Laminaat leggen Tiel

Laminaat Tiel

Bent u van plan uw huidige (houten) vloeren te vervangen door een ander materiaal? Dan is laminaat of PVC het overwegen waard. Sinds 1977 is laminaat toepasbaar als vloerbedekking, en hebben professionals het steeds verder ontwikkeld tot een uitstekend product. Laminaat bestaat tegenwoordig dan ook uit vier verschillende lagen. Een dragerlaag, HDF laag, dessinlaag, en toplaag. Alle lagen hebben hierbij een eigen taak en functie. Op deze pagina vindt u meer informatie over de eigenschappen van laminaat. Geven wij u tips over het verwijderen, vervangen, leggen en reinigen van uw vloeren, en bieden wij een inzicht in de prijzen. Via het contactformulier komt u rechtstreeks in contact met diverse vloerspecialisten uit de regio Tiel. Wij helpen u met alle plezier!

Offertes aanvragenSoort vloer:

Laminaat leggen

Voor veel van onze klanten uit Tiel vormt zowel laminaat als PVC een uitstekende keuze als vloermateriaal, door de eenvoudige manier waarop u deze vloeren kunt leggen. Gaat u aan de slag om het laminaat te leggen? Zorg dan eerst voor een goede ondervloer. Hiervoor kan het zijn dat u de huidige basisvloer moet verwijderen. Is de onderlaag geschikt? Dan is het tijd om het laminaat te leggen. Begin in een hoek, en werk vanaf hier de rest van de kamer door. Onze experts uit Tiel adviseren om altijd eerst het grote vloeroppervlak af te werken, en pas daarna de lastige delen zoals leidingen of deuropeningen. Hiervoor maakt u gebruik van een profielmal of zwaaihaak. Bent u een heel eind gekomen met het leggen van de vloer, maar bent u niet tevreden of komt u er niet helemaal uit? Aarzel dan niet om contact op te nemen met een expert. Deze helpt u graag, en dient u ook van advies over het verwijderen van de eerdere vloerlagen, of het vervangen dan wel reinigen van de ondervloer.

Bestaande vloer verwijderen of vervangen

PVC vloeren legggen Tiel

Voor het verwijderen of vervangen van de huidige vloeren dient u gebruik te maken van speciale gereedschappen. Bovendien gaat er in een dergelijke klus wel enige tijd zitten. Wij raden daarom aan hiervoor een professional uit Tiel in te schakelen. Deze kan bijvoorbeeld met behulp van lucht sloophamers de huidige (cement) ondervloer verwijderen, of eenvoudig en snel een tegelvloer vervangen door pvc dan wel laminaat. Wilt u weten of u uw huidige ondervloer dient te vervangen of verwijderen? Een vakman heeft dit in korte tijd onderzocht en zal u op basis van deze informatie verder helpen.

Verschil tussen een PVC vloer en laminaat

Laminaat vloer leggen Tiel

PVC is in de laatste jaren in Tiel steeds populairder geworden als basismateriaal voor vloeren. PVC staat voor polyvinylchloride en is als vloermateriaal een soort zeil, wat in lamellen wordt aangeleverd. Wij hebben voor onze klanten in Tiel een aantal van de verschillen tussen PVC en laminaat op een rijtje gezet:

  • Prijs: De kosten voor PVC zijn gemiddeld hoger dan die voor laminaat.
  • Vochtbestendigheid: PVC is beter tegen vocht bestand dan laminaat.
  • Geluidsdemping: Beide materialen zorgen voor een goede geluidsdemping.
  • Vloerverwarming: Vloeren van PVC zijn meer geschikt als basis voor een vloerverwarming.
  • Onderhoud: Beide producten zijn gemakkelijk te reinigen.
  • Aanleggen: Zowel PVC als laminaat kunt u eenvoudig zelf leggen en vervangen.

Uw vloer reinigen

Het reinigen van laminaat en PVC vloeren is vrij gemakkelijk. Het is belangrijk dat u de vloeren regelmatig veegschoon maakt, en daarnaast direct met een vochtige spons of doek gemorste vloeistoffen opneemt. Voor grondig reinigen adviseren onze experts uit Tiel om een beetje azijn met heet water te vermengen. Agressieve schoonmaakmiddelen kunnen strepen en vlekken achterlaten op de vloer. Het is bovendien mogelijk om de basisvloer van een speciale toplaag te voorzien. Deze zal de levensduur van de basisvloer verlengen. Vraag een lokale expert om advies.

Keuze voor een ondervloer

Een ondervloer dient als ondergrond voor de basisvloer. Een goede ondervloer beschikt over minimaal vier eigenschappen. Ten eerste een hoog egaliserend vermogen. Dit betekent dat de onderlaag oneffenheden in de basisvloer opvangt. De beste ondervloeren vangen verschillen tot wel 8mm op. Ten tweede dient u te kijken naar de vochtdichtheid. Dit is met belang voor laminaat vloeren, opdat de vocht van onderaf niet in het materiaal trekt. Ten derde is de warmte-isolatie van waarde. Hoe hoger, hoe minder u kwijt bent aan stookkosten. Tot slot is het voor bewoners van appartementen goed te kijken naar de geluidsdemping van de onderlaag.

Quickstep laminaat vloeren Tiel
Parador laminaat vloeren
M Flor vloeren
Balterio vloeren
 

Prijzen

De uiteindelijke prijzen voor een vloer van laminaat of PVC is niet alleen afhankelijk van de keuze voor top- of huismerk. Ook het vloeroppervlak en het gekozen design is hierop van invloed. De prijzen stijgen tevens wanneer u ervoor kiest de vloer te laten leggen, of wanneer onze vloerspecialisten uit Tiel de onderlaag moeten verwijderen en vervangen, dan wel egaliseren en reinigen. De kosten voor het leggen van een vloer vallen gemiddeld rond de acht euro per vierkante meter. Laat u de ondervloer vervangen? Dan komt hier vier euro per vierkante meter bovenop. Voor de afwerking, zoals het monteren van plinten vallen de prijzen op ongeveer 2.50 per strekkende meter. Een indicatie van de kosten voor het materiaal vindt u in onderstaande tabel. Bent u benieuwd naar een prijsopgave op maat? Neem dan gerust contact met ons op.

Materiaal Prijzen (per m²)
Roomwit Eiken (lam.) € 8,50
Extra breed, naturel geolied eiken (lam.) € 16,50
Vintage light (PVC) € 23,00
Pure Pine (PVC) € 28,00

Merken

Wanneer u op zoek gaat naar vloeren van laminaat of PVC dan zult u producten van diverse merken tegenkomen. De leveranciers uit Tiel die zich aan ons netwerk hebben verbonden bieden zowel vloeren van huismerken als de meer bekendere merken aan. Kiest u voor een vloer van één van de top merken, dan bent u verzekerd van een hoge kwaliteit, lange levensduur en uitstekend kleurbehoud van de vloer. Merken waarbij u dan onder andere aan kunt denken zijn: Balterio, Beauty Floor, Big Life, Home Select, MFlor Lock, Quickstep, Trendline en Visio Grande. Hebt u een beperkter budget, en kiest u daarom liever voor een vloer met lagere prijzen? Dan vormt een huismerk van de bouwmarkt in Tiel ook een goede optie. Een dergelijke budgetvloer zult u logischerwijs echter eerder moeten vervangen door een nieuw exemplaar.
Laminaat prijzen

Direct contact vloerspecialist

Vrijblijvend contact met Hatibo

Bent u benieuwd naar de kosten voor het laten leggen, reinigen of verwijderen van uw basisvloeren? Wilt u weten welke methode wij gebruiken voor het leggen van uw vloeren, of hebt u behoefte aan meer informatie over de verschillen tussen de diverse merken? Aarzel dan niet om via het contactformulier contact op te nemen. Wij brengen u in contact met een expert uit Tiel, en bieden u desgewenst enkele offertes aan. Wij hebben al veel klanten in Tiel naar tevredenheid geholpen, en hopen ook u van dienst te kunnen zijn.