminaat? Dan gebruikt u het beste laminaatreiniger. Afhankelijk van de soort vlekken, gebruikt u mild schoonmaakmiddel, laminaatreiniger of gewoon wat koud water.

 

Pvc laminaat Almere

Pvc-laminaat is voor sommige mensen verwarrend. Is het nou pvc of is het laminaat? Pvc-laminaat is in principe een pvc-vloer. De naam laminaat verwijst naar het eenvoudig leggen, net als echt laminaat. Een ander woord voor pvc-laminaat is klik pvc. Door pvc-kliklaminaat te leggen zorgt u voor een goede geluidsdemping. Bovendien heeft pvc-kliklaminaat een lange levensduur. In onderstaande kopjes leest u meer hierover.


pvc-vloer leggen Almere

Pvc-vloer Almere

Pvc staat voor polyvinylchloride. Dit is een kunststof die aan het begin van de 19e eeuw ontdekt werd. U leest op wikipedia meer over polyvinylchloride. Het wordt tegenwoordig voor veel commerciële toepassingen gebruikt, zoals voor vloeren. Pvc-vloeren zijn, net als laminaat vloeren, gemakkelijk te leggen. Vaak via een kliksysteem, maar in sommige varianten ook zelfklevend.

Pvc-vloeren voordelen

Pvc-vloeren zijn erg populair. Steeds vaker is dit type vloer terug te zien in woonkamers in Almere. Niet voor niets, want het heeft veel pluspunten. Ten eerste zijn vloeren van pvc ontzettend sterk. Ze kunnen dus tegen een stootje. Een ander groot voordeel is dat een pvc-vloer geluiddempend is. Hierdoor komt u echt tot rust in huis en heeft u geen last van krakende vloeren. Ook is een pvc-vloer onderhoudsvriendelijk, kan het goed tegen water en is het duurzaam en milieuvriendelijk. Er zijn ontzettend veel kleuren, dessins en soorten pvc. Zo is er altijd een soort die bij uw interieur past.

 

Wat kost een pvc-vloer in Almere?

Wat kost een pvc-vloer in Almere? Deze vraag is niet 1, 2, 3 te beantwoorden, omdat de kosten van meerdere factoren afhangen. De gemiddelde prijs per m² ligt tussen de €30,- en €50,-. De prijs wordt echter beïnvloed door het soort pvc, het uurloon van de vloerspecialist en de oppervlakte waar de pvc-vloer gelegd moet worden. Bovendien spelen het eventueel verwijderen van de oude vloer, de dikte en ondergrond ook mee, en kunt u nadenken of u vloerverwarming wilt. Een vloerspecialist uit Almere hanteert vaak een uurtarief van €45,- tot €60,-.

Prijstabel: prijs pvc-vloer

Product/dienst Gemiddelde prijs
Pvc €30,- tot €50,- per m2
Uurloon vloerspecialist €45,- tot €60,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis een offerte aan via het offerteformulier.

 

Waar op letten bij het kopen van een pvc vloer?

Bij een pvc-vloer leggen is het belangrijk om met een aantal punten rekening te houden. Ten eerste het verwijderen van de oude vloer. Het is in sommige gevallen mogelijk om de pvc-vloer over de oude vloer te leggen. Bovendien zijn de ondergrond, geluidsdemping en eventuele extra opties, zoals in combinatie met vloerverwarming, ook dingen om rekening mee te houden bij het kopen van een pvc-vloer.

pvc leggen Almere

Ondergrond pvc

De ondergrond van een pvc-vloer is erg belangrijk. Het is dus aan te raden om een egaliserende en isolerende ondervloer te plaatsen. Dit verlengt namelijk niet alleen de levensduur van uw pvc-vloer in Almere, maar zorgt ook voor geluidsdemping en warmte-isolatie. Ondervloeren zijn er in diverse soorten.

Geluidsdemping

Geluidsdemping is een belangrijk punt bij een pvc-vloer. Pvc is namelijk een materiaalsoort dat contactgeluid dempt. Het is veel stiller dan bijvoorbeeld laminaat. In combinatie met een ondervloer is het mogelijk om een geluidsreductie te behalen tot 20 decibel.

Pvc vloeren vloerverwarming

Bent u van plan om vloerverwarming te nemen in uw huis in Almere? Dan is een pvc-vloer een uitstekend materiaal om te combineren met de vloerverwarming. Pvc is namelijk een optimale warmtegeleider, hierdoor wordt de warmte zeer efficiënt in de vloer opgenomen. Het is dan ook slim om pvc-vloeren te plaatsen in ruimtes waar vloerverwarming de hoofdverwarming vormt.

 

Hoe pvc-vloer leggen?

Uw oude vloer vervangen voor een pvc-kliklaminaat vloer? Een pvc-vloer leggen kan op verschillende manieren, bijvoorbeeld met de klikvariant. Dit is een soort kliklaminaat en is eenvoudig te leggen. Andere manieren voor het leggen zijn zelfklevende pvc-vloeren of het los leggen van pvc. Onderstaand vindt u meer informatie over de soorten legsystemen. Na het pvc-kliklaminaat leggen is het belangrijk om te denken aan pvc-plinten voor de afwerking.

Video: pvc-vloer leggen

U ziet in onderstaande video hoe een pvc-vloer gelegd wordt.

Klik pvc

Klik pvc is voorzien van een clicksysteem en is vergelijkbaar met kliklaminaat leggen. Het is namelijk eenvoudig te leggen. In veel gevallen is het mogelijk om klik pvc over de huidige vloer te leggen. Pvc-kliklaminaat is er in een dikte van 4mm of 7 mm. Bijkomend voordeel is dat de ondergrond niet 100% vlak hoeft te zijn.

Zelfklevende pvc-vloeren

Naast klik pvc is er de zelfklevende pvc-vloer. Deze wordt vooral veel gebruikt voor mensen die zelf de Pvc-vloer leggen. Het wordt bezorgd in stroken en is voorzien van een klevende lijmlaag. Belangrijk is dat de ondergrond 100% vlak, schoon en droog is. Zelfklevende pvc-vloeren zijn 2 tot 3mm dik.

Los leggen

Pvc-vloeren zijn ook verkrijgbaar in plank- of tegelformaat en worden, afhankelijk van de ruimte, los tegen elkaar op een vlakke ondergrond gelegd. Het los leggen van pvc-vloeren gebeurt vaak bij zware projecten, zoals bedrijfskantines. De dikte is vaak 5 mm.

 

Pvc vloer onderhoud Almere

Een pvc-vloer heeft weinig onderhoud nodig. Het is een eenvoudig te reinigen materiaal en vergt hierdoor weinig onderhoud. Het is aan te raden om regelmatig de pvc-vloer te stofzuigen, zodat losliggend vuil verwijderd wordt. Vervolgens kunt u het oppervlak reinigen met een goed uitgewrongen dweil. Pvc heeft wel kans op krassen, zet dus onder tafel- en stoelpoten viltdoppen.

 

Pvc vloeren merken

Er zijn ontzettend veel verschillende merken bij pvc-vloeren. De populairste merken zijn Quickstep, Parador, MFlor en Balterio.

quickstep pvc vloer
Quickstep legt de focus op kwaliteit en innovatie. Het bedrijf levert naast pvc-vloeren ook laminaat vloeren. De vloeren van Quickstep gaan lang mee, zijn fijn om op te lopen en ideaal voor renovaties.
parador laminaat vloeren
Parador combineert inspiratie halen uit grote en kleine momenten met prestaties. Het merk verkoop wereldwijs in 65 landen en levert duurzame pvc-vloeren van hoge kwaliteit.
mflor pvc vloeren
Mflor heeft jarenlang ervaring op het gebied van pvc-vloeren. Het bedrijf beschikt over pvc stalen die u gratis thuis kunt laten bezorgen. Zo kunt u kijken naar de kleur, structuur en het materiaal.
balterio laminaat vloer
Balterio richt zich op innovatie en kwalitatief hoogstaande vloeren. De pvc en laminaatvloeren van Balterio zijn niet te onderscheiden van echt hout. U heeft bovendien jarenlange garantie.

Zelf pvc of laminaat leggen of laten doen?

U kunt ervoor kiezen om een laminaatvloer of pvc-vloer zelf te leggen in uw woning in Almere Het is geen super ingewikkelde klus, maar wilt u er zeker van zijn dat het leggen van de vloer goed gebeurd? Dan schakelt u het beste een vloerspecialist in die de klus voor u doet. Een vloerspecialist is gespecialiseerd in het leggen van een pvc-vloer en laminaat vloeren, heeft veel kennis en ervaring en weet precies wat er moet gebeuren.

laminaat prijzen Almere

Goedkoop laminaat of pvc leggen in Almere? Vergelijk offertes!

Wilt u laminaat kopen of pvc goedkoop laten leggen in uw huis in Almere? Uw oude vloer vervangen voor pvc-kliklaminaat? Bent u benieuwd naar de prijzen of wilt u meer weten wat de mogelijkheden zijn omtrent het vervangen van laminaatvloeren of pvc-kliklaminaat leggen? Vraag dan nu via het offerteformulier geheel gratis en vrijblijvend een offerte aan. U ontvangt dan van maximaal 6 specialisten een offerte op maat. Vergelijk de offertes onderling op prijs en aanbod en vindt zo een vloerspecialist uit uw eigen regio. Zowel laminaat als pvc hebben diverse voordelen. Het is beide eenvoudig te leggen en eenvoudig te onderhouden.

Offertes aanvragen