Laminaat vloer

Laminaat Noord-Brabant

Wanneer u uw huidige vloerbedekking laat vervangen door een nieuw product, of als u een nieuwbouwpand laat bouwen in Noord-Brabant, dan hebt u de keuze uit veel verschillende vloersoorten. Zo kunt u onder andere kiezen uit hout, laminaat, pvc of tegels als vloerbedekking. Voor welke variant u kiest is afhankelijk van de eisen die u aan het materiaal stelt. Zo is laminaat zeer gemakkelijk te leggen en te reinigen, en hoeft u een laminaat vloer niet vaak te onderhouden. PVC is tevens een zeer hygiënische vloersoort, die wij snel en vakkundig kunnen leggen. Bent u benieuwd naar de prijzen voor het vervangen van uw huidige vloeren door laminaat? Of wilt u weten wat de voordelen zijn van PVC? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier.

Offertes aanvragenSoort vloer:

Laminaat leggen

Het leggen van laminaat vereist enige handigheid, maar is een klus die u eventueel zelf zou kunnen uitvoeren. Onze specialisten uit Noord-Brabant hebben daarom een stappenplan voor u opgesteld, waarmee het vervangen van vloeren door een laminaatvloer wordt vergemakkelijkt. Lukt het met behulp van het stappenplan niet om de vloeren te verwijderen, en het laminaat of pvc te leggen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier. Wij helpen u met alle plezier verder.

  • Stap 1. Bereken het oppervlak van de vloer, zodat u weet hoeveel laminaat u aan moet schaffen. Tel bij het eigenlijke oppervlak ongeveer 10% om problemen te voorkomen.
  • Stap 2. Egaliseer de ondergrond, en leg een ondervloer aan. Een ondervloer kan bij menig vakman uit Noord-Brabant zowel op rol als van viltplaten geleverd worden.
  • Stap 3. Leg vervolgens het laminaat. Begin in een hoek, en leg de eerste baan, werk vervolgens naar de andere zijde toe. Klik de lamellen op de lange zijde aan elkaar. Dit kan het beste in een hoek van 45 graden. Met een decoupeerzaag kunt u de lamellen eventueel op maat zagen, om zo lastige hoeken ook te kunnen bedekken.

Bestaande vloer verwijderen of vervangen

PVC vloer Noord-Brabant

Voordat u een nieuwe vloer kunt aanleggen, dient u in veel gevallen de oude vloer verwijderen. Het verwijderen van vloeren is een klus die wij binnen korte tijd voor u kunnen afhandelen. Onze specialisten uit Noord-Brabant maken voor het verwijderen van vloeren gebruik van geavanceerde technieken, en ruimen direct het afvalmateriaal op. Zo slopen wij een dekvloer van cement met behulp van elektrische sloophamers of met sloophamers van lucht. Wilt u graag besparen op de prijzen voor het vervangen van uw vloeren door een dekvloer van PVC? Kies er dan voor om zelf het oude materiaal te verwijderen.

Verschil tussen een PVC vloer en laminaat

verschil pvc laminaat

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Noord-Brabant de vraag wat nou het verschil is tussen PVC en laminaat als basismateriaal voor vloeren. Vaak lijkt het volgens hen alsof er tussen de twee producten geen verschillen bestaan. Echter, hoewel de materialen op elkaar lijken, bestaat er wel degelijk een onderscheid tussen PVC en laminaat. Zo zijn beide gemakkelijk te reinigen met water en een dweil, maar loopt u bij PVC geen risico op bobbelende vloeren doordat de randen niet waterdicht zijn. Daarnaast kunt u onder zowel laminaat als PVC een vloerverwarming aanbrengen. Bij laminaat moet u dan wel rekening houden met het leggen van een speciale ondervloer voor betere warmtegeleiding. Tot slot is PVC, in vergelijking met een laminaatvloer een duurzamer product dankzij een extra goede beschermlaag.

Uw vloer reinigen

Om de kwaliteit van uw vloer optimaal te houden, is het van belang dat u deze regelmatig reinig. Zowel PVC- als laminaatvloeren zijn te reinigen met behulp van water en zeep. Daarnaast is het aan te raden om jaarlijks een beschermlaag over het materiaal aan te laten brengen door een professional. Wilt u de vloeren eens goed laten reinigen? Ook daarbij kunnen wij u van dienst zijn. Via het contactformulier is het mogelijk om uw exacte wensen in te vullen en een vrijblijvende offerte aan te vragen bij professionals uit Noord-Brabant.

Merken

Wanneer u op zoek gaat naar een leverancier van laminaat en pvc in Noord-Brabant, dan zult u zien dat u bij de verschillende aanbieders te maken krijgt met verscheidene merken. Omdat er vele merken op de markt zijn is het hier niet mogelijk om een volledig overzicht te geven. Eén van de bekendste merken voor zowel laminaat als PVC is echte Quickstep. Hier biedt men duurzame vloeren tegen aantrekkelijke prijzen en van hoge kwaliteit. Eén van de merken waarop we ook uw aandacht willen vestigen is Beautifloor. Bij deze fabrikant hebt u de keuze uit een groot assortiment aan kleuren en stijlen voor de beide materialen. Andere bekende merken zijn onder andere: Balterio, Parador, Trendline, Visio Grande. Wilt u meer weten over de kenmerken van de verschillende merken? Wij geven u graag meer informatie.

Quickstep PVC vloer Noord-Brabant
Parador PVC vloer
M Flor laminaat Noord-Brabant
Balterio houten vloer
 

Prijzen

Het vervangen van uw vloer door een laminaatvloer hoeft niet veel te kosten. Zeker wanneer u de klus in eigen handen neemt. U hoeft dan alleen het laminaat te kopen en de eventuele ondervloer. De prijzen voor laminaat en PVC variëren enorm, afhankelijk van het merk waar u voor kiest, en de stijl die u prefereert. Zo is het mogelijk om bij de lokale bouwmarkt in Noord-Brabant laminaatplanken aan te schaffen voor €12,50 per vierkante meter, terwijl u bij één van de gespecialiseerde merken gemakkelijk het dubbele neerlegt voor dezelfde afmeting. Het laten leggen van vloeren kost ongeveer €30-40,-. Dit is het uurloon van de specialist, waarbij de kosten voor het materiaal al zijn inbegrepen.

Materiaal Prijzen (per m²)
Roomwit Eiken (lam.) € 8,50
Extra breed, naturel geolied eiken (lam.) € 16,50
Vintage light (PVC) € 23,00
Pure Pine (PVC) € 28,00

Keuze voor een ondervloer

Zoals gezegd zijn er als ondervloer twee opties mogelijk: een ondervloer op rol, en een ondervloer van viltplaten. Bij het leggen van de ondervloer op rol dient u deze bij de wanden op 1 centimeter hoogte af te knippen, en vervolgens de randen vast te plakken met afplaktape. Viltplaten zijn iets lastiger te plaatsen, maar bieden over het algemeen wel een steviger ondergrond. Zorg ervoor dat u de platen niet te stevig tegen elkaar aanlegt in een halfsteensverband. De tegels kunnen namelijk nog enigszins uitzetten. Wilt u weten wat voor soort ondervloer u het beste kunt aanbrengen na het verwijderen van de huidige vloer? Wij helpen u graag met advies.
Laminaat ondervloer

Direct contact laminaat expert

Vrijblijvend contact met Hatibo

Woont u in Noord-Brabant en bent u op zoek naar een vloerspecialist die u van dienst kan zijn bij het vervangen, reinigen, verwijderen of leggen van een vloer? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze experts. Zij kunnen uw onder- of dekvloer in een handomdraai vervangen, en adviseren u graag over de mogelijkheden. Vul het contactformulier in voor het ontvangen van een vrijblijvende prijsopgave.