Laminaat vloeren Heerenveen

Laminaat Heerenveen

Sinds 1977 wordt laminaat toegepast als materiaal voor vloerbedekking. Sinds de oorspronkelijke toepassing, zijn er vele ontwikkeling doorgevoerd. Hierdoor is laminaat steeds populairder geworden als vloersoort. In de meeste gevallen bestaat laminaat uit vier basislagen. Op deze pagina geven we u meer informatie over de verschillen tussen laminaat en PVC, bieden we u tips over het leggen, vervangen, verwijderen en reinigen van uw huidige vloeren, en geven we u een inzicht in de bijkomende prijzen. Bent u op zoek naar een vloerspecialist uit de regio Heerenveen die u kan assisteren bij het verwijderen, vervangen of leggen van een laminaat of PVC vloer? Wilt u weten wat de prijzen zijn voor PVC lamellen naar uw keuze? Aarzel dan niet om het contactformulier in te vullen. Wij helpen u met alle plezier.

Offertes aanvragenSoort vloer:

Laminaat leggen

Het leggen van een laminaat vloer is relatief eenvoudig zelf uit te voeren. Onze specialisten uit Heerenveen hebben hiervoor voor u het volgende stappenplan opgezet:

  • 1. Zorg ervoor dat de ondervloer in goede staat is.
  • 2. Over deze ondervloer kunt u vervolgens het laminaat leggen. Begin hiervoor in een hoek. Plaats afstandhouders tegen de muur, en leg vervolgens de eerste lamel.
  • 3. Meet de exacte lengte af, en zaag vervolgens de lamel op de juiste lengte. Hierna kunt u deze definitief leggen.
  • 4. Daarna kunt u de volgende baan lamellen leggen.

Hebt u het grootste vloeroppervlak gelegd, en bent u nu toegekomen aan de lastige delen zoals deurposten en leidingen? Deze kunt u aftekenen met een profielmal, of u maakt gebruik van een zwaaihaak. Komt u er niet uit? Stel u dan in verbinding met een vloerenspecialist uit Heerenveen via ons contactformulier. Deze helpt u graag met de juiste afronding. Ook voor vragen over het verwijderen van de eerdere vloerbedekking, of het vervangen, egaliseren en reinigen van de onderlaag bent u bij de specialist aan het juiste adres.

Bestaande vloer verwijderen of vervangen

PVC vloeren Heerenveen

Het verwijderen van een bestaande vloer, of het vervangen van vloeren is geen extensieve klus, maar kost wel enige tijd en mankracht. Het is daarom aan te raden dit over te laten aan professionals uit Heerenveen. Voor het verwijderen van vloeren wordt in de meeste gevallen gebruik gemaakt van speciaal materiaal, zoals lucht sloophamers voor cementen dek- of ondervloer. Als u de huidige vloer gaat vervangen door een laminaat of PVC laag, hoeft u deze niet altijd te (laten verwijderen). Een vloerexpert kan u hierover van meer informatie voorzien. Wilt u zelf uw vloeren vervangen of verwijderen? Zorg er dan voor dat u over het juiste gereedschap beschikt, en rekening houdt met enige klustijd.

Verschil tussen een PVC vloer en laminaat

Laminaat leggen Heerenveen

Nu PVC steeds gebruikelijk wordt als vloermateriaal, krijgen wij van onze klanten in Heerenveen diverse vragen over de verschillen tussen dit PVC en laminaat. Daarom hier een kort overzicht.

  • PVC staat voor polyvinylchloride en is een soort zeil, terwijl laminaat uit diverse samengeperste lagen bestaat.
  • Gemiddeld zult u voor PVC iets hogere prijzen betalen dan voor een laminaten vloer.
  • Beide producten vereisen weinig onderhoud en zijn eenvoudig te reinigen.
  • Bent u op zoek naar een vloersoort waarbij u vloerverwarming aan kunt leggen? Dan is PVC een betere keuze.
  • In tegenstelling tot laminaat is PVC wel bestendig tegen water, wat er voor zorgt dat u minder snel lamellen hoeft te reinigen of vervangen.
  • Voor beide materiaalsoorten geldt dat ze gemakkelijk te leggen zijn.

Uw vloer reinigen

Zoals gezegd vereisen beide materialen weinig onderhoud. Onze experts uit Heerenveen raden aan om regelmatig de vloeren te reinigen met een vochtige doek of stofzuiger. Hierbij hoeft u niet gebruik te maken van speciale producten. Daarnaast kunt u ervoor kiezen de basisvloer van een speciale toplaag te laten voorzien. Door deze behandeling periodiek te herhalen zult u de levensduur van de vloeren verlengen. Een vloerenspecialist kan u hierbij van dienst zijn.

Merken

Voor zowel laminaat als PVC zijn in Heerenveen diverse leveranciers aan ons netwerk verbonden. Zij leveren vloeren van hoge kwaliteit tegen aantrekkelijke prijzen en diverse merken. Hierbij kunt u denken aan het huismerk van uw lokale leverancier uit Heerenveen, maar ook aan enkele van de bekendere merken. Dit zijn onder andere: Quickstep, Visio Grande, Parador, Beauty Floor, Balterio, mFlor Lock, Home Select, Trendline en Big Life. De vloeren van deze merken hebben vaak een langere levensduur en zijn gemakkelijker te reinigen en van onderhoud te voorzien. Wilt u uw huidige vloer door een PVC vloer van één van deze merken vervangen? Dan weet u zeker dat u er qua isolatie en geluidsdemping sterk op vooruit gaat. Het nadeel van de merken is dat zij hogere kosten kennen en daardoor voor klanten met een beperkt budget minder geschikt zijn.

Quickstep PVC vloeren Heerenveen
Parador PVC vloeren
M Flor laminaat
Balterio houten vloeren
 

Prijzen

De kosten voor een nieuwe basisvloer zijn afhankelijk van diverse factoren. Niet alleen is het oppervlak van de ondervloer van belang, ook het design en de methode van leggen zijn op de prijzen van invloed. Laat u de huidige vloeren eerst verwijderen, voordat u het vloermateriaal gaat vervangen? Ook dan zullen de prijzen stijgen. Een derde factor, is de aanleg of het egaliseren en reinigen van de onderlaag. Onze specialisten uit Heerenveen helpen u desgewenst graag bij deze klus. In de onderstaande tabel vindt u een indicatie van de gemiddelde prijzen, exclusief kosten voor leggen en verwijderen van materiaal. Voor een exacte prijsindicatie verwijzen we u naar ons contactformulier.

Materiaal Prijzen (per m²)
Roomwit Eiken (lam.) € 8,50
Extra breed, naturel geolied eiken (lam.) € 16,50
Vintage light (PVC) € 23,00
Pure Pine (PVC) € 28,00

Keuze voor een ondervloer

Een goede ondervloer is van belang voor de kwaliteit en het behoud van uw vloeren in u pand te Heerenveen. Bij de keuze voor een onderlaag moet u rekening houden met de volgende vier factoren: Geluidsdemping: een goede geluidsdemping gaat met name op in een appartement. Egaliserend vermogen: dit gaat over de mate waarin de ondervloer oneffenheden in de bovenvloer weg zal werken. De beste ondervloeren vangen oneffenheden tot wel 8mm op. Warmte-isolatie: bent u gericht op energiezuinigheid dan is dit een belangrijke factor. Vochtdichtheid: dit is met name van belang voor laminaat vloeren. Hiermee voorkomt u dat vocht van onderaf in de vloer trekt.
Laminaat ondervloer Heerenveen

Offertes aanvragen Hatibo

Vrijblijvend contact met Hatibo

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden, kosten of merken van laminaat en PVC vloeren? Wilt u weten wat u het beste kunt doen om de basisvloer te leggen? Hebt u advies nodig over het kiezen van de juiste materiaalsoort? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen via het contactformulier. Wij verbinden u graag aan een vloerenspecialist uit Heerenveen die aan uw wensen voldoet.