Laminaat en PVC vloeren Haaksbergen: vakwerk tegen een scherpe prijs!

Benieuwd naar de prijzen en mogelijkheden? Vraag offertes aan en bespaar tot 40% op de prijs!

laminaat en pvc vloer Haaksbergen

Laminaat en pvc vloer Haaksbergen

Een laminaatvloer en pvc-vloer kopen en laten leggen in uw woning in Haaksbergen? Of de oude vloer vervangen voor een splinternieuwe vloer van pvc-kliklaminaat? Beide materialen hebben ontzettend veel opties en voordelen. Het leggen van laminaat en pvc is bijvoorbeeld eenvoudig en het zijn onderhoudsvrije materialen. Bent u benieuwd naar de prijs van kliklaminaat leggen of klik pvc? Meer weten over het kopen, laten bezorgen, verwijderen en leggen van deze vloeren?

Start gratis offerteaanvraag!

Na het invullen van het offerteformulier ontvangt u tot wel 5 gratis offertes, die u in alle rust kunt vergelijken. Zo weet u zeker dat u bespaart op de kosten en de vloerspecialist in Haaksbergen vindt die bij u past! U leest op deze pagina alles over laminaatvloeren en pvc-vloeren. Ook leest u meer over de mogelijkheden en vindt u informatie over de prijzen.

Onze service: de voordelen

  • Gratis offertes;
  • Specialisten uit uw regio;
  • Vergelijken is besparen!
Benieuwd naar de mogelijkheden en kosten voor het leggen van laminaat- en pvc vloeren? Vraag dan gratis offertes aan!

Gratis offertes vergelijken


laminaat Haaksbergen

Laminaat Haaksbergen

Laminaat wordt in menig huis in Haaksbergen gebruikt als vloer. Dit is niet gek, want laminaat kenmerkt zich door een aantal grote voordelen. Een laminaatvloer is relatief gezien goedkoop en is eenvoudig te leggen. Daarnaast is laminaat er in alle soorten, kleuren, maten en met of zonder v-groef.

pvc-vloer Haaksbergen

Pvc vloer Haaksbergen

Een pvc-vloer wordt steeds populairder. Dit komt omdat pvc onderhoudsarm is en het een goede geluidsdemping heeft. Bovendien is een pvc-vloer perfect te combineren met bijvoorbeeld vloerverwarming. Pvc-vloeren zijn verkrijgbaar in allerlei soorten.

laminaat vloeren Haaksbergen

Verschil laminaat en pvc vloeren

In eerste instantie lijken laminaat vloeren en pvc vloeren behoorlijk op elkaar. Toch zijn er wel degelijk een aantal verschillen. Pvc bestaat uit kunststof, is dun, soepel en eenvoudig te bewerken. Laminaat vloeren zijn daarentegen wat dikker en bestaat uit meerdere lagen. Daarnaast kan de manier van laminaat leggen en pvc leggen verschillen. Over het algemeen zit er ook een prijsverschil in beide materialen, waarin een laminaatvloer vaak de goedkopere optie is en u voor pvc-vloeren gemiddeld gezien meer betaalt.

 

Laminaatvloer Haaksbergen

Zoals hierboven al genoemd, is laminaat wereldwijd het meest gebruikte materiaal voor vloeren. Een laminaatvloer is vaak nauwelijks te onderscheiden van echt hout, terwijl de prijs een stuk vriendelijker is. Omdat er zoveel verschillende soorten en motieven zijn, kiest u altijd een laminaatsoort die bij uw interieur in Haaksbergen past.

Voordelen laminaatvloer leggen

Een laminaatvloer heeft een aantal grote voordelen ten opzichte van andere vloeren. Ten eerste is laminaat goedkoop en is het eenvoudig te vervangen en te leggen door een vloerspecialist uit Haaksbergen. Laminaat is vaak verkrijgbaar in de vorm van kliklaminaat, wat ervoor zorgt dat leggen niet ingewikkeld is. Daarnaast zijn laminaat vloeren onderhoudsvrij, enkel stofzuigen en dweilen is voldoende. Ook is een laminaatvloer kleurvast en vochtbestendig, de naden tussen de planken zijn verlijmd, zodat vocht geen kans krijgt. Tot slot heeft laminaat de beste prijs/kwaliteitsverhouding op langere termijn. De levensduur van een laminaatvloer ligt rond de 25 jaar.

Als het op onderhoud en hygiëne aankomt, heeft u naar laminaat bijna geen omkijken. Met enige regelmaat stofzuigen en dweilen is voldoende. Vuil krijgt geen kans om in het materiaal te trekken, zodat de vloer hygiënisch blijft. Tot slot is een laminaatvloer zeer voordelig qua prijs. De levensduur is zo’n 25 jaar, dus het is een slimme investering.

 

Wat kost laminaat leggen in Haaksbergen?

Wat kost laminaat leggen? Deze vraag is niet direct te beantwoorden, omdat diverse factoren de prijs beïnvloeden. Factoren die de kosten beïnvloeden zijn het soort laminaat dat u kiest, welke dikte het laminaat heeft en hoe groot het te leggen oppervlak is. Daarbij speelt het uurtarief van de vloerspecialist ook mee en of u wel of geen ondervloer laat leggen. Voor alleen laminaat leggen betaalt u gemiddeld €6,- per m². Hoe meer extra’s u kiest, hoe duurder de gemiddelde prijs per m² wordt. In onderstaande tabel vindt u meer gemiddelde kosten.

Prijstabel: prijs laminaat Haaksbergen

Laminaat leggen Gemiddelde kosten per m²
Laminaat leggen €6,-
Laminaat en ondervloer leggen €7,-
Laminaat, ondervloer en plakplinten leggen €8,-
Laminaat, ondervloer en overzetplinten leggen €10,-
Laminaat, ondervloer en hoge MDF plinten leggen €11,-
Laminaat diagonaal leggen €4,- (meerprijs)

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis een offerte aan via het offerteformulier.

Wat is belangrijk bij het kopen van laminaat?

Wilt u laminaat kopen? Dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Diverse zaken hebben invloed. Dit zijn de dikte van het laminaat, welke ondervloer u kiest en vergeet de plinten niet voor de afwerking. U leest hieronder meer informatie over deze factoren.

Dikte laminaat

Laminaat vloeren bestaan in verschillende diktes en worden onderverdeeld in diverse gebruiksklassen. Maar wat is de juiste dikte voor een laminaatvloer? Welke dikte u kiest, hangt af van de ruimte waar het gelegd wordt en hoe intensief erop gelopen wordt. Laminaat is er in diktes tussen de 6mm en 12mm. Het is aan te raden om in ruimtes die veel gebruikt worden, laminaat te leggen met een dikte tussen de 8 en 10mm.

Ondervloer laminaat

De ondervloer staat in verband met de ondergrond die u heeft liggen in huis. Zo gebruikt u bij een betonnen ondergrond een andere vloer dan bij hout. Als u geïntegreerde vloerverwarming heeft, is er een specifieke vloer nodig. Woont u in een oud huis of een appartement, dan is het verstandig om een vloer te kiezen die zorgt voor geluidsdemping.

Laminaat plinten

Naast een laminaatvloer, is het ook slim om na te denken over de afwerking. Afwerking is vaak in de vorm van plinten, die gebruikt worden als overgang tussen de vloer en de muur. Plinten moeten of perfect matchen, of compleet in contrast staan met uw laminaatvloeren. Er zijn verschillende soorten laminaat plinten verkrijgbaar, waarvan de meest gebruikte plakplinten en hoge plinten zijn.

Soorten laminaat

Laminaat bestaat in oneindig veel soorten, kleuren en materialen. Het kan dus best een lastige klus zijn om een laminaatvloer te kiezen. Het is handig om vooraf te bedenken wat voor laminaatvloer u wilt in uw woning in Haaksbergen.

laminaatvloer leggen

 

Laminaatvloeren: de materialen

Laminaatvloeren zijn er in ontzettend veel soorten. Laminaat is een composietmateriaal, wat betekent dat de opbouw uit verschillende lagen bestaat. Van wat voor soort hout het gemaakt is, heeft invloed op de kwaliteit en de prijs.

Eiken

Eiken is veruit de meest voorkomende houtsoort bij laminaatvloeren. De reden hiervoor is, dat eiken neutraal oogt en uitstekend combineert met allerlei soorten interieurs in Haaksbergen. Eiken laminaat vloeren zijn in diverse kleurtinten te verkrijgen. Zo vindt u altijd een soort die aansluit op uw wensen. De gemiddelde prijs voor eiken ligt tussen de €10,- en €30,- per m².

Beuken

Een andere variant op de laminaatvloer is beuken. Beuken is een lichte houtsoort en heeft ook verschillende kleuropties. Zo is er wit beuken, geel beuken of zelfs een rozetint. Beuken komt minder vaak voor dan eiken. De gemiddelde kosten voor beukenhout is €20,- per m².

Iep

Een minder voorkomende houtsoort voor laminaat vloeren is iep. Iep is, net als beuken, minder populair dan eiken, terwijl iep vaak wel een echte houtuitstraling heeft. Het geeft een warm houtgevoel, waardoor de ruimte knusser wordt. Voor een laminaatvloer van iep betaalt u gemiddeld €20,- per m².

Grenen

Grenen laminaat is een mooie houtsoort, wat haast niet te onderscheiden is van echt grenen. Een grenen laminaatvloer is namelijk net zo degelijk als een echte grenen vloer. Bij grenen laminaat is de kans op slijtage zeer klein, omdat het een stevige toplaag heeft. De prijs voor grenen laminaat ligt rond de €18,- en €20,- per m².

Kunststof laminaat

Een andere naam voor kunststof laminaat is pvc-laminaat. Deze vorm van laminaat is een stuk dunner, namelijk 2 tot 4 mm en bestaat uit stroken die eenvoudig gelegd worden. Pvc-laminaat is eenvoudig te bewerken en te knippen, omdat het zulk dun materiaal is. Deze vorm van laminaat is uitstekend geschikt in combinatie met vloerverwarming.

Laminaat laten leggen in uw woning?

Een specialist uit Haaksbergen helpt u met het leggen van laminaatvloeren en vloerbedekking. Vraag vrijblijvend offertes aan!

Gratis offertes

Laminaatvloer Haaksbergen: de kleuren

Naast de materiaalsoorten, zijn er ook eindeloos veel kleuren en dessins. De meest gekozen kleuren zijn wit, grijs en zwart laminaat. Elke kleur heeft zo zijn voor- en tegens. Welke kleur u kiest, hangt natuurlijk af van uw stijl, uw wensen en wat mooi past bij uw meubels.

Wit laminaat

Wit laminaat is de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt omdat een witte laminaatvloer een kleinere ruimte groter laat lijken. Ook als u weinig licht heeft in een bepaalde ruimte, bijvoorbeeld op de zolder of in een slaapkamer, zijn witte laminaatvloeren een goede keus. Het licht dat binnenkomt via buiten, reflecteert namelijk op de vloer, zodat de ruimte groter lijkt.

Grijs laminaat

Een andere populaire kleur voor een laminaatvloer is grijs. Een grijze laminaatvloer is namelijk te combineren met allerlei soorten meubels. In ieder interieur past wel grijs laminaat. Grijs staat mooi bij een licht interieur, maar ook bij een donker interieur met veel hout. Omdat de opties eindeloos zijn, kiezen veel mensen voor grijs laminaat.

Zwart laminaat

Zwart laminaat is minder populair dan wit of grijs, maar komt de laatste jaren wel meer in opkomst. Heeft u een grote ruimte die u knusser wilt maken of kleiner wilt laten lijken? Dan zijn zwarte laminaat vloeren een goede oplossing. Zwart oogt luxe en straalt klasse uit. Bovendien is een zwarte vloer mooi in contrast met lichte meubels en komen andere kleuren goed uit.

kliklaminaat leggen

 

Hoe laminaat leggen?

Hoe gaat laminaat leggen in zijn werk? Schakel een vloerspecialist uit Haaksbergen in die de klus voor u uitvoert. Kliklaminaat leggen is redelijk makkelijk. Ten eerste is het belangrijk om de oude vloer te verwijderen. Of wanneer de oude vloer in redelijk goede staat is, kan deze blijven liggen. Daarna moet de juiste ondervloer gelegd worden.

De specialist start altijd met kliklaminaat leggen in de hoeken. Hij houdt wat ruimte tussen de laminaatvloer en de muur. Als het laminaat op maat gemaakt moet worden, gebruikt hij een laminaatknipper of houtzaagje. Wanneer de eerste baan gelegd is, is het plaatsen van de rest van het laminaat eenvoudig. Er wordt rekening gehouden met moeilijk bereikbare plekken, zoals bij een verwarming of bepaalde hoekjes. De afwerking wordt gedaan met laminaat plinten die passen bij de vloer.

Extra opties laminaat leggen

Bij een laminaatvloer zijn er altijd extra opties waar u uit kunt kiezen. Moet u nog laminaat kopen? Dan heeft u de keuze uit laminaat met of zonder v-groeven. Laminaat met een v-groef heeft een smalle groef tussen de planken. Er zijn diverse soorten verkrijgbaar, namelijk met 2-zijdige groeven of met 4-zijdige groeven.

Laat u het laminaat leggen door een specialist? Dan heeft u de optie om de laminaatvloeren in visgraat te leggen. Dit legverband bestaat al eeuwen, maar wordt steeds populairder. Visgraat laminaat geeft uw woning in Haaksbergen een fris uiterlijk.

Een nieuwe pvc-vloer in uw huis in Haaksbergen?

Vraag offertes aan en kom in contact met meerdere specialisten!

Gratis offertes

Onderhoud en reinigen van laminaat

Het onderhoud van een laminaatvloer is nagenoeg nihil. Laminaatvloeren reinigen is namelijk niet ingewikkeld. Belangrijk is wel dat het reinigen niet met te veel water gebeurd. Regelmatig stofzuigen en dweilen met een licht vochtige dweil is genoeg. Wilt u de laminaatvloer een grondige onderhoudsbeurt geven? Gebruik dan laminaatreiniger en een microvezeldoek.

 

Pvc laminaat Haaksbergen

Pvc-laminaat wordt ook wel kunststof laminaat genoemd. Maar wat is pvc-laminaat precies? Pvc-laminaat is een vloer die gemakkelijk te leggen is. ‘Laminaat’ verwijst naar het eenvoudig leggen. Een andere naam voor Pvc-laminaat of kunststof laminaat, is klik pvc. Er zijn verschillende soorten klik pvc verkrijgbaar. Klik pvc is dus eigenlijk een pvc-vloer, dat lijkt op laminaatvloeren.


pvc-vloer leggen Haaksbergen

Pvc-vloer Haaksbergen

Een pvc-vloer bestaat uit kunststof. Pvc staat voor polyvinylchloride en is in de 19e eeuw per toeval ontdekt. Ruim een eeuw later werd pvc voor commerciële toepassingen gebruikt. Tegenwoordig is een pvc-vloer niet meer weg te denken. Pvc-vloeren zijn vooral terug te zien in bedrijfspanden en ziekenhuizen. Het is verkrijgbaar in allerlei varianten en heeft een aantal belangrijke voordelen. Voor meer informatie over polyvinylchloride kijkt u op Wikipedia.

Pvc-vloeren voordelen

Pvc-vloeren zijn populair en worden regelmatig in diverse huizen in Haaksbergen gelegd. Niet vreemd, want dit type vloer heeft veel voordelen. Het is een ontzettend sterk materiaal, wat goed tegen een stootje kan. Ideaal dus voor ruimtes die intensief gebruikt worden. Een ander voordeel is dat pvc-vloeren zorgen voor geluidsdemping. Daarnaast is een pvc-vloer eenvoudig in onderhoud, regelmatig stofzuigen en een dweil eroverheen halen is genoeg. Ook is pvc een duurzaam en milieuvriendelijk materiaal, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van schadelijke stoffen bij het produceren. Tot slot is een pvc-vloer perfect te combineren met vloerverwarming. Dit komt omdat pvc de warmte geleidt.

 

Wat kost een pvc-vloer in Haaksbergen?

Wanneer u een pvc-vloer gaat kopen, bent u natuurlijk benieuwd naar de kosten van het materiaal en wat de prijs is voor pvc leggen. De prijs hangt van verschillende factoren af. Gemiddeld betaalt u €30,- tot €50,- per m². Echter wordt de prijs beïnvloed door het type pvc. Maar ook het te verwijderen en te leggen oppervlak en het uurtarief van de vloerspecialist hebben invloed.

Prijstabel: prijs pvc-vloer

Product/dienst Gemiddelde prijs
Pvc €30,- tot €50,- per m2
Uurloon vloerspecialist €45,- tot €60,- per uur

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen. Voor exacte prijzen vraagt u gratis een offerte aan via het offerteformulier.

Waar op letten bij het kopen van een pvc vloer?

Laat u een pvc-vloer leggen in uw huis in Haaksbergen? Houdt dan rekening met een aantal punten. Bijvoorbeeld het verwijderen van de oude vloer, het kiezen van de juiste ondergrond voor een pvc-vloer en de geluidsdemping. Bovendien is pvc een uitstekende combinatie met vloerverwarming. Denk hier dus ook aan bij het kopen van pvc.

pvc leggen Haaksbergen

Ondergrond pvc

Pvc-vloeren kunnen niet zonder een goede ondervloer. Dit is namelijk de basis voor een optimaal gelegde pvc-vloer. Belangrijk is dat de ondergrond waar de vloer gelegd wordt, volledig vlak is. Er zijn verschillende mogelijkheden, kies bijvoorbeeld voor een vloer die isoleert of zorgt voor geluidsdemping.

Geluidsdemping

Een groot voordeel van pvc is dat het zorgt voor geluidsdemping. Geluidsdemping is dus een belangrijk punt. Pvc-vloeren zijn een stuk stiller dan laminaat vloeren. Woont u in een flat of appartement met onderburen, dan is een Pvc-vloer heel verstandig. Laat u een Pvc-vloer leggen in combinatie met een geluiddempende ondervloer, dan is het mogelijk om het geluid te reduceren tot wel 20 decibel.

Pvc vloeren vloerverwarming

Pvc-vloeren staan bekend om de uitstekende warmtegeleiding. Hierdoor is de combinatie met vloerverwarming uitstekend. Kiest u voor een duur systeem met vloerverwarming, dan wilt u het rendement zoveel mogelijk nastreven. Pvc neemt de warmte zeer efficiënt op, waardoor uw energierekening daalt en u een aangename warme vloer creëert.

 

Hoe pvc-vloer leggen?

Hoe een pvc-vloer precies gelegd wordt, is lastig te zeggen. Het hangt namelijk af van het soort pvc en wat de beste legmethode is. Klik pvc is bijvoorbeeld eenvoudig te leggen, en lijkt op kliklaminaat leggen.

Andere manieren voor het leggen van pvc-vloeren zijn zelfklevende vloeren of het los leggen van pvc. Hieronder vindt u meer informatie over de legsystemen. Belangrijk om niet te vergeten is dat u rekening moet houden met het eventueel verwijderen van de oude vloer en de afwerking met pvc plinten, zodat de vloer en de muur mooi in elkaar overlopen.

Video: pvc-vloer leggen

U ziet in onderstaande video hoe een pvc-vloer gelegd wordt.

Klik pvc

Klik pvcis misschien wel de eenvoudigste en snelste manier van pvc leggen. Het is voorzien van een clicksysteem en heeft veel weg van kliklaminaat. Vaak is het mogelijk om klik pvc over de huidige vloer te leggen. Pvc-kliklaminaat heeft verschillende diktes die variëren tussen de 4mm en 7mm. Een voordeel van pvc-kliklaminaat is dat de ondergrond niet volledig vlak hoeft te zijn.

Zelfklevende pvc-vloeren

Een andere manier van pvc leggen, is de zelfklevende pvc-vloer. Deze vloer beschikt over een klevende lijmlaag, waardoor het plaatsen gemakkelijk gaat. Zelfklevend VPC wordt vaak gebruikt door mensen die zelf de vloer in Haaksbergen leggen.

Los leggen

De laatste mogelijkheid is het los leggen van de pvc-vloer. Bij deze methode wordt de tegels of planken, los tegen elkaar op een vlakke ondergrond gelegd. Hier is het dus wel heel belangrijk dat de ondergrond volledig vlak is. Het los leggen van een pvc-vloer gebeurt vaak in ruimtes waar ontzettend veel op gelopen wordt. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijfskantine. De gemiddelde dikte van een pvc-vloer is zo’n 5mm.

 

Pvc vloer onderhoud Haaksbergen

Wat een groot voordeel van pvc-vloeren is, is dat het onderhoudsarm is. Het materiaal is gemakkelijk te reinigen met een stofzuiger. Zo verwijdert u losliggend vuil. Het is verstandig om daarna de pvc-vloer nog met een dweil schoon te maken. Zorg er wel voor dat de dweil niet zeiknat is, dat is niet goed voor de vloer. Wilt u de vloer goed onderhouden? Zet dan viltdoppen onder uw tafel en stoelen. Zo voorkomt u dat er krassen op de vloer komen.

 

Pvc vloeren merken

Als het op pvc-vloeren aankomt, zijn er ontzettend veel verschillende merken te onderscheiden. Veelvoorkomende en de meest bekende merken zijn Quickstep, Parador, Mflor en Balterio.

quickstep pvc vloer
De focus van Quickstep ligt op kwaliteit en innovatie. De PVC- en laminaatvloeren van Quickstep gaan ontzettend lang mee en lopen fijn. Bovendien zijn deze vloeren uitstekend voor grote renovaties.
parador laminaat vloeren
Wat Parador belangrijk vindt, is levenskunst in combinatie met prestaties. Dit houdt in dat ze inspratie halen uit grote en kleine momenten. Parador is wereldwijd verkrijgbaar en levert duurzame pvc-vloeren.
mflor pvc vloeren
Het voordeel van Mflor is dat zij over ontzettend veel pvc-staaltjes beschikken, die u gratis thuis laat bezorgen. Op die manier kiest u thuis welke kleur, structuur en materiaal u vindt passen bij uw interieur. Mflor heeft jarenlange ervaring.
balterio laminaat vloer
Het merk Balterio is gericht op innovatie en levert altijd pvc vloeren die van hoge kwaliteit zijn. De vloeren zijn bijna niet te onderscheiden van echt hout. Bij Balterio krijgt u jarenlange garantie op de vloeren.

Zelf pvc of laminaat leggen of laten doen?

U staat voor de keuze of u zelf pvc -kliklaminaat of laminaat gaat leggen, of dat u dit uitbesteed aan een vloerspecialist. Het is aan te raden om dit uit te besteden. Een vloerspecialist heeft namelijk ontzettend veel kennis en ervaring op het gebied van het plaatsen van pvc- en laminaatvloeren. Bovendien weet u zeker dat de kwaliteit goed is en het eindresultaat uitstekend is. Met een gecertificeerde specialist, bent u bovendien ook verzekerd van garantie. Laat de oude vloer vervangen door een mooie laminaatvloer of pvc-vloer!

laminaat prijzen Haaksbergen

Goedkoop laminaat of pvc leggen in Haaksbergen? Vergelijk offertes!

Wilt u goedkoop laminaat of pvc laten leggen in uw woning in Haaksbergen? Of uw huidige vloer vervangen voor pvc-laminaat? De opties bij laminaatvloeren en pvc-vloeren zijn eindeloos. Er is ontzettend veel keuze en beide materialen hebben diverse grote voordelen. Bent u benieuwd naar de prijzen van kliklaminaat leggen. Of wilt u weten wat het kost om pvc te leggen? Vraag dan een offerte aan via het offerteformulier. U ontvangt dan van maximaal 6 specialisten een prijsopgaaf op maat. Vergelijk deze onderling op prijs en aanbod, bespaar op de kosten en vindt de juiste vloerspecialist uit Haaksbergen en omgeving!

Offertes aanvragen