Laminaat vloeren leggen Bergen op Zoom

Laminaat Bergen op Zoom

Vloeren zullen door het vele gebruik na verloop van tijd slijten. Het is dan ook noodzakelijk om uw vloer regelmatig van onderhoud te voorzien, deze te reinigen en op zijn tijd vervangen. Wanneer het tijd wordt om uw huidige parketvloer te vervangen, dan zijn er verschillende vloermaterialen waaruit u kunt kiezen. Zo hebt u onder andere de keuze uit hout, laminaat, tegels en PVC als materiaal voor een vloerbedekking. Bent u op zoek naar een specialist in Bergen op Zoom die u kan helpen bij het vervangen, leggen of verwijderen van uw vloeren? Wilt u weten wat de prijzen worden voor het leggen van een laminaat of pvc vloer naar uw wensen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met onze professionals via het contactformulier. Wij zijn u graag van dienst.

Offertes aanvragenSoort vloer:

Laminaat leggen

Als u uw huidige vloerbekleding wilt vervangen door laminaat, dan zal u aardig moeten investeren. Om de kosten enigszins te verminderen is het mogelijk om zelf het laminaat te leggen. Hiervoor is wel enige handigheid vereist. Onze professionals uit Bergen op Zoom hebben daarom een eenvoudig stappenplan gemaakt, op basis waarvan u zelf een laminaat vloer aan zou kunnen leggen. Roep eventueel onze hulp in via het contactformulier.

  • Stap 1. Bereken de hoeveelheid benodigd materiaal. Of u nu kiest voor PVC of laminaat, het is van belang dat u weet hoeveel vloermateriaal u nodig hebt. Neem hiervoor het vloeroppervlak plus 10 procent.
  • Stap 2. Zorg voor een goede ondervloer. Dit doet u door een eventuele betonlaag te egaliseren, en een extra ondervloer aan te brengen. Bij menig specialist uit Bergen op Zoom kunt u zowel een ondervloer van viltplaten als op rol bestellen.
  • Stap 3.Het leggen van het laminaat. Begin altijd in een hoek, en leg een hele baan aan voordat u verder werkt. Koppel de tweede baan aan de eerste door in de lengte de lamellen vast te klikken. Dit kan het beste in een hoek van 45 graden.

Bestaande vloer verwijderen of vervangen

PVC vloeren Bergen op Zoom

Uw vloeren vervangen of opnieuw leggen kan vaak alleen maar wanneer de oude vloer is verwijderd. Het verwijderen van vloerlagen is een taak die u het beste kunt overlaten aan een expert. Onze specialisten uit Bergen op Zoom maken bijvoorbeeld gebruik van op luchtdruk werkende sloophamers, waarmee ze onder andere tegels en betonlagen kunnen verwijderen. Laat u ons de dek- of ondervloer verwijderen? Dan zorgen wij er tevens voor dat het materiaal wordt verzameld en vervolgens gerecycled of gestort. Hebt u maar weinig budget voor het leggen van nieuwe dekvloeren? Het is mogelijk om zelf het oude materiaal te verwijderen. Voorkom dat u de onderliggende lagen beschadigt door voorzichtig te werk te gaan. Vraag via het contactformulier om tips en advies.

Verschil tussen een PVC vloer en laminaat

pvc vloer leggen

Regelmatig krijgen wij van onze klanten uit Bergen op Zoom de vraag wat nou het exacte verschil is tussen PVC en laminaat. Beide productnamen worden namelijk met elkaar afgewisseld, en ook de oppervlakkige kenmerken lijken hetzelfde. Hoewel laminaat en PVC veel eigenschappen met elkaar gemeen hebben, is er echter wel degelijk een verschil tussen de beide materialen. Zo zijn zowel PVC als laminaat gemakkelijk te reinigen, maar loopt u bij PVC geen risico op bobbelende randen dankzij een unieke waterdichte laag op de randen. Deze speciale laag zorgt er bij PVC tevens voor dat het een duurzaam product is. Een derde verschil is dat laminaat kan zorgen voor meer geluidsoverlast, door dat het een klankkast effect heeft. Hiertegenover staat dat PVC hogere prijzen kent. Vraag onze professionals uit Bergen op Zoom om meer informatie.

Uw vloer reinigen

Voor het reinigen van zowel PVC als laminaat is een sopje van water en zeep voldoende. Met behulp van allesreiniger zijn de vloeren zo schoon. Het is daarbij aan te raden niet teveel water te gebruiken, omdat zeker laminaat hierdoor beschadigd kan raden. Om u ervan te verzekeren dat de vloer in optimale staat blijft, zeker bij bijvoorbeeld scholen en instellingen, raden wij aan om jaarlijks een professional het reinigen uit te laten voeren. Zo blijft de kwaliteit gegarandeerd.

Keuze voor een ondervloer

Voor welk soort ondervloer u kiest is afhankelijk van uw wensen voor de laag, en de eenvoud van het plaatsen. Zoals gezegd zijn er twee veel gekozen opties voor het zelf plaatsen van een ondervloer. De eerste is een ondervloer op basis van viltplaten. Deze platen dient u in een halfsteens verband te leggen, waarbij u moet voorkomen dat de viltplaten te dicht tegen elkaar aanliggen. Na verloop van tijd wil het materiaal nog wel eens uitzetten. De tweede optie is om een ondervloer van een rol te plaatsen. Hierbij dient u de randen omhoog te werken tot één centimeter, en deze vervolgens met tape af te plakken.

Quickstep vloeren Bergen op Zoom
Parador vloeren Bergen op Zoom
M Flor pvc
Balterio laminaat vloeren
 

Prijzen

De prijzen voor het leggen van een laminaatvloer of het verwijderen van uw huidige vloer zijn zeer verschillend. De prijzen worden dan ook beïnvloed door vele factoren zoals het soort materiaal waar u voor gekozen heeft, hoeveel van de klus u zelf uitvoert, en hoe groot het oppervlak van de te vervangen vloer is. Wat betreft het materiaal, de prijzen voor één vierkante meter variëren tussen de €12,50 per vierkante meter (bij uw lokale bouwmarkt in Bergen op Zoom), en €30,- per vierkante meter van één van de bekendere merken. Voor het plaatsen van de vloeren wordt over het algemeen een uurloon van €30,- tot €40,- gerekend bij gemiddelde materiaalkosten.

Materiaal Prijzen (per m²)
Roomwit Eiken (lam.) € 8,50
Extra breed, naturel geolied eiken (lam.) € 16,50
Vintage light (PVC) € 23,00
Pure Pine (PVC) € 28,00

Merken

Wanneer u op zoek bent naar laminaat of PVC voor het vervangen van uw huidige vloerbekleding, dan zult u vele verschillende merken en daarbij behorende prijscategorieën tegenkomen. Zo heeft elke bouwmarkt zijn eigen huismerk, maar zijn er ook diverse speciale merken die enkel laminaatvloeren leveren. Eén van deze merken is Quick Step, een merk dat zich richt op het aanbieden van hoog kwalitatief duurzame vloeren, waarbij de prijzen binnen de perken blijven. Beautifloor is de tweede van de beschikbare merken die er uitspringt. Bij deze aanbieder hebt u de keus uit een ruim assortiment aan stijlen en kleuren voor zowel het laminaat als de PVC. Overige merken die vaak worden aangeboden zijn:

  • Balterio
  • Parador
  • Trendline
  • Visio Grande
Direct contact Hatibo

Vrijblijvend contact met Hatibo

Bent u benieuw naar de mogelijkheden en prijzen voor het vervangen van uw vloer? Wilt u weten wat het gaat kosten om uw huidige vloerbekleding te verwijderen? Of hebt u behoefte aan een inzicht in onze diensten in Bergen op Zoom? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij bieden u graag de gevraagde informatie, of sturen u een vrijblijvende prijsopgave toe. Wij helpen u graag verder.